Loading…

Isla Mujeres

I mange år var dette stedet, hvor rygsæksrejsende søgte tropisk afslapning i mere stille og langt billigere omgivelser end hektiske Cancún. Der er stadig en anderledes atmosfære på denne lille idylliske ø kun en halv times sejlads væk, selvom turismen breder sig hastigt.

Strandene er ganske vidunderlige – besøg for eksempel Playa del Norte, Playa los Cocos eller Playa Cocoteros. De eksotiske navne dækker over strande med det hvideste sand og det klareste vand. Isla Mujeres er kun 8 kilometer lang og under 1 kilometer bred. Navnet siges at komme fra nogle religiøse kvindefigurer, som Mayaerne tilbad. En anden myte om navnet er, at piraterne efterlod deres kvinder her, mens de drog på togt. Øens eneste by samt den mest populære strand, Playa Cocoteros, ligger på den nordlige spids, mens strandene på den sydvestlige del af øen er gode at snorkle og dykke ved.

Man kommer bedst rundt ved at leje en golfbil, knallert eller cykel. Øen og byen med de smalle gader og det hyggelige caféliv har bevaret en charmerende kolorit, selvom der ikke er de store seværdigheder udover strandene. Der er et lille Mayatempel på øens sydspids med en dejlig udsigt til Cancún tværs over det Caribiske Hav. Et par kilometer derfra ligger det populære snorkelområde Marine Parque Nacional Garrafón. Der er fine muligheder for at dykke ved skibsvrag og flotte koralrev, og i den afdeling bør også nævnes “de sovende hajers grotte”, som ligger i 25 meters dybde 25 kilometer nord for Isla Mujeres. Dette sted tiltrækker mange erfarne dykkere. Ellers er det muligt at tage på en sejltur på cirka 25 kilometer op til øen Isla Contoy, der ligger nord for Isla Mujeres. Dette er et smukt fuglereservat med næsten 100 arter af havfugle som pelikaner, skarver, fregatfugle, flamingoer og hejrer.

Udvalgte udflugter i Isla Mujeres

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Isla Mujeres

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere