Loading…

Estancia El Ombú De Areco

Denne estancia er en historisk gård, beliggende kun 1 times kørsel fra Buenos Aires i San Antonio de Areco, fødestedet for den argentinske gaucho tradition. Hovedbygningen er opført i sen-kolonistil af løjtnant-general Pablo Riccheri, og den byder på nogle uforglemmelige rammer for et ophold på pampas'en.

Enrique Boelcke, bedstefaren til den nuværende ejer Eva Boelcke, købte El Ombu`i 1934. Evas far, Osvaldo, en kendt botaniker, arbejdede med gården helt frem til 1992. Evas mand, Alberto Viggao, der er forretningsmand med en god sans for det autentiske, moderniserede gården og renoverede den oprindelige hovedbygning og de tilhørende bygninger. Eva er oprindeligt uddannet agronom, men har siden 1993 være involveret i at drive El Ombu som en estancia. Det er hende, der tager imod turister i disse originale omgivelser.

El Ombú har 9 store værelser, der alle er udstyret med tilhørende badeværelser, store vinduer og dekoreret med møbler. der er typisk for området. Der er naturligvis centralvarme på værelserne til den kolde vinter, og kaminen kan deslige tændes og sende dens varme glød ud over værelserne.

Hovedbygningens stue er i dag omdannet til en fælles stue for gæsterne, hvor der er forskellige aktiviteter. Hovedbygningen er omkranset af en kolonnade med keramiske fliser, der er typisk for perioden. Herfra går der en stor trappe ud i haven. Havens midtpunkt er den store ombú, et træ, der er typisk for pampaen. Træet har givet navnet til Estanciaen og har gennem tiderne været stedet, hvor gauchoerne har tøjret deres heste. Resten af haven er et studie i træer, nytteplanter og blomster fra gardenier over roser, til eksotiske træer, der alle er spredt ud over den store park. De tilhørende vandhuller og en lille kanal er hjemsted for mere end 1000 fuglearter. I den store og hyggelige spisesal, bliver gæsterne budt på en bred variation af nationale og internationale retter, der alle bliver serveret med lokale vine, og intet ophold er fuldendt uden den berømte asado, den typiske argentinske barbecue, med verdens bedste kød fra fritgående køer, der er opvokset på gården.

Om sommeren, hvis vejret tillader det, serveres frokosten i skyggen af den store ombu. Drinks og snack kan fås på alle tider af døgnet, ligesom at gæsterne er velkomne til at dele en maté med Eva og hendes familie, venner og gauchoerne. De overnattende gæster, ligesom de gæster der kun kommer på besøg for dagen, er velkomne til at deltage i de daglige gøremål på gården, der fortrinsvis er en kvæggård, hvor man opdrætter Hereford og Aberdeen Augus kvæg. Dette være sig fra alt arbejde med malkning, indsamling af flokkene, vaccinationer, øremærkning afhorning og brandmærkning mm. Gæsterne kan også udforske de 300 ha til fods eller i selskab med en af gauchoerne, der gladelig vil være behjælpelig med at sadle en af hestene, der er en del af de arbejdende dyr på gården. Der er deslige hestevogne til rådighed.
Er man mere til stille sysler, så er der kikkerter og fuglebøger til rådighed, så man kan betragte den store artsrigdom på stedet. Endelig skal man ikke glemme den smukke swimmingpool i haven, alle former for boldspil, cykel ture. Golf og tennis finder man i den lokale klub 15 min fra gården, i nærheden af byen San Antonio de Areco, der deslige byder på et par museer, sølvsmede, lædervarer og træskærer arbejder, samt en lille fristende chokoladefabrik, alt indrammet af en pittoresk typisk landsby på pampas'en.