Loading…

Masphi

Det miljø-venlige hotel, Mashpi Lodge er en moderne monolit af genanvendt stål, tropisk træ og glas skjult i tågeskoven ved foden af Ecuadors Andesbjerge. Lodgen er bygget i bæredygtig stil af den tidligere Quito borgmester, Roque Sevilla - på et stykke land, der heldigvis blev fravristet skovning. Den minimalistiske indretning trækker øjet ud i landskabet og ud blandt træerne - som jo i virkeligheden er det, man kommer til regnskoven for. Mens man er på trekking, prøvesmager lokale delikatesser, er på sommerfugle- eller kolibri-jagt eller besøger hotellets forskningscenter og er med til at beskytte regnskovens beboere, så er Masphi stedet, der så absolut tryllebinder den besøgende. Lodgen ligger ca 110 km fra Quito på et stykke skov, der strækker sig mellem 1.000-2.800 meter over havet, og det er derfor et meget varieret område med mange klimazoner.

Lodgen er bygget efter bæredygtige principper. Al elektricitet kommer fra vandkraft, og vandet kommer fra de lokale floder. På det tilknyttede forskningscenter kører forskellige bevarings-projekter, og al personal kommer fra nærliggende landsbyer. Alle udflugter er ”low impact” for miljøet og afholdes efter bæredygtige principper. Overalt henstilles der til, at gæsterne er miljø-bevidste: man bliver bedt om at slukke lyset i løbet af dagen og tage brugte batterier hjem. Lodgen er for både børn og voksne. Regnskovens vandreture er velegnede til børn, og kokkene tilbereder naturligvis måltider særligt til børnene.

Der tilbydes en række aktiviteter på lodgen som bl.a. omfatter:

Trekking
Der findes 11 stier omkring lodgen, hvor der dagligt er guidede ture. Turen er altid med en lokal guide, der hjælper den besøgende med at forstå naturen.

Aften-udflugter
Når mørket falder på, går nogle dyr i seng - og det er tid til, at andre står op igen. Turen byder på en enestående chance for at se nærmere på skovens nataktive dyr så som frøer og nataktive fugle.

Life Center
I nærheden af lodgen finder men ”Life Center”, der er tænkt som et sted til at lære og opleve, men hvor gæsterne også kan koble af, mens de komfortabelt beundrer naturen fra en liggestole. Bliv klogere på de mange sommerfugle i denne region. Se processen med forvandling fra æg til smukke sommerfugle. Omkring 200 arter af sommerfugle er blevet identificeret til dato i området og en halv snes kan ses på centret, hvor der også er etableret en lille frugthave med medicinske og dekorative planter og mange sorter af buske og frugttræer, herunder banan og kasava, maniok og kakao. Det tiltrækker alle former for dyreliv fra fugle til pattedyr - hvilket gør det lettere at observere dyrene fra den store træterrasse.

Obervationstårn
Fra toppen af det 26 meter høje udkigstårn kan man se ud over trækronerne og skue hen over junglen i fuglehøjde.

Trætop-cykler
Spændt op mellem træerne ikke langt fra hotellet finder man Sky Bikes, som er let betjente sofacykler. Her kan man cykle gennem trætoppen i sit eget tempo på jagt efter dyr og planer, som man normalt ikke klan se på jorden.

Vandfald
Vand er vigtig for lodgen, og der flyder flere floder gennem området, som her og der må falde ud over en klippe og ned i en lille dam. Tag på en forfriskende badetur til en af vandfaldene. Vandtemperaturen ligger mellem 18-20 c.

Kolibrier
Skovene ved Mashpi kan prale af ikke mindre end 22 kolibriarter. De bebor forskellige specifikke højder med omkring 16 arter alene, der er observerbare af gæsterne. For at gøre det lettere at se disse fantastiske væsner, er der shelters med siddepladser på ideelle sted. Her er foderautomater som tiltrækker fuglene.