Loading…

Hobart

Hobart er Austrliens næstældste by efter Sydney, og den ligger kønt på den sydlige del af østkysten. Men i Danmark er nok mere kendt som byen, hvor Kronprinsesse Mary kommer fra. Bymidten er ikke større end, at man nemt kan gå rundt i den. Her har man bevaret mange af de gamle honningfarvede bygninger fra 1830'erne, hvor Hobart var en vigtig hvalfangerby.

Bag havnen ligger den gamle bydel og fæstning, Battery Point, hvor man finder nogle af byens ældste bygninger. De blev bygget af straffefanger. Sammen med de gamle huse finder man også smalle gader og hyggelige pubber.

På Salamanca Place har man ombygget de gamle pakhuse til restauranter og når der er marked, vrimler området med mennesker, der gør gode handler ved de mange boder.

Når parlamentet er samlet er det muligt at få en guidet rundtur i parlamentsbygningen, der er en af Hobarts ældste bygninger, Parliament House.

Godt en times kørsel fra Hobart finder man den tidligere straffefangekoloni, Port Arthur, som er en vigtig del af Australiens moderne historie.

Udvalgte hoteller i Hobart

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere