Loading…

Ecuador & Galapagos

- Et enestående dyrerige

Rejser til Ecuador & Galapagos - et enestående dyrerige 


Bjerge, vulkaner, regnskov, cruises, god mad og kultur - en rejse til Ecuador bliver en oplevelse I aldrig glemmer. 

Ecuador ligger på Sydamerikas vestkyst med Andesbjergene tværs igennem sig; Galapagos er hjem for et helt unikt dyreliv som ikke findes andre steder på jorden. Så her er noget for enhver, uanset om man er den eventyrlige backpackerrejsende eller en familie der ønsker at rejse komfortabelt! 

 

Nedenfor ses et udbud af vores spændende rejser til Ecuador og Galapagos. De kan som altid skræddersyes efter netop jeres behov.

Udvalgte rejseforslag i Ecuador & Galapagos

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{ctrl.FormatPrice(package.Price, 'Spørg på pris', 'kr')}}

Cruises i Ecuador & Galapagos

Turistklassebåde

Førsteklassesbåde

Luksusbåde

Udvalgte udflugter i Ecuador & Galapagos

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Ecuador & Galapagos

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Rejser til Ecuador & Galapagos


Ecuador er godtnok det mindste af landene i Andesregionen, men der er tæt pakket med spændende muligheder på en rejse til Ecuador.

Landet, der har fået sit navn efter ækvator, er et glimrende udgangspunkt for førstegangsrejsende i Sydamerika. Og netop ved ækvator, eller den smukke gamle by Quito lidt syd for ækvator, er det godt at tage hul på eventyret. Herfra kan man på mindre end en dagsrejse nå at passere nogle af verdens højeste vulkaner, tage dybt ind i Amazonjunglen, solbade ved Stillehavets tropiske strande eller besøge farvestrålende indianske markeder. Den korte transporttid til varierede landskaber og kulturer, som folk forbinder med Sydamerika, står som en rar kontrast til de lange afstande i nabolandene.

Mange, der skal på deres første rejse til Sydamerika, finder Ecuador utroligt indbydende - det er et lille, relativt sikkert, overskueligt og yderst fascinerende land.

Se vores forslag til individuelle rejser i Ecuador og Galapagos eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Rejser til Galapagos


"Solen har lige brudt horisonten. Skibets vuggen luller mig næsten i søvn igen, da jeg pludselig kommer i tanke om, hvor jeg befinder mig - Galapagos. Kun få meter borte inde på land boltrer søløverne sig glade i vandet i færd med deres første morgendukkert. Den blåfodede sule vågner og prikker til sin mage. Det er tid til at danse. Under figenkaktusens stikkende stamme løfter en sløv landleguan hovedet og kigger forventningsfuldt op på de modne frugter." Jesper Hannibal

Galapagos er som en zoologisk have - bare uden hegn. Dyrelivet er helt uovertruffent og flere af de vilde dyr er endemiske for øerne. Her er leguaner, havskildpadder, søløver, farverige fisk, et væld af fugle og meget mere. Hvis man kan lide at snorkle og dykke er Galapagos også et oplagt rejsemål. Her kan man hoppe i vandet med søløverne, de mange forskellige slags fiske og tilmed hajer.

Tag bare børnene med til Galapagos. Det er så fantastisk, men når man i tilgift til sine egne oplevelser får lov til at opleve øerne og dyrelivet gennem øjnene af sine børn, så sker der noget helt fantastisk.

Vi synes at den bedste måde at opleve Galapagos øerne på er med et krydstogt. På et mindre skib kan man komme rundt til flere øer og dermed få et indtryk af det rige dyreliv og den forskelligartede natur, der gemmer sig på øerne.

Nedenfor kan du se nogle af vores Galapagos krydstogter inddelt efter kategori

Praktiske informationer

Taxa & bus
I de større byer er det muligt både at bruge taxa og bus. I Quito er bussystemet både hurtigt og billigt. Hvis man vil benytte sig af taxa, anbefales det at tage de registrerede taxaer, som er gule med et orange registreringsnummer og et taxanummer på siden ad bilen. Hvis man vil være sikker på at få en registreret taxa, kan det betale sig at bestille en gennem hotellets reception, restauranten osv.

 

På Galapgos er det ligeledes muligt at benytte både bus og taxa på de fire hovedøer: Santa Cruz, San Cristobal, Isabela og Floreana, men man kan også få tilknyttet sin egen chauffør, hvilket giver en større frihed – især på kortere strækninger, og når man skal på udflugt.

 

Fly
Mellem de større byer anbefales det at tage fly, da de er både hurtigere og til at betale sig fra. Alt efter jeres rejsetype, -længde og -budget, står vi selvfølgelig til rådighed til at guide jer.

 

Båd (Galapagos)

Turen til Galapagos foregår med fly. Herefter er den bedste transportform båd, hvis man vil rundt til de forskellige øer. Der er en række forskellige bådtyper, som kan tilbyde noget for enhver smag. Også her står vi naturligvis til rådighed til at guide jer, så I kan få det mest optimale ud af jeres rejse.

 

Billeje

Det er også muligt at køre-selv i Equador. Forhør os endelig ift. billeje.

Drikkepenge er almindelig praksis i turistbranchen – dvs. hoteller, restauranter, taxaer, guider osv. Flere steder er drikkepengene i forvejen lagt på den samlede regning. Hvis det er tilfældet, er det god kutyme at lægge yderligere 5% af den samlede regning oveni. Ellers anbefales det at lægge 10-15% af den samlede regning i drikkepenge – alt afhængigt af, hvor god servicen har været. Ved mindre tjenester (piccolo, concierge osv.) kommer man langt med 1-2 USD.

Valutaen i Equador og på Galapgos er amerikanske dollars (USD). Det kan godt betale sig at medbringe kontanter hjemmefra for at begrænse antallet af hævninger. Der kan nemlig forekomme relativt store gebyrer ved brug af kreditkort (op til 10%).

 

Kreditkort (MasterCard og Visa) kan benyttes i mange butikker og på de fleste hoteller i Quito, men i  yderområderne kan det være lidt sværere at anvende kreditkort til betaling og til at hæve kontanter. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at betale nationalparkafgiften til Galapagos med kreditkort.

Vejret

{{city.City}} {{data.MonthDisplay}}
Dagstemperatur (°) {{data.Temperature}}
Nedbør (mm) {{data.Rainfall}}

Det nordlige Ecuador

Toget til San Lorenzo snor sig fra de nøgne bjerge i 2600 meters højde ned til lavlandsjunglen med bananpalmer langs hele strækket. Jernbanen blev anlagt for 70 år siden. Dengang forbandt den kysten m…
Læs mere
bjerge

Det nordlige højland

Begiver man sig fra Quito mod nord passerer man først forstæderne til hovedstaden, hvorefter turen går over Ækvator til den nordlige halvkugle. Samtidigt kan man betragte de fantastiske mønstre i de v…
Læs mere
bjerge

Det sydlige Ecuador

I denne del af landet ligger den mest dramatiske jernbane ved Alausi, og ellers rettes opmærksomheden mod den smukke by Cuenca med den koloniale charme. I nærheden finder man også Ingapirca, landets s…
Læs mere
guayaquil malecon

Ecuadors Amazon-jungle

En rigtig eventyrer vil uden tvivl nyde oplevelsen af Ecuadors jungle, der er en del af Amazon området. Udstyret med en naturguide kan man besøge et af de rigeste økosystemer i verden, hjemsted for en…
Læs mere
canopy walk amazonas

Ecuadors stillehavskyst

Langs Ecuadors 2000 km lange kyststrækning finder man smukke strande, jungle, mangrovesumpe og små fiskerlandsbyer. Her er generelt varmt, og det er altid svært at slå en dejlig dag på stranden til to…
Læs mere
hval

Galapagos

Galapagos cruises Galapagos-øerne ligger midt i tre oceaniske strømmes sammenflod og er en "smeltedigel" af maritime arter. Forskellige udviklingsprocesser har sammen med øens ekstreme isolering ført…
Læs mere
Blå fødder,  Galapagos, Ecuador

Vulkanernes Boulevard

På denne strækning på 300 km mellem Quito og Cuenca ligger 9 af de 10 højeste vulkaner i Ecuador. Den berømte tyske opdagelsesrejsende Alexander von Humboldt, som blandt andet har lagt navn til Humbol…
Læs mere
cotopaxi