Loading…

São Luis

Solkongens by


São Luis er hovedstaden i del staten Maranhão. Modsat andre byer i Nordøst-Brasilien er de moderne tider endnu ikke nået til São Luis, da dårlige landeveje har isoleret byen og dens 800.000 indbyggere fra resten af landet.

Franskmændene var på et kort fransk visit i 1612, hvor de opkaldte byen efter Kong Louis XIII. 3 år senere blev den vundet tilbage af portugiserne, og gåtur i byens gader er en smuk vandring i historien. Her er kolonitidens huse intakte med deres flotte kakkelbeklædte facader. En bytur vil dog også hurtigt afsløre for turisten at São Luis, der havde sin storhedstid under slaveriet, i dag er en fattig by i forfald på grund af isolationen.

Den besøgende turist kan studere ruinerne af et fort, som franskmændene byggede, da de grundlagde São Luis i 1600-tallet. I byen kan man også besøge en række museer, bl.a. det flotte Palacio do Governo bygget i Versailles-stil, eller blot slentre rundt i São Luis’ største seværdighed - de smukke gader.

Befolkningen her er efterkommere af både slaver, portugisiske indvandrere og den oprindelige indianske befolkning, og er mere blandet end i det øvrige Nordøstbrasilien. Det har sat sit præg på São Luis’ rige kulturliv. Eksempelvis er byen hjemsted for det populære og folkelige danseteater »Bumba meu boi«, der også kan opleves mange andre steder i den nordøstlige del af landet. Her danser og synger byens borgere forklædt i masker og kostumer. Ofte varer den afrikansk inspirerede fest hele natten.Reggaemusikken er dog langsomt ved at fortrænge den mere oprindelige musik. Alle ugens dage kan man danse til reggaens rytmer til den lyse morgen, fester der ofte breder sig til gader og offentlige pladser.

Som andre af Atlanterhavskystens byer kan São Luis også tilbyde pragtfulde strande, særligt nord for byen.

Udvalgte hoteller i São Luis

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere