Loading…

Franz Josef

De høje bjerge på Sydøen, heriblandt New Zealands højeste, Mt. Cook, og de regnfulde storme, der kommer ind med havet fra Antarktis, gør, at der falder rigtig meget sne på bjergtoppene - op mod 20-30 meter om året. Al den sne bliver til nogle kæmpe gletsjere, og de er nemt tilgængelige, da de helt unikt "flyder" næsten ned til havet og ender midt i regnskoven! Franz Josef gletsjeren ligger kun cirka en times vandring fra landsbyen med samme navn, hvorimod Fox gletsjeren ligger lidt længere oppe i bjergene.

Det er muligt at komme på nogle fantastiske dagsudflugter til dem begge. Man tager en helikopter op på gletsjeren og får under flyveturen nogle utroligt flotte kig over den enorme ismasse. Iklædt det rette udstyr - pigsko og isøkser, bliver man guidet rundt deroppe og ser issprækker, blåis og hører kæmpe knald, når endnu et stykke is brækker af gletsjeren længere oppe. Man fornemmer tydeligt naturens kræfter og føler sig meget lille på den kæmpe gletsjer.

Ikke langt fra Franz Josef byen ligger Matheson søen, hvor man på en stille dag kan få en rigtig fin spejling af de høje sneklædte bjerge, Mt. Cook og Tasman, i den blanke søs overflade

Udvalgte hoteller i Franz Josef

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot