Loading…

Rio Dulce og Caribiske kyst

Udvalgte rejseforslag i Rio Dulce og Caribiske kyst

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Rio Dulce og Caribiske kyst

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Rio Dulce og Caribiske kyst

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Livingston

Lille fiskerlandsby beliggende for enden af Rio Dulce, ud mod Honduras Golfen og Det Caribiske Hav. Absolut et af Guatemalas højdepunkter på den kulturelle side. Der findes ikke et sted helt som Livin…
Læs mere
livingston

Rio Dulce

Byen med samme navn som floden, ligger ved udmundingen af floden i den østlige ende af Lago Izamal. Den kaldes også Fronteras. Her finder man et godt udvalg af hoteller, restauranter, butikker mm., so…
Læs mere
rio dulce
Fra Guatemala City føres man til den atlantiske kyst ad en 300 km lang vej, der er en sand oplevelse, ikke mindst for smagssansen. Små boder langs hele ruten mod Rio Dulce byder på mango, avocado, ananas og mange andre eksotiske lækkerbiskener. Den brede flod med det søde ferskvand flyder gennem et jungleparadis med fugle og planter i alle farver ud mod dens udmunding i Det Caribiske Hav.

De smukke rammer består af grønne klipper, der falder lodret ned i havet. Havet medbringer myter om utallige piraters togter mod de spanske galeoner, der sejlede op ad floden fra Atlanterhavet mod søen Izabal. På en af flodbankerne finder man således det strategisk placerede San Felipe fort, der skulle beskytte spaniernes adgang til søen. Det blev opført i 1652 og fremstår stadig intakt med istandsatte korridorer og kraftige kanoner.

For enden af Rio Dulce floden ligger Livingston, der blev grundlagt af emigranter fra de britiske kolonier i Belize og Caribien samt slaver, der flygtede fra Roatan under oprøret i 1795. Man kan kun komme hertil via vand- eller luftvejen. Her går lever de mørke indbyggere med afrikanske rødder et afslappet liv på bare fødder til reggaemusik. Fiskeri er hovederhvervet, hvilket kan nydes på fiskerestauranterne med det friske og gode udvalg.

Det kan absolut anbefales at gøre hold ved mayaruinerne Quiriguá på vej tilbage mod hovedstaden. Her ligger nogle af mayaernes højeste skulpturer omgivet af enorme træer og myriader af fugle.

Den caribiske kyst i Guatemala er pyntet med dyre sommerhuse, hvis ejere og besøgende dyrker vandsport i de eksotiske kulisser dybt præget af den afro-caribiske garifuna-tradition og præcolumbianske kunst krydret med alle rytmerne og pirathistorierne.