Loading…

Safari i Pantanal 7D/6N

Pantanal har længe været Brasiliens oversete turistattraktion, men sådan er det nok næppe længere. I takt med at Brasilien er vokset som rejsemål, har flere fået øjnene op for Pantanal som et værdigt alternativ til Amazonas, mens andre, som vi, mener at Pantanal langt overgår Amazonas. Man kan populært sige, at i Amazonas kan man ikke se dyrene for bare træer, i modsætning til Pantanals åbne savanne, hvor dyrene byder sig til.

Dag 1 : Campo Grande - Pantana
I bliver taget imod i Campo Grande lufthavn og kørt til jeres lodge i Pantanal, verdens største ind-delta. Den tørre sæson strækker sig fra juli til december. Der vil være check in, briefing og aftensmad, inden I går til ro. Opholdet på lodgen i Pantanal er med helpension.

Dag 2: Det sydlige Pantanal.
Disse dage er fyldt ud med aktiviteter, hvor I kan opleve Pantanal landskabet og dets flora og fauna fra forskellige vinkler. Der vil være vandreture på naturstier, ridning gennem det høje græs eller sump områder. Desuden vil der være sejlture og safari ture i jeeps. Der er 2 daglige udflugter på forskellige tidspunkter, så I kan opleve dyrelivet, når det er mest aktivt.

Dag 3: Det sydlige Pantanal
Endnu en dag til at opleve Pantanal mageløse flora og fauna.

Dag 4: Pantanal - Bonito.
I vil kunne nå en morgen udflugt inden frokosten. Derefter kører I mod Bonito, som betyder smuk. Selve byen er en lille hyggelig oase, men det i sandhed smukke er de omgivende naturoplevelser med krystal klarefloder, der er rige på fisk, huler og grotter samt vandfald. I checker ind på jeres hotel i Bonito, som inkluderer morgenmad.

Dag 5: Bonito: snorkling.
Efter morgenmaden kører i mod Rio Prata, sølvfloden. I begynder dagens tur langs den spirende Olho d'Água flod, hvor der er en natursti ved skoven. I får forklaret flora og fauna og forhåbentlig spotter I en del af de fugle og andre dyr, der lever i området. For enden af stien er det tid til at blive våd. I flyder med den stille strøm i floden med snorkel på. Det er næsten som at hoppe ned i et akvarium. Vandet er klart, og der er overraskende mange fisk, nogle er ganske store. Tilbage på land spises der frokost, inden I returnerer til jeres hotel.

Dag 6: Bonito: Den blå grotte.
Efter morgenmaden kører I mod Den Blå Grotte, et naturligt dannet grotte, som i bunden har en blå sø. Grotten er fyldt med stalaktitter og stalagmitter, men det er det blå i bunden af grotten, der fanger ens opmærksomhed. Eftermiddagen er på egen hånd til at udforske Bonito by og område.

I skal nu til Gruta de São Miguel, som er en tør grotte med varierende geologiske formationer. Her skal i lære noget om områdets geologi og den lokale historie. Efter i er blevet udstyret med hjelm og lommelygte går turen ud på den 180 meter lange hængebro, som giver mulighed for at gå gennem Cerrados trætoppe. Derefter kommer i frem til en lille udkigspost, hvor i kan tage naturskønne billeder. Nu går turen ind i grotten. I vil blandt andet kunne se stalagmitter, søjler og frådsten. Derudover finder man også søjleugler derinde. På turen tilbage gennem skoven er der mulighed for at observere flere dyr som den lyserøde ara, agoutier og næsebjørne.

Dag 7: Bonito - Campo Grande.
Det er tid til at returnere til Campo grande lufthavn og tage afsked med den spændende Mato Grosso do Sul stat.