Loading…

Aconcagua trekking tur

Det er få mennesker forundt at opleve sådan et skue: Cerro Aconcaguas mytiske sydlige ansigt. En imponerende 3.000 meter høj mur , hvor enorme gletsjere og klipper hænger og tager pusten fra de fleste erfarne klatrere. Denne vandring tager 3 dage og har en middel sværhedsgrad. Dette vil give os mulighed for at se den højeste top i Amerika i al sin pragt. Man sover to nætter i basecampen "Confluencia" i 3.400 m.o.h.. Man vil også tage til den velkendte camp "Plaza Francia", der ligger 4.200 m.o.h., og som er stedet med en af de bedste udsigter til bjerget.
Dagen før ekspeditionens afgang mødes man i byen Mendoza for at få tilladelsen på plads i parkens hovedkvarter. Man mødes også med guiderne for at tjekke udstyret og sikre, at der ikke er behov for mere ens hold. Guiderne kan hjælpe med at leje det, der mangler.

Dag 1
Man bliver hentet på sit hotel om morgenen, forlader Mendoza by kl. 7 og tager Nationalrute nr. 7 til Aconcagua Provincial Park. Efter 3 timers rejse mellem tunneler og Andes landskabet, ankommer man til Horcones. Der vil man klare adgangsprocedurerne. I Horcones er der bade samt et besøgscenter, der giver information om parken og med udsigtspunktet til Cerro Aconcagua.

Når procedurerne er klaret, starter man trekkingen til Camp Confluencia. Efter cirka en time ankommer man til Durazno-broen. Dette er en hængebro over Horcones-floden, som markerer begyndelsen af stien ad den normale rute. Man vil gå omkring 4 timer ad en godt afmærket sti, hvor man kan stoppe for at tage billeder og genoplade energien med den udleverede frokostmadpakke. Ved ankomsten til Camp Confluencia tager man til lejren, hvor man skal bo de næste tre dage. Man modtages i lejren med en velkomstreception i en af kuplerne, hvor der bydes på drinks, te, kaffe, buddinger, småkager for at genvinde energien. Det er også denne kuppel, hvor måltiderne spises mens man er i lejren. Teltene bliver tildelt og resten af dagen er fri til at hvile, spise godt og slendre rundt i lejren. Man vil ofte kunne opleve at andre ekspeditioner er ved at akklimatisere til deres tur. Man kan også se muldyrene, der kommer og går bærende på bjergbestigernes og ekspeditionernes udstyr.

Dag 2
Morgenmaden spise tidligt i kuplen og herefter tager man afsted til Plaza Francia. Dagens vandring er på omtrent 8 timer i alt. Stien er godt markeret og vil tage gruppen langs Lower Horcones-floden og senere langs kanten af gletscheren, hvor vandet til floden kommer fra. De imponerende landskaber vil føre gruppen frem til det enorme amfiteater. Det er vigtigt at drikke rigeligt langs stien og gå meget stille, da man nu begynder at klatre i store højder for at nå op omkring 4.200 m.o.h. Man stopper til frokost på "udsigtspunktet" foran det naturlige plateu foran Aconcaguas skræmmende3.000 meter høje sydmur. Undervejs vil guiderne fortælle om deres oplevelser i bjergene, deres bestigninger til toppen, hvad det vil sige at gå op i det store højder og hvordan der leves i de andre lejre.

Ved ankomsten til lejren står programmet på middag og hvile.

Dag 3
Efter at have klargjort sine ting, spiser man morgenmad og vender tilbage til dalen ned mod Horcones. Efter 3 timers trekking møder man bussen for at vende tilbage til Mendoza.

Vejret på turen
Det er nødvendigt at vide, at krydsningen af Aconcagua gennemføres fra november til marts, det vil sige i deres sommersæson. På denne tid i Confluencia kan klimaet være relativt varmt. Om natten falder temperaturen til omkring 0 ° C, og i løbet af dagen kan den variere mellem 20 ° C til 30 ° C. Når man er på Plaza Francia, er højden større, og temperaturen kan falde et par grader. Om natten falder temperaturen til omkring -10 º C og om dagen fra 10 º C til 20 º C. Det er vigtigt altid at have læ og vindjakker, for i Aconcagua er der normalt meget vind.

Anbefalet udstyr
2 syntetiske undertøjsskjorter
1 fleecejakke
1 Shelter-jakke (dun eller syntetisk)
1 Regntæt jakke

Til hovedet
Bøllehat og hue
Pandelampe (valgfri)
Et par gode solbriller med UV-filter
Halsedisse
Solcreme (Faktor 30 eller mere)

Til hænderne
1 Par lette inderhandsker

Til fødderne
1 eller 2 par komfortable trekkingstøvler.
3 par tykke sokker til kulde (himmeltype)
1 par sandaler

Teknisk udstyr
Sovepose (-10/0 °C)

Nødvendigt udstyr
1 par teleskopstænger
1 par regntætte vanter
1 liters vandflaske
60 liters rygsæk