Loading…

3 dages tur til Great Ocean Road & The Grampians

Denne guidede tur langs Great Ocan Road og The Grampians er for jer, som gerne vil opleve en af verdens smukkeste kyststrækningen - men som ikke har lyst til at køre selv. Man rejser i en mindre international gruppe med en lokalkendt guide. Undervejs overnattes på vandrehjem i flersengsværelser - dog er det muligt mod ekstra betaling at opgradere til dobbeltværelse. En rigtig god tur med "value for money"!

Dag 1: Melbourne - Great Ocean Road
Der er afgang fra hotellet fra morgenstunden. Turen går mod Great Ocean Road, der er en af verdens smukkeste kyststrækninger. Der vil være masser af stops undervejs idag. Et af de første steder, man stopper, er typisk ved en af de kendte surftstrande såsom Torquay eller Bells Beach. Nyd synet af de store bølger og surferne, som frygtløst kaster sig ud i dem. Der gøres også stop i de hyggelige ferie- og fiskerbyer Apollo Bay og Lorne og ved Kennett River kigger I efter koalaer i trætoppene.

Great Ocean Road er ikke alene vanvittig smuk med det brusende sydhav, som hamrer ubamhjertigt mod de stejle klippesider, og de mange små hyggelige byer med lokalt liv og charme. Det er også et imponerende bygningsværk, da hele strækningen er udhugget og opført ved håndkraft! Vejen blev bygget af soldater, som var vendt hjem fra 1. Verdenskrig - både som et mindesmærke til faldne soldater og som en mulighed for de hjemvendte for hurtigt at komme i arbejde og forsørge deres familier.

Grest Otway National Park er et must - her er der tid til en gåtur, inden dagen slutter ved de berømte klipper i vandet; 12 Apostles. Der er faktisk slet ikke 12 klipper i vandet - men det vil guiden nok fortælle mere om....

Dag 2: Great Ocean Road - The Grampians
Turen fortsætter langs Great Ocean Road, og I stopper bl.a. ved Loch Ard Gorge, som rummer en grum historie om et skibsforlis. Hele kyststrækningen kaldes og "The Shipwreck Coast", og når man står i den lille bugt ved Loch Ard Gorge. forstår man hvorfor.... Senere på dagen drejer I ind i landet mod nationalparken, The Grampians. Her er et rigt dyreliv, fantastiske vandreture og smukke vandfald. I kan nå en af de mest populære vandreture i eftermiddag; turen til The Balconies, som giver en fænomenal udsigt over dalen.

Dag 3: The Grampians - Adelaide
Fra morgenstunden er der tid til en vandretur til The Pinnacles. Det er en lidt hård tur - men udsigten er det hele værd!!! I besøger også det lokale kulturcenter og lærer mere om den oprindelige befolkning herfra området. Over middag sættes kursen mod Adelaide - det er en lidt langt køretur, men I skal bare læne jer tilbage og nyde udsigten! Ankomst i Adelaide sidst på dagen.