Loading…

Tela

Omgivet af brede sandstrande ved Honduras' nordlige kyst ligger den lille by Tela. Når man ikke ligger tilbagelænet under palmernes skygge, kan man indtage den gode mad fra havet på en af de mange restauranter. Ligesom i det sydlige Belize og andre caribiske kystbyer er området meget præget af garifuna kulturen, blandingen af de sorte slaver fra Afrika og lokale indianere. Man kan stadig opleve denne befolknings oprindelige livsstil i de små landsbyer i området. I selve Tela ser man en skøn blanding af sorte, brune og lyse mennesker med et glad og åbent sind og en afrocaribisk madkultur og livsstil i det hele taget. Tela var også base for Tela Railroad Company/United Fruit Company, der ejede og producerede de berømte Chiquita bananer, hvilket byen stadig bærer minder om.

Man forventer og planlægger at Tela om nogle få år udvikler sig til en stor magnet for strandsøgende turister, et nyt Cancun efter manges mening. Der er allerede nogle gode hotelresorts og mange flere på vej med endnu mere luksus. Det kommer dog til at tage en rum tid før den lille søvnige, ret beskidte og kaotiske by når til det punkt, hvor de rigtigt kan sætte sig på titlen strandoase. Der er ikke noget særligt højt service niveau, ej heller nok sikkerhed endnu. Kan man ikke noget spansk kan det være svært at begå sig udenfor hotellet, da folk kan meget lidt engelsk rundt omkring, selv ved turistattraktionerne. Af den grund foretrækker de fleste turister, måske lige udover backpackerne, at bo ude på de store resorts med vagter på strandene og alting lige ved hånden. Derude er niveauet højt, men man skal ingen steder forvente at finde de kridhvide strande med turkisblåt vand som man ofte forbinder med Caribien. Strandene er ok nogle steder, men slet ikke at sammenligne med hverken Cancun eller nationens egne perler Roatán og Útila.

Tela er en oplevelse for turisten der gerne vil opleve den autentiske stemning - med alt hvad dertil hører af specielle og til tider hovsa-agtige oplevelser – inden den forsvinder i de store resorts, de pudsede facader og dresserede tjenere. Der er desuden en anden god grund til at vælge Tela som stranddestination i forhold til konkurrenterne ude på øerne: Man har særdeles spændende udflugter i området og gode bureauer, der udbyder dem – også på engelsk.

Udvalgte hoteller i Tela

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere