Loading…

Uluru (Yulara)

Australiens røde hjerte
Nogle kalder Uluru for "Australien røde hjerte". Og den store, røde sten ligger da også næsten midt i det enorme land - i et ellers fladt og øde område.

Uluru er 348 meter høj og godt 10 km i omkreds og er et af de mest hellige steder i Australien for den oprindelige befolkning. Når man ser solen gå ned over stenen, der langsomt skifter farve fra nærmste brunlig til gylden rød for til sidst at blive helt grå, kan man tydeligt mærke magien. Næste morgen gentager sceneriet sig - bare i omvendt rækkefølge - når solen står op. Det er umuligt at sige om solnedgang eller solopgang er det smukkeste - man skal opleve begge dele!

Godt 50 km fra Uluru ligger Kata Tjuta, som på det oprindelige Pitjantjatjara-sprog betyder "Mange hoveder". Set på afstand ligner klipperformationerne da også en række hoveder ved siden af hinanden. Modsat Uluru er Kata Tjuta ikke én stor sten men derimod et konglomerat, hvilket betyder, at man her kan gå inde mellem toppene, hvilket giver en helt anden oplevelse af de røde, runde klipper.

De fleste oplever Uluru og Kata Tjuta på en tre-dages tur fra Alice Springs - som øvrigt ligger 400 km øst for Uluru! Det er også muligt at flyve direkte ind til den lille by Yulara, som betjener de mange turister, der hvert år kommer til Uluru-Kata Tjuta.

Udvalgte hoteller i Uluru (Yulara)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot