Loading…

Foz do Iguaçu

Er man førstegangsrejsende i Argentina & Brasilien er der én ting, som man ganske enkelt ikke må snyde sig selv for: Et besøg ved Sydamerikas største vandfald, Cataratas de Iguazú.

Cataratas de Iguazú ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay og er i virkeligheden hele 275 vandfald fordelt over en strækning på 2,5 km.

Faldene kan ses fra både Argentina og Brasilien, og vil man have den fulde oplevelse af disse enestående naturkræfter, bør man planlægge rejsen, så man når at opleve de enorme vandmasser fra begge lande. Afsæt om muligt to-tre dage til besøget. Er tiden knap anbefales udsigten fra den brasilianske side - fordi faldene så at sige falder ned i Brasilien, og derfor er flottest herfra.

Det bedste indtryk af faldene får man tidligt om morgenen ved et besøg på den brasilianske side, hvor man har den bedste udsigt over faldene. Vandfaldene betragtes fra en sti, der løber langs med faldene til bunden, hvor en lift kører op til niveau, hvorfra bussen returnerer til byen eller til hotellet.

Men snyd ikke dig selv for hele eventyret - en oplevelse, der sætter sig fast for altid og gør dig ydmyg overfor naturen. Her ryster jorden under dig, og du fornemmer menneskets lidenhed. Hverken ord eller fotos yder faldene respekt nok!

Den argentinske side
På den argentinske side kan man komme tæt på alle de mindre fald, der tilsammen udgør det samlede vandfald. En serie af små broer spænder over faldene, hvorfra man har en pragtfuld udsigt over den argentinske del. Her kan man nærmest gå på vandet. Ind mellem træerne slynger jernbroerne sig, og pludselig åbner den ene fortryllende smukke udsigt over vandfaldet sig efter den anden mellem træernes kroner. Enkelte steder er der slået bro over vandfaldet og man kan stå og se lukt ned til de brølende vandmasser og den frodige jungle. Mange vil måske mindes filmen "The Mission" og hermed have en bedre forståelse af, hvordan det var muligt at filme denne.

Nok til flere dage
Et besøg ved vandfaldet kan sagtens være afmålt af blot den tid, det tager at opsuge det vigtigste. Men i de seneste år er der kommet en mængde gode grunde til at blive lidt længere. Her er tilbud for de mere aktive og til de kulturelle og endelig for de mere romantiske.

Udvalgte hoteller i Foz do Iguaçu (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere