Loading…

Tikal

Tikal var Mayaernes metropol. Gemt i Guatemalas jungle finder man et af maya civilisationens ældste og mest fantastiske levn. Stierne i Tikal nationalparken gennemtrænger junglen. Planter og træer vokser så tæt, at man knap kan se himlen og alligevel er denne verden fyldt med overraskende farver. Rundt omkring én rejser vældige træer sig. Skoven er hjemsted for hundreder af fugle, sommerfugle og aber, der svinger sig i træerne. Som man trænger dybere ind i skoven, bliver sanserne skærpet og man lærer at skelne dyrene og kende deres lyde. Man glemmer næsten, hvorfor man går der.

Men det varer ikke længe, før et storslået syn slår en i møde. Mystisk og overraskende, som historien om folket, der i århundreder forenede deres stemmer med fuglenes, rejser templet sig ud af mørket. Søjler, altre og pyramider kronet med templer dækker tilsyneladende ubrudt den 16 km2 store nationalpark med ikke mindre end 3000 bygninger. Mange af bygningerne står, som da de blev fundet i 1848, overgroede med planter og lianer. Andre er senere blevet renset af arkæologer og viser de oprindelige proportioner og symboler. Selvom dette folk, der opdagede matematikkens hemmeligheder, stjernerne, solens baner og månens faser og skabte den perfekte kalender, ikke længere benytter stedet, er den stille verden langt fra stum. Stenene fortæller om århundredes arv. De stejle tempeltrin vidner om ofringer og begravelser. Søjlerne fortæller om guder i jaguarkapper, deres drømme og ambitioner, og man synes stadig at kunne høre raslen fra perlekæder og andre lyde fra den svundne tid.

Templer
Plaza Mayor. En stor lysning i junglen med mange flotte bygninger, paladser og haver. Tempel l (for Den Store Jaguar, 46 m. høj) Tempel ll (for maskerne, 38 m. høj). Mange søjler og altre.
Plaza del Mundo Perdido. Stor pyramide, sikkert brugt til astronomiske observationer.
Plaza de los Siete Templos. Pladsen med de syv templer. En række små templer, det midterste er udskåret i relief.
Templo lll o del Sacerdote Jaguar. Jaguarpræstens tempel. 55 m. højt, en figur klædt i jaguar skind.
Templo lV o de la Serpiente Bicéfala. Det højeste i Tikal (65 m.).
Templo de las Inscripciones. Inskriptionernes tempel. Hieroglyffer, udskårne søjler og altre.
Complejos Pirámides Gemelos. Dobbelt pyramidekompleks. Flere er kendt i Tikal. Fire strukturer mod hinanden former en plads. To pyramider, et palads og en indhegning med søjler og alter.
Palacio de las Acanaladuras. Kanalernes palads.
Palacio de los Murciélagos o las Ventanas. Flagermusenes palads eller Vinduespaladset. Stort kompleks, hovedpalads med gallerier, værelser med vinduer, graffiti og bænke.

Udvalgte hoteller i Tikal (1)

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere