Loading…

Dubai

Rejser til Dubai


Man kan ikke undgå at blive imponeret over Dubai.

Luften er varm og tør, og overalt stikker ørkenen sit golde ansigt frem. Men bygningerne er velholdte, plænerne grønnere, i sheikernes haver vandrer påfuglene frit omkring og de dansende springvand overgår langt dem i Las Vegas. Når man står i Burj Khalifa - verdens højeste bygning midt i Dubai - og kigger ud over virvaret af byggekraner, kan man, i den ikke så fjerne horisont, tydeligt se ørkenen og det tørre landskab. Fascinationen over, hvordan Dubai har udviklet sig, bliver ikke mindre ved tanken om, at Dubai ikke var meget mere end en støvet handelsby med små huse, beduintelte og kameler for 35-40 år siden. Med ca. 1,4 mio. indbyggere, deraf over 80 % gæstearbejdere, byder byen på en god blanding af arabisk kultur og kosmopolitisk atmosfære. For 200 år siden var her intet - idag er her alt!

Dubai deles i to af Dubai Creek, men to broer, en tunnel og utallige vandtaxaer, de såkaldte abras, forbinder bydelene Deira på den nordlige side og Bur Dubai på sydsiden. Dubai er handelscentrum for hele Mellemøsten og har været det siden 1870’erne, hvor det var perler, der var i høj kurs. Lidt af den gamle charme kan stadig opleves ved at gå en tur langs Dubai Creek, hvor de traditionelle dhows, handelsskibe af teaktræ, ligger lastet med alverdens varer fra togter til lande som Indien, Iran og Zanzibar eller ved et besøg i den gamle spicesouk, hvor luften er tung af velduftende krydderier. Et indblik i byens historie fås ved at besøge Al-Fahidi Fort, oprindeligt bygget i slutningen af 1700-tallet for at beskytte Dubai Creek og siden hen sheikens residens, som nu huser Dubai museum.

Nutidens Dubai har slået sig op som supershoppernes mekka, og der bliver afholdt hele tre årlige shoppingfestivaler, som hver varer en måned eller to. Og udvalget er stort i Dubai, men det er ikke alt, der er lige billigt. Priserne i de store shoppingcentre er ikke meget anderledes end i Danmark, dog kan for eksempel ure og elektronik købes med fordel. I Karama faldbyder sælgerne kopier af designertasker, tøj, smykker, sko og så videre. Og her forventes det, at der bliver pruttet om prisen. I guldsouken sælges alverdens guldsmykker efter gramvægt og dagspris, og også her er penge at spare, hvis man giver sig tid til at forhandle om prisen. Endvidere kan elektronik, lækre metervarer og krydderier, som for eksempel safran, også købes til fordelagtige priser.

Det er de færreste storbyer, der inden for en halv times kørsel fra centrum kan hamle op med strandene omkring Dubai. Kilometervis af bred, hvid sandstrand og indbydende turkisblåt vand samt et stort udvalg af vandsportsfaciliteter gør Dubai til et yndet baderejsemål. Især den eksklusive Jumeirah Beach er populær. Har hotellet ikke egen strand, kan faciliteterne på de offentlige strandparker benyttes mod en symbolsk entré. Skal der lidt action til, er Wild Wadi-vandparken ved siden af Jumeirah Beach Hotel en sjov oplevelse for både børn og voksne.

Udvalgte hoteller i Dubai

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere