Loading…

Coban

Cobán blev grundlagt i 1543 af dominikanermunke, som med den spanske krones tilladelse oprettede en slags kristent indianerreservat. Senere kom en større tysk indflydelse og en stærk kaffeproduktion til at sætte et stærkt præg på Cobán.

I dag er det ikke fordi byen byder på så forfærdelig mange turistattraktioner udover den sidste uge af juli, hvor den årlige folklorefestival er rigtig interessant og inspireret af de gamle mayatraditioner. Til gengæld er Cobán en vigtig base for ture til følgende nærliggende seværdigheder:

Lanquin
Ca. en halv times kørsel fra Cobán finder man Grutas de Lanquin, hvor klippehulerne er dybe og strækker sig flere kilometer. Udover selve kalkstensformationerne kan man se flagermus om aftenen, der i tusindvis flyver ud af hulerne for at jage. Man skal være i rimelig god form for at gå inde i hulerne, ikke lide af klaustrofobi og have godt fodtøj på det til glatte underlag.

Semuc Champey
Dette sted er kendt for de smukke, krystalklare, søer i flere niveauer beliggende på en top af en kæmpe, naturlig kalkstensklippe, 300 meter lang i en malerisk kulisse. De kølige søer med det turkise vand giver mulighed for en forfriskende dukkert.

Cuevas de Candelaria
Klippehuler beliggende i kalkstensbakkerne 10 km vest for Raxrujá, hvor Rio Candelaría går under jorden. Disse siges at være 22 km lange, har 5 indgange og menes at være de længste i Latinamerika. Den typiske bredde i hulerne er 20-30 meter med en højde på 10-60 meter. Det 200 meter lange kammer Tzul Tacca er noget helt særligt. For mayaerne havde disse underjordiske huler en ceremoniel betydning. Man mente de var indgangen til Xibalba underverdenen, og Q’eqchi mayaerne kommer her stadig for at bede.

Biotopo del Quetzal
Dette naturreservat 3 timers kørsel fra hovedstaden blev oprettet i 1979 for at beskytte den udryddelsestruede Quetzal. Desværre er de ikke så lette at få øje på, da de egentlig kun opholder sig her i parken når de yngler i perioden februar til juni. Da menes man at have ca. 150 par i parken. Men uanset om man ser den eller ej er parken en utrolig smuk oplevelse – der er to ruter man kan gå ad i parkens åbningstid mellem kl. 07 og 16. Terrænet går mellem 1600 meter og 1900 meter, så man kan godt blive en anelse stakåndet.

Quetzal Biotope, offiecielt kendt under navnet Mario Dary Rivera Nature Reserve, er et af de mest fascinerende naturreservater i Guatemala. Her er over 3000 hektarer beskyttet regnskov og mange typer fugle, sommerfugle, orkideer og andre eksotiske blomster. Stedet blev grundlagt i 1977 for at beskytte landets regnskove og deres beboere. Absolut en topdestination for naturelskere. Navnet er taget efter nationalfuglen Quetzal, som man selvfølgelig finder i parken, selvom man skal kigge godt efter den sky fugl.

Udvalgte hoteller i Coban

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere