Loading…

Grand Canyon

Grand Canyon


Grand Canyon er en storslået oplevelse!

Colorado floden har skåret denne knap 450 km lange, 16 km brede og 1½ km dybe kløft, der uden tvivl er USA’s mest berømte naturseværdighed. Grand Canyon National Park består faktisk af to dele:

South Rim - der er den mest besøgte og den mere afsidesliggende.

North Rim - skønt der i fugleflugtslinje blot er ca. 16 km mellem dem, tager det pr. bil omkring 5 timer at tilbagelægge de 340 km, der skal køres ad smalle snoede veje mellem de to "rims".

Forvent mange turister i Grand Canyon og sørg for at reservere hotel i god tid!

Grand Canyon National Park (2.300 - 2.700 meter over havet) ligger i den nordvestlige del af Arizona ca. 440 km fra Las Vegas og 130 km fra Flagstaff. Ved South Rim er alle faciliteter åbne året rundt, mens North Rim kun er åben for dagsbesøg fra midt oktober til midt maj. Desuden er vejen fra Jacob Lake til North Rim ofte lukket pga. sne i denne periode. Der er offentlig bus mellem Flagstaff og South Rim året rundt og om sommeren mellem South og North Rim.

Historierne bag Grand Canyon


Selvom Grand Canyon er kendt over hele verden for sine enorme udsigter, smukke farver og utrolige geologi, er det meget mere end blot et stort hul i jorden! Folk har boet i og udforsket Grand Canyon i tusinder af år.

Dette utrolige sted fortæller utallige historier, der er efterladt af de mange forskellige mennesker, der har trampet her i fortiden.

Mennesket har været en del af Grand Canyons historie og kultur i mange tusinde år. Elleve nutidige stammer har kulturelle forbindelser til området, og deres mundtlige historier er rige med referencer til skabelsen af den store kløft og voldsomme flod. Det rolige område af South Rim udvidede sig hurtigt til Grand Canyon Village, da iværksættere og minearbejdere kom i håb om at tjene en formue.

Dyrelivet i Grand Canyon


Grand Canyon byder på en bred vifte af økosystemer i den store park. I Grand Canyon finder du over 1.500 planter, 90 pattedyr, 355 fugle, 47 krybdyr, 9 padder og 17 fiskearter i parken. Grand Canyon er derfor hjemsted for en langt større dyrebestand, end mange mennesker tror. De fleste besøgende i parken ser muldyr, elge og egern, men mange af Grand Canyons pattedyr er hemmelighedsfulde eller nataktive og bevæger sig derfir ubemærket rundt.

Udvalgte udflugter i Grand Canyon

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Grand Canyon

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere