Loading…

Oaxaca

Delstaten og byen Oaxaca (udtales wa-HA-ka) af samme navn ligger relativt tæt på Mexico City, men her råder en helt anden atmosfære. Landskabet og ruinerne i staten er indtagende, livet mere autentisk. Tiden synes at stå stille mens krop og sjæl går behageligt ned i gear i byen Oaxaca, der er blandt de kønneste og bedst bevarede fra kolonitiden. Den ligger i 1550 meters højde omkranset af bjerge, og det behagelige forårsklima giver rig mulighed for at nyde byens uspolerede charme. Godt nok bor der 250.000 mennesker, men alligevel er stemningen afslappet, især i midtbyen, der er lukket for biler, så man rigtigt kan nyde torvene, arkaderne og cafélivet. Snyd ikke dig selv for en iagttagende stund på en fortovscafé på den gamle bydels Zocalo eller en smagsprøve på agavebrændevinen Mezcal, der produceres lokalt. For de modige er der også mulighed for stegte græshopper.
Man finder små indianske gademarkeder overalt i Oaxaca, og det store Benito Juarez marked er åbent hver dag, en livlig, overdækket handelsplads. Det er opkaldt efter en zapotekerindianer, der blev født i Oaxaca og senere blev landets præsident.

Monte Albán og Mitla
Til et besøg i delstaten Oaxaca hører absolut ruinerne af de præ-colombianske byer Monte Albán og Mitla. Udsøgt beliggende på et bjergplataeu 400 m over Oaxaca by finder man Zapotekernes gamle hovedstad og kulturelle centrum Monte Albán. Her har man en utrolig panoramaudsigt over dalene i alle retninger.
Opførelsen af Monte Albán påbegyndtes omkring 500 f. Kr., men byen havde sin storhedstid i 250 - 750 e. Kr. med omkring 25.000 indbyggere. Monte Albán står som et tavst, magtfuldt vidne om zapotekernes højt udviklede byggeteknik. Du finder fascinerende rester af pyramider, terrasser, stenvægge, trapper og skulpturer. Især er den nordlige platformen, det gamle observatorium og Gran Plaza værd at bemærke.

En anden arkæologisk perle er Mitla, mixtekernes religiøse center. Her begravede zapotekerne deres konger og præster, hvorfor også navnet Mitla betyder “de dødes sted”. Stedet er berømt for deres smukke mosaikker af fint udskårne sten, som kaldes ”Grecas”, da de minder lidt om græske friser.

Udvalgte hoteller i Oaxaca

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere