Loading…

Sydney

Sydney - måske verdens smukkeste by


Sydney ligger smukt ud mod Stillehavet med et flot havneindløb og en skærgård af småøer og klippeskær. Sydneys største seværdighed er uden tvivl Jørn Utzons Operahus. De fleste begynder deres rejse i Australien her i Sydney, som mange kalder verdens smukkeste storby.

Sydney centrum
Besøget i Sydney kan passende starte med en gå- eller cykeltur gennem Sydneys gamle havnekvarter, The Rocks, der består af restaurerede bygninger i sandsten fra byens ydmyge begyndelse som en britisk udpost ved verdens ende. Tæt på The Rocks ligger havnekajen Circular Quay, hvorfra de gul-grønne færger fragter passagerne mellem de mange forstæder og centrum af byen. Længere inde i byen finder man det eksklusive shoppingcenter, Queen Victoria Building, som er en af byens flotteste gamle bygninger.

Operahuset i Sydney
Området omkring Operahuset er et godt sted at slappe af og nyde en cappuccino, mens man i ro og mag studerer turisterne, der går over havnebroens buer. Inde i selve Operahuset i Sydney kan man nyde en middag i den gode restaurant, opleve en af de spændende forestillinger (skal bestilles i rigtig god tid!) og tage med på en af de grundige og informative rundvisninger.

Botanisk Have og Hyde Park
En af grundene til, at Sydney er så skøn en by, er bl.a. de mange parker og grønne områder, der er overalt. I Botanisk Have i Sydney møder man ibisser, skræppende kakaduer og flyvende hunde. Fortsætter man videre gennem Botanisk Have kommer man til New South Wales Art Gallery, der lægger vægge til en fremragende samling af australsk kunst. Gåturen ned gennem Hyde Park med oplyste kæmpe træer er også en oplevelse.

Kings Cross, Darlinghurst og Paddington
De tre forstæder ligger alle 10-15 minutters gang fra Sydney centrum og byder på restauranter i alle tænkelige afskygninger. Kings Cross er en 24 timers underholdningssmeltedige med alt fra barer til gourmetrestauranter. Darlinghurst og Paddington er præget af gamle huse fra slutningen af 1800-tallet med smedejernsbalkoner og en lille forhave. Kun få skridt fra hovedstrøgene Victoria St. og Oxford St. møder man masser af de hyggelige småhuse.

Sydneys strande
Fra Palm Beach i nord til Cronulla Beach i syd ligger Sydneys strande ud mod Stillehavet. De mest kendte strande er Bondi og Manly Beach. Bondi ligger i en klassisk bue, som bl.a. gør den perfekt til surferne. På strandpromenaden ligger en række restauranter, og selv om man kun er ganske få km fra centrum i Sydney, er Bondi Beach stadig en verden for sig selv. Endnu mere isoleret ligger Manly Beach, der desuden udmærker sig ved både at have en strand mod havsiden og en mod havnesiden.

Nationalparker i Sydney
I en metropol som Sydney med over 4 millioner indbyggere og med forstæder 60 km fra centrum, er det måske svært at forestille sig nationalparker. Men de er her, og de to nærmeste, Royal National Park og Kuring-Gai, ligger kun 15-20 km fra centrum.
´
Blue Mountains
Den mest populære nationalpark her omkring Sydney er dog Blue Mountains godt 100 km vest for Sydney. Nationalparken har fået navn fra den blå tågedis, der rejser sig, når olie i eukalyptusbladene fordamper i varmen. I Blue Mountains kan man tage på vandreture, der varer fra 10 minutter til 5-6 dage. De fleste starter ved udsigtspunktet Echo Point ved Katoomba, hvor man får det helt perfekte foto af klippeformationen, De Tre Søstre (The Three Sisters). Herudover kan man køre ned i bunden af dalen med en stejl minijernbane og svæve op igen med en kabelbane, efter man har travet rundt nede i bunden af den stejle slugt.

Vinmarker
Der er vinmarker uden for alle de australske storbyer og vindistriktet. Hunter Valley ligger et par timers kørsel væk fra Sydney. Man kan også nå Hunter Valley via Blue Mountains, eller hvis man er på vej op langs kysten mod Brisbane.

Kystbyer i omegnen af Sydney
Syd for Sydney ligger en række kystbyer, der lever af turisme, fiskeri, landbrug og småindustri. De er fredeligt afbræk til det hektiske liv i Sydney, undtagen selvfølgelig i de australske skoleferier, hvor mange af lokale Sydney-boer sætter kurs ud af byen. Mest kendt mod syd er Kiama for sine blowholes, der er huller i klipper, som får havvandet til at skyde i luften i et imponerende skumpust. Nord for Sydney er ferieområdet Port Stephens det populæreste tilflugtssted. Her er et smukt havneindløb med glitrende blåt hav, mulighed for at se delfiner ud for kysten (og på den rigtige årstid hvaler) og nogle imponerende klitter ud mod vandet, der næsten giver en fornemmelse af at være i Sahara.

Udvalgte hoteller i Sydney (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere