Loading…

Kobberkløften

Dette overvældende smukke område består af 20 gigantiske bjergkløfter, der tilsammen udgør et areal fire gange større end Grand Canyon i USA. Man rejser med jernbanen Ferrocarril Chihuahua al Pacífico på en af de største ingeniørbedrifter af dens art. Den 655 kilometer lange jernbane bugter sig i 13 timer fra Los Mochis ved Stillehavet op gennem de gyldne bjerge via 39 broer og 86 tunneler til landets indre, oprørshelten Pancho Villas historiske hjemby Chihuahua.
Tidligt om morgenen nyder man solopgangen på vej gennem det grønne landbrugsland udenfor Los Mochis. Landskabet skifter langsomt karakter, mens man langsomt stiger op ad tågede bjergskråninger med høje kaktusser og mindre kløfter. Efter omkring tre timer kører man over den lange bro Rio Fuerte og passerer den første tunnel, mens turen fortsætter opad mod Sierra Tarahumara og fyrretræsskovene omgivet til tider lodrette klippevægge, vandfald og en fantastisk udsigt over de dybe kløfter.

Toget gør holdt efter omkring syv timers kørsel ved det absolut bedste udsigtspunkt, Divisadero. Her kan man nyde et uovertruffet panorama over kobberkløften i 2400 meters højde inden toget damper videre mod ørkensletterne ved Chihuahua. Vil man gøre oplevelsen endnu større, gør man stop en dag eller to i den lille bjerglandsby Creel ikke langt derfra. Dette område bebos af Tarahumara indianerne, som er en af de mest isolerede stammer i Mexico. Mange af dem bor stadig i grotter i bjergene eller træhytter i små samfund, hvor de lever af at dyrke bønner og majs. De kommer ind til stationerne og byerne for at sælge madvarer og deres kunsthåndværk, for eksempel kønt og autentisk keramik. I Creel er der dejlige små hoteller og muligheder for vandreture i bjergskovene, der leder tankerne hen på Canada. Det anbefales også at gøre stop i Barrancas og Cerocahui for yderligere at opleve kulturen og naturen i området.

Hele ruten kan også tages den modsatte vej, fra Chihuahua til Los Mochis.

Udvalgte udflugter i Kobberkløften

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Kobberkløften

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere