Loading…

Tahaa

Tahaa deler lagune med øen Raiatea, hvor legenden siger, at de to øer blev skilt fra hinanden af en hellig ål, der var besat af en prinsesse.

Dette fortryllende paradis er omkranset af en turkisblå lagune, omgivet af en perlerække af "motus" - små øer med kridhvide sandstrande. Den centrale del af øen er domineret af den udslukte vulkan Mount Ohiri, der med sine 568 meter byder på en pragtfuld panoramaudsigt over Tahaa og de nærliggende øer. Vulkanens sider er omkranset af dybe dale, der giver bjerget sin karakteristiske savtakkede form. Under kokostræernes frodige kroner finder man flere velbevarede ruiner, pakket ind i frodige græsser og bregner, der strækker sig helt til toppen af øen.

Lagunen ligger godt beskyttet for vinden, og kombineret med de velbevarede arkæologiske fund og de fiskerige vande har det ført til, at sejlere igennem årene søgte øens beskyttelse. Øen har fået tilnavnet Vanilje-øen, på grund af den værdifulde orkidé, der dyrkes på adskillige plantager. Den lille bønne med den stærke aroma parfumerer kystlinjen, og dette polynesiske krydderi tilsættes et stænk af hibiscusblomst, der skyder op langs landsbyerne ved bjerget. Byens indbyggere lever stadig et roligt og traditionelt liv med fiskeri og landbrug. De sælger deres varer på markedet i Uturoa eller Papeete.

Udvalgte hoteller i Tahaa

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere