Loading…

Death Valley

Death Valley


Mere end 13.200 km^2 fascinerende ørkenlandskab møder jer her i Death Valley, der er det varmeste, tørreste og lavest beliggende sted i Nordamerika: mere end 10% af området ligger under havets overflade. Her finder I et spændende dyre- og planteliv, bølgende sandklitter, forrevne klipper, forladte miner og spøgelsesbyer.
Vær opmærksom på varmen - det er ikke uden grund, at guldjægerne i midten af 1800-tallet gav parken dens navn.

Death Valley National Park er åben året rundt. Om vinteren er vejret mildt med lejlighedsvise vinterstorme, mens sommeren er tør og meget varm med temperaturer op til 50 grader.

Death Valley om sommeren


Death Valley er et af de varmeste steder på Jorden. I sommermånederne (maj-september) er temperaturerne i gennemsnit over 38°C og overstiger ofte 49°C. Death Valley National Park er dog helt sikkert at besøge om sommeren med en vis forsigtighed.
De fleste besøgende om sommeren vælger for det meste at tage på tur i bil. De vigtigste seværdigheder forbliver åbne, men det anbefales stærkt at blive på asfalterede veje og tæt på dit køretøj.

Death Valleys dyreliv


Når man hører ordene ”Death Valley, så forestiller man sig umiddelbart et ubeboet landskab. Death Valley er dog levested for en stor vifte af slanger, øgler og firben, samt fugle, padder og sommerfugle. Derudover er parken også levested for tre pattedyr som er tykhornsfåret, prærieulven og æslet.
Landskabet der ligger under havoverfladen er ramt at ekstrem tørke og varme og får minde end to tommer regn om året. Samt med de ekstreme temperaturer virker forholdene ubeboelige, dog er Death Valley hjemsted for en stor mangfoldighed af dyreliv som har tilpasset sig de ekstreme forhold på dette usædvanlige sted.

Seværdigheder i Death Valley


Death Valley byder på mange interessante ting som vandreture igennem de mange klipper og sletter, til smukke udsigtspunkter som Artists Palette og spøgelsesbyer som Rhyolite. Stedet har aktiviteter og seværdigheder nok til at en dag nemt kan blive brugt i parken.

Vandreture


Det bedste tidspunkt at vandre på i Death Valley er fra november til marts. Sommertemperaturerne kan være farlige i parkens lavere højder. Selv i foråret og efteråret kan varmen være uudholdelig for de fleste. Gem de lave vandreture til de køligere vinterdage. De høje tinder er en behagelig flugt fra varmen om sommeren, men er normalt dækket af sne om vinteren og foråret. Hvis du skal bestige dem i vintersæsonen, skal du sørge for at være ordentligt udstyret med passende vintertøj, en isøkse og stegjern. Der er vandreture til alle af forskellige niveauer. Der de nemme som har strækninger fra 0,6km til 3,2 km. De moderate fra 2,4km til 13km. Og de svære vandreruter som varierer i strækninger fra 11,3km til 22,5km.


Sightseeing


Death Valley byder på mange naturoplevelser og seværdigheder som man ikke finder mange andre steder på jorden. Vi er derfor kommet med nogle ideer til, hvad man kan se, når man besøger Death Valley National Park.

Artists Palette

Gemt bag et beskedent gult landskab, er regnbuen af Artists Palette højdepunktet langs Artists Drive Scenic Loop. Her beundrer besøgende en række af farver som rød, orange, gul, blå, pink og grøn, som er blevet sprøjtet hen over bakkerne. Disse farver er fra vulkanske aflejringer, der er lavet på kemiske forbindelser som jernoxider og chlorit, som skaber en regnbueeffekt.

Det er ikke kun Artists Palette der er betagende i dette område. Vejen til Artists Pallete hedder Artists Drive Scenic Loop. Dette er en vej der snor sig gennem bakker udskåret af vandets enorme kraft og giver udsigt til både de barske Black Mountains og hvirvlende hvide saltflader. Selvom der ikke findes nogen vedligeholdte stier langs denne sløjfe, giver flere udtræk sikre parkeringsområder, hvorfra man kan udforske dette unikke landskab til fods.

Selvom Artists Drive og Artists Palette er smukke når som helst på dagen, giver solopgang og solnedgang yderligere skygger og skiftende lys, hvilket yderligere forstærker tiltrækningen ved dette utrolige sted.

Badwater Basin

Det laveste punkt i Nordamerika er et surrealistisk landskab med store saltsletter. Badwater Basin er det laveste punkt i Nordamerika på 86 m under havets overflade. Saltfladerne her dækker næsten 520km^2, og består for det meste af natriumchlorid (bordsalt), sammen med calcit, gips og borax.

Historier tyder på, at Badwater Basin fik sit navn, da et muldyr, der tilhørte en tidlig landmåler, nægtede at drikke fra den kildenærede pool. Vandet her er dog ikke rigtig "dårligt", bare meget salt. På trods af denne høje saltholdighed overlever mange organismer ikke kun, men trives her. Puljen er hjemsted for en endemisk snegl, der naturligt kun findes på dette sted, og dens rand er oversået med salttolerante planter, herunder syltet græs.

Dantes View

"Jeg er ikke meget opmærksom på landskaber, men jeg kender en udsigt, der fik mig til at stoppe op og kigge."

Disse ord blev talt i 1926 af Charles Brown, en lokal mand fra Shoshone, da han blev spurgt af guvernøren i Nevada om hans mening om den bedste udsigt over Death Valley. Lige så sandt i dag som dengang, giver Dantes View besøgende en enestående udsigt over de hvirvlende hvide saltflader i Death Valley.

Dantes View, der tårner sig 1.699 m over Badwater Basin, på toppen af Black Mountains, er et yndet sted for fotografer. Solopgang og solnedgang er især storslået her, og selvom dette område er populært, er det nemt at finde ensomhed og sætte det perfekte skud op med en kort vandretur langs højdedraget. Mere eventyrlystne vandrere kan fortsætte langs højderyggen til Mt. Perry, en tur-retur på 12 mil med cirka 360 meters højdestigning.

Ikke alene er Dantes View utroligt om dagen, det er helt betagende om natten. Death Valley National Park er en International Dark Sky Park, så glem ikke at medbringe dit teleskop eller bare brug dine blotte øjne, for et besøg under en nymåne vil give et ydmygende glimt af Mælkevejen og stjernerne ovenover. Et besøg under en fuldmåne er lige så storslået, da saltsletterne nedenfor lyser spøgelsesagtigt hvidt.

Rhyolite spøgelsesby

For 110 år siden var Rhyolite den største by i det sydlige Nevada med mere end 10.000 indbyggere. Alligevel blev byen efter kun lidt over et årti en spøgelsesagtig rest af sig selv.
I dag kan du finde flere rester af Rhyolites storhedsdage. Nogle af væggene af en 3 etagers bankbygning står stadig, ligesom en del af det gamle fængsel. Togdepotet er en af de få komplette bygninger, der er tilbage i byen, ligesom Flaskehuset. The Bottle House blev restaureret af Paramount-billeder i januar 1925.

Udvalgte hoteller i Death Valley

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot