Loading…

Amazonas cruise med "Tucano"

Tag med langt op af Rio Negros bifloder, hvor det mere uberørte Amazonas strækker sig så langt øjet rækker. Kom tæt på dyrelivet i floderne og i junglen. Tucano skibet har 9 kahytter med privat badeværelse, air condition og vindue, så man kan nyde junglen fra sin seng. Der er både kahytter med køjesenge samt almindelige enkelt senge, samt en kahyt med dobbeltseng.

Dette er et luksus cruise, men det er komfortable kahytter med fokus på den omgivende flora og fauna. Skibet har 76 store vinduer, så man altid kan følge med i omgivelserne udenfor. Ombord er mandskabet inklusiv naturalist guider, som vil sørge for at I for oplevet så meget af junglen, floderne og deres dyreliv. Det øverste dæk er et observationsdæk, hvor man kan sidde udendørs og nyde sejlturen op af bifloderne. Og samtidig være i højde med trækronerne og observere det liv, der udfolder sig netop der. På midterdækket finder man salonen, som er omkranset af en balkon. Salonen er smukt udsmykket med træpaneler og er stedet, hvor man kan læse en bog, drikke et glas vin og sludre med de andre gæster. P å hoveddækket finder man de resterende kahytter samt spisesalonen.

Cruiset inkluderer helpension, vand og udflugter med guide.

Dagsprogram:

Dag 1: Rio Negro
Dagen starter kl.7 om morgenen fra Hotel Tropical i Manaus, hvorfra der gås ned ti molen, hvor man går ombord Tucan skibet. Der sejles op af Rio Negro floden, som er en af de mindst udforskede. Der lægges fra kaj ombord på Tucano og sejles op af floden Rio NEgro. I løbet af morgenen vil I sejle gennem verdens største flod o gø system, Anavilhas halvøen. Fra observationsdækket kan I holde udkig efter liv i flodbreddens vegetation. Hen på eftermiddagen er I kommet forbi bosættelserne og begyndt jeres sejlads ind i vildnisset, hvor begge flodbredder er dækket af tæt regnskov. Det er aldrig let at spå om hvad I vil opleve af dyreliv, men der er god chance for at se lyserøde flod-delfiner og eksotiske fugle. Sent på eftermiddagen sejler I i mindre både på udkig efter dyrelivet. Der vil også være tid til en dukkert.

Dag 2: Rio Negro
Tidligt om morgenen udforsker I regnskoven fra vandsiden i de mindre sejlbåde. Det er værd at høre efter brøleaberne dybe brøl sammen med tukanernes serenade. Efter morgenmaden vandrer I ud i skoven, for at lære mere om Amazonas flora og fauna. Ved middagstid returneres der til skibet for frokost og skibet fortsætter sin sejlads op af floden. Der vil måske være tid til at dukkert inden eftermiddagens sejltur mod solnedganges liv i trætoppene og kor af fugle og frøer.

Dag 3: Rio Negro
Morgenen starter tidligt med en vandretur i skoven på udkig efter aber, som oftest ses i området. Efter morgenmaden fortsætter vandreturen eller I sejler ud på oplevelse. Tucano skibet sejler om dagen med et eftermiddagsstop, så I kan komme på endnu en spændende udflugt inden der fortsættes på floden. I vil nyde himmelen belagt med stjerner fra dækket.

Dag 4: Rio Jauaperi
Efter de to morgen udflugter sejler Tucano langs den tæt bevoksede flodbred på udkig efter dyreliv i vegetationen. Der kan indlægges et besøg ved en nybyggers hjem inde i skoven. Eftermiddagen bringer jer tæt på den utrolige Rio Jauaperi flod, hvor I vil opleve Varzea skoven og det utrolige dyreliv der holder til i skoven. Såfremt vandet tillader det, sejler I ud på en nat udflugt, så I kan observere og lære om de nataktive dyr i regnskoven.

Dag 5: Rio Negro
I dag sejler I fra Jauaperi floden og de næste dage sejler I ned af Rio Negro floden og udforsker nye regnskovs habitater. Om dagen fortsætter I med at tage på udflugter til fods eller i de mindre både og om natten på udkig efter nye nataktive dyre.

Dag 6: Novo Airão
Efter en vandretur i skoven krydser I den vestlige Rio Negro flodbred på udkig hvad jeres vej tilfældigt krydser. I vil besøge den betydningsfulde landsby Novo Airão med deres bådebyggeri. I vil opleve det 19 århundrede trives vel i dette afsidesliggende hjørne af verden. Tucano sejler indtil I ved daggry er fremme ved Amazonas flodens start. I vil nyde en smuk aften på dækket under stjernehimmelen - måske med en caipirinha i hånden.

Dag 7: Jauaneri Ecological Park
Om morgenen er der besøg ved den Jauaneri søens reservat, hvor Amazonas mørke vand flyder gennem skoven. Stedet er hjemsted for meget dyreliv og aber er der tæt på garanti på. Dernæst fortsættes der til mødestedet for de to floder, Rio Solimões lyse vand og Rio Negro mørke vand står skarpt aftegnet mod hinanden. Der starter Amazonas floden. Eftermiddagen bruges til at være å¨udkig efter de sidste oplevelser af livet langs floden inden der om aftenen returneres der til Manaus, hvor I tilbringer den sidste nat ombord på Tucano.

Dag 8: Afrejse
Efter morgenmaden er der transport til lufthaven. Det er tid til at tage afsked med den frodige jungle og dens rigdom både i form af planter og dyreliv.

Sejlturen kan ændres afhængig af vejr og vandstand, men der sørges for at skabe et spændende cruise, så man får så meget indsigt i Amazonas som oprindeligt planlagt.