Loading…

Subtropisk jungleophold

Har I ikke tiden til at tage den lange tur til Amazonas? Oplev istedet nationalparken, der omgiver et af verdens største naturvidundere, Foz do Iguaçu fra Yacutinga Lodge.

Jungleopholdet foregår på spændende 'Yacutinga Lodge', der er bygget med øje for bevarelse af naturen. Her er kun ansat lokal arbejdskraft, og herved uddannes den lokale befolkning i naturbevarelse. Al jagt og andre aktiviteter, der kan have en skadelig indvirkning på naturen er forbudt. Lodgen indsamler truede planter og det kombineres med et avls program, hvor man forsøger at genudsætte og relokerer dyr og planter, der er naturlige for området. På lodgen bruges naturligt drikkevand fra egen brønd og solopvarmet badevand, der i perioder med skyer bliver hjulpet på vej af el-vandvarmere. Vandet i swimmingpoolen er regnvand, der bliver indsamlet fra taget af hovedbygningen og renset i naturlige filtre, og alt spildevand bliver naturligt renset gennem filtersten og en rørskovs sump (rodzone anlæg).

Hovedbygningen holdes i den varme periode kold med naturlig aircondition, der hentes fra kølige jordlag, der gennem termiske systemer pumpes rundt i bygningen og holder temperaturen nede. Maden er naturligvis dyrket økologisk, frugterne er fra junglen, mælk og æg er produceret på lodgen og resten kommer fra lokale landmænd i området.

Dag 1: Iguazu/Yacutinga
Transfer fra hotellet i Brasilien eller Argentina til pick-up stedet Raices Argentina foregår med en af vores sædvanlige samarbejdspartnere. Herfra går det gennem nationalparken i Jeep med guider fra Yacutinga. Under køreturen på ca. 2 timer vil guiden fortælle om regnskoven og alle dens forunderligheder, samt om de små landsbyer man møder på vejen.
Ved ankomst til Yacutinga er der velkomst og indkvartering. Om aftenen er der både middag og foredrag om naturen.

Dag 2: Yacutinga
Tidligt om morgenen er der morgenmad og sejltur, hvor I ror på Riacho San Fransisco, en fantastisk fotosafari og oplevelse af både flora og fauna. Efter de ca. 3 timers roning/sejltur vendes tilbage til lodget for at spise frokost.
Eftermiddagen er fri til at udforske de mange spændende stier og faciliteter omkring Yacutinga. Orkidé-stien, kolibri-projektet, poolen mm. Der organiseres også guidede ture om eftermiddagen, som man kan tage med på. Om aftenen er der aftensmad og gåtur i den mørke jungle, som er fascinerende ved denne tid også.

Dag 3: Yacutinga/Iguazu
Morgenmad og lidt fritid til at nyde området endnu en morgen før turen hen på formiddagen går retur til Iguazu ad samme vej som man kom.

 

Man kan vælge mellem en lang række pakker på lodget - specielt om fugle, sommer fugle eller orkideer. Følgende er basispakken, som inkluderer ture og helpension.