Loading…

Raiatea

Raiatea betyder den fjerne himmel og skyen med det bløde lys. Øen blev oprindeligt kaldt Havai'i efter de ældre polyneseres hjemland og er den mest hellige ø i det Sydlige Stillehav. Øen ligger tæt ved dens tvillinge-ø Tahaa, som den engang var geologisk forbundet med.

Raiatea er den andenstørste af øerne (næstefter Tahiti). Hovedbyen hedder Utoroa og er den næststørste by i Fransk Polynesien. Byen har masser af charme og selvfølgelig en eminemt placering. På den ene side mødes man af en blå lagune, og på den anden side knejser bjerget Tapioi, som også har en glimrende hikingrute, hvor man ender med en fantastisk udsigt. Byen har et mindre madmarked, hvor der er god mulighed for at nyde lokale frugter og grøntsager.

Øen var center for religion og kultur for over 1000 år siden. Templet Mara Taputapuatea var det vigtigste i regionen, og er i dag Unesco verdensarv. For mange år siden mødtes præster, høvdinge og andre vigtige personer her til vigtige religiøse ceremonier, og ruinerne har stadig stor betydning for befolkning. Raiatea giver fortsat navn til flere af øernes legender, som fortælles den dag i dag. De grøn-klædte bjerge inkluderer Temehani, et polynesisk Olympusbjerg.

Udvalgte udflugter i Raiatea

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Raiatea

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere