Loading…

Mexico City

Mexico City – hovedstaden og samlingspunktet, der blandt lokale går under navnet Mexico DF (Distrito Federal), er verdens største by med over 22 millioner indbyggere. Den ligger smukt og spreder sig så langt øjet rækker oppe i en højde af 2240 meter, omgivet af snedækkede vulkaner.

Allerede i år 1325 var den hovedstad i Aztekernes rige under navnet Tenochitilán, der dengang var en ø beliggende i søen Texcoco. I 1521 grundlagde den spanske erobrer Hernán Cortés den nuværende by efter at have jævnet Tenochitilán med jorden. Både i selve byen og i området omkring finder man mange levn fra denne tid, både fra de indianske civilisationer og kolonitiden.

Det vil være en stor skam ikke at besøge Mexico City, selvom man hører meget om kriminalitet og luftforurening. Den er utrolig charmerende trods størrelsen og har et væld af smukke parker, hyggelige torve og små kvarterer med autentisk mexicansk atmosfære, interessante museer og masser af kultur.

Man befinder sig i vidt forskellige bydele, en fascinerende og farverig blanding af indiansk, spansk og nutidig kultur, lige fra ruiner og folkemusikere til de herlige, allestedsnærværende taxier - de grønne folkevognsbobler.

I hjertet af byen finder man det store torv El Zócalo – eller Plaza de la Constitución, som er det officielle navn. Det er omgivet af historiske bygningsværker – regeringsbygningen Palacio Nacional, den enorme Catedral Metropolitana og ironisk nok, ruinerne af Aztekernes Templo Mayor lige ved siden af. Man kan således ofte se indianske dansere optræde ved disse monumenter som et interessant minde om fortidens religion overfor den nutidige.

Den brede boulevard Paseo de la Reforma går gennem midtbyen og forbinder vigtige steder som parken Alameda Central, forlystelseskvarteret Zona Rosa og ikke mindst Bosque de Chapultepec – et kæmpe, grønt område og åndehul. Her finder man flere museer, især er værd at bemærke det berømte Museo Nacional de Antropología, som er et absolut must, et skatkammer af kulturhistorie.

I Zona Rosa finder man de fleste fashionable butikker, dyre hoteller, restauranter, fortovscafeer og natklubber. Om aftenen er Plaza de Garibaldi et af de populære opholdssteder med masser af stemning. Denne bliver især skabt af de mange Mariachi-orkestre, folkemusikerne i deres traditionelle, sorte dragter som synger vemodige og smukke kærlighedssange. Et andet nævneværdigt kvarter er det hyggelige Coyoacán, hvor man også finder Frida Kahlo og Diego Rivieras tidligere hjem, der nu står som et spændende museum og giver et fascinerende indblik i livet og kunsten på deres tid i Mexico. Især om søndagen er dette boheme-kvarter rigtigt levende med musik og liv i gaderne.

Ikke langt fra Mexico City ligger det skønne sted Xochimilco – også kaldet ”de flydende haver”. Navnet betyder på det indianske sprog Nahuatl ”Stedet hvor blomsterne gror”. Og man er i sandhed omgivet af et skønt blomsterhav, mens man på en af de mange farvestrålende gondoler flyder over søerne og nyder sangene fra Los Mariachis og duften af de lokale snacks, der ligeledes flyder forbi.

Tæt på Mexico City bør man også bruge en dags tid på at besøge det fantastiske oldtidssted Teotihuacán med de berømte pyramider for Solen og Månen.
Mexico City – Aztekernes gamle Tenochitilán – afspejler på fængslende vis selve landets sjæl. Så om overhovedet muligt – snyd ikke dig selv for nogle dage dér. Oplevelserne er mange og store – og kan ikke nås på blot en dag.

Udvalgte hoteller i Mexico City (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere