Loading…

Doubtful Sound

Doutful Sound er den dybeste af alle fjordene her i Fiordlandet. Maori-navnet for Doubtful Sound er Patea, hvilket betyder "Place of Silence" - altså "det stille sted". Bortset fra de til tider larmende vandfald passer navnet godt til stedet. Ingen fly eller helikoptere flyver over fjorden og ødelægger fornemmelsen af total isolation.

Som i Milford Sound rejser bjergene sig lodret op ad vandet. Her regner ofte og meget, så bjergene er grønne og overgroet med mos, træer og buske. Det øverste lag vand i fjorden er ferskvand (regnvand!), som pga aflejringer fra planterne er helt mørkt. Det mørke vand gør, at bjergene spejler sig perfekt i vandet.

En sejltur på fjorden er en uforglemmeig oplevelse. For overhovedet at komme frem til fjorden, krydser man først New Zealands 2. største sø, Lake Manapouri og derefter krydses Wilmot-passet med bus, før man når frem til molen, hvor båden ligger. Derfor anbefaler vi også, at man vælger en sejltur, hvor man overnatter ombord på båden. Det er en helt særlig fornemmelse at gå til ro i sin dejlige kahyt på Doutful Sound, mens alt omkring dig er mørkt og tyst, og ingen andre både forstyrrer dette Place of Silence.

Udvalgte hoteller i Doubtful Sound

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot