Loading…

Calakmul

En fantastisk og overset perle i junglen! Dette store Maya ruinkompleks ligger tilpas afsides til, at kun få turister bevæger sig derud. Fra Bacalar tager det to-tre timer at komme dertil, fra Campeche fire-fem timer. Det kan anbefales at ankomme dagen før og sove en nat på Puerta Calakmul, der, som navnet antyder, ligger lige ved indgangen til området.

I 2002 blev Calakmul ruinerne optaget på Unesco's verdensarvsliste, hvilket er ganske fortjent. Beliggende i det gigantiske biosfære reservat, den enorme regnskov som strækker sig langt ind i Guatemala, finder man denne spændende fortidsby, en af mayaernes mange centre for ophold og tilbedelse. Fra indgangen tager det 1,5 time ad en smal vej gennem regnskoven, hvor forventningen stiger i takt med brøleabernes skrig i baggrunden. Omgivet af smuk skov og masser af fugle forsvinder man ind i en eventyrlig verden af lyde og indtryk.

Efter velkomstcenteret går turen videre til fods, og man kan vælge kortere eller længere ruter. Uanset hvad bør man gemme de fleste kræfter til bestigelsen af juvelen over dem alle: Pyramide 2, der ligger på den store Plaza. Pyramiden er en af de største, man endnu har fundet blandt mayaernes ellers mægtige bygningsværker. Fra toppen af denne kan man se regnskov så langt øjet rækker – langt over grænsen til Guatemala. Imellem alle trætoppene ser man en håndfuld andre pyramider stikke op. Turen er drøj, men udsigten gør, at vandringen er alle anstrengelserne værd.

Calakmul fortjener en dagstur. Tag vand, solcreme og en guide med og lad dig drømme væk i en historie om skattejagt i den fjerne jungle, hvor du selv er hovedpersonen.

Udvalgte hoteller i Calakmul

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere