Loading…

Costa Verde

Udvalgte rejseforslag i Costa Verde

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Costa Verde

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Costa Verde

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Parati

-et levn fra kolonitiden Havnebyen Paratí ligger 253 km sydvest for Rio. Byen har ikke forandret sig siden kolonitiden - og som derfor ofte bruges som kulisse ved filmoptagelser. Paratí blev grun…
Læs mere
Parati

Angra Dos Reis

Hvis byen Angra dos Reis, der ligger i bunden af bugten, er kronen på værket, så er det desværre en sølle krone på et ellers flot kongerige. Byen har ikke meget at byde turisterne og favelaerne bre…
Læs mere
Angre dos Reis

Ilha Grande

Gemt bort fra omverdenen gennem mange år, ligger dette stykke uberørte Brasilien, kun ganske få timer med bil og båd fra Rio. Øen har gennem en årrække huset et fængsel og militære installationer,…
Læs mere
Ilha Grande
Hvad er mere eksotisk for os danskere end de jungleklædte bløde bakker og tårnhøje bjerge, der flankerer en af Brasiliens mest eksotiske kyststrækninger langs den gamle Rio-Santos vej? Det er ikke sært, at 1700 tallets pirater brugte bugten som et skjulested, når de i deres skibe fortabte sig mellem en af de 370 palmeklædte øer. Her gemte de sig på eksotiske steder som Saco de Séu, Himmelsækken, eller gik i land på de hvide strande ved Praia Dentista. Bugten er flankeret af den forholdsvis uberørte Ilha Grande, Den Store Ø, der rejser sig mod himlen og beskytter de små bounty-lignende bugter, hvor rigmænd og resorthoteller deles om små hemmelige retræter. Stedet var glemt og gemt i en årrække, og byen Paratí fik lov til at hensygne som en lille rokokoperle uden for alfarvej, efter at guldet fra Minas Gerais ikke længere kom over Serra da Bocaina til den lille havneby.

Ilha Grande
Her er nok til en hel ferie: Ilha Grande, der hensætter den besøgende i samme tilstand som fiskerbyerne langs Nordøst-Brasiliens kyster, bugten med dragende øer, koloniperlen Paratí med toppede brosten og hvidkalkede huse og Sierra da Bocaina med den uberørte regnskov.


Costa Verde, Den Grønne Kyst, kommer ikke uden et ”men”. Denne grønne kyst får mere regn end området nord for Rio. Den mest regnfulde periode ligger mellem oktober og april.

Sæson
Højsæsonen på Costa Verde er i månederne december til midt marts, hvor alle pousadaerne er fyldt op med brasilianske badegæster. Selve badesæsonen strækker sig mellem oktober og april. Kommer man uden for denne sæson, kan man i perioder stadig finde godt dansk sommervejr. Husk regntøj og en trøje til den kolde og regnfulde periode, samt myggebalsam til hele året, da myggene kan være slemme.

Det tager ca. 4 timer at køre fra Rio til Paratí ad den snoede vej, der her og der giver den besøgende et eksotisk kig ned over strandene. Turen er flottest i retningen Paratí mod Rio. Den første del af turen fra Rio til Mangaratiba går gennem Rios trøstesløse ydre distrikter og fabrikskvarterer.