Loading…

Vestlige - Cayo District

Udvalgte rejseforslag i Vestlige - Cayo District

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Vestlige - Cayo District

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Vestlige - Cayo District

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Belmopan

Beliggende i det geografiske centrum af landet, synes hovedstaden ved første øjekast at være et ganske ordinært sted. Hovedstaden blev flyttet hertil efter at orkanen Hattie i 1961 havde raseret Beliz…
Læs mere
belmopan

Mountain Pine Ridge

Et behageligt pusterum fra det varmere lavland, men også et af de mest besøgte naturreservater i Belize. Det er et landskab af fyrretræer spredt hen over bakkekamme og dekoreret med vandfald, klippehu…
Læs mere
mountain pr

San Ignacio

Et naturligt stoppested mellem Tikal i Guatemala og Belize City, beliggende i Belizes højland. Byen er ret søvnig om dagen, når de besøgende er på de daglige oplevelser i den omliggende natur men komm…
Læs mere
cahal pech
Hovedbyerne i det vestlige Belize er Belmopan, San Ignacio og Mountain Pine Ridge, som ofte er udgangspunkt for udflugterne i området.

Guanacaste Nationalpark
Ikke langt fra Belize City finder man dette lille naturreservat på blot 21 hektarer. Det er dog en virkelig oplevelse at se den fascinerende og rige variation af farverige fugle. Man kan også få sig en forfriskende svømmetur i Belize River.

Cahal Pech
Her befinder vi os i den sydlige udkant af San Ignacio ved bredden af Macal River. Dette arkæologiske område bærer det ugunstige mayanavn, som betyder ”Midernes Sted”. Det ceremonielle center indeholder pyramidetempler, paladser og en boldbane. Man mener stedet er fra den klassiske mayaperiode.

Xunantunich
Dette mayaområde er nok det mest tilgængelige af interesse og samtidigt den ældste arkæologiske park i Belize. Man kommer hertil med båd fra San Ignacio. Selvom stedet var beboet så tidligt som år 1000 F. Kr. var det først i den klassiske periode omkring år 7-900 E. Kr. at det blev forvandlet til et af de vigtigste mayacentre i den øvre floddal i Belize. Den mest imponerende bygning er El Castillo, slottet, som rager 42 meter op over jorden. Man kan stadig se nogle smukke kunstværker på templets top. Andre højdepunkter inkluderer bygning A4 hvor man fandt resterne af eliten fra omkring år 600 med mange gaver af bl.a. jade. Der er også 8 gravstene og 5 altre med smukke udskæringer. Xunantunich er et lille område, der kan besøges på få timer og let inkorporeres i et besøg ved andre ruiner som Cahal Pech og/eller San Ignacio by.

Caracol
Her på den vestlige kant af mayabjergene i skovreservatet Chiquibul fandt man i 1938 dette spændende arkæologiske område. Man mener det først var beboet i den klassiske og senklassiske mayaperiode og havde en befolkning på 60-100.000 mennesker. Arkæologer har fastslået at denne store mayaby havde en hovedrolle i det socialpolitiske landskab i det centrale mayalavland. I centrum ligger spor af pyramider, markeder, paladser og værksteder. Over 35.000 bygninger er identificeret, deriblandt den højeste – den massive pyramide kaldet Caana. Den er omkring 40 meter høj og har flere templer på toppen. Man har fundet mange hieroglyffer på diverse gravstene og altre og en meget interessant anmærkning på boldbanen om en tilsyneladende militær sejr over Tikal – mere end 40 km derfra.
 
Rio Frio Cave
Denne enorme hule er let tilgængelig og nem at bevæge sig rundt i. Den har to bueformede og brede naturlige indgange samt stier man kan følge. Enorme drypsten hænger fra den nærmest katedral-lignende hvælving og store rullesten er strøet omkring. Dertil kommer de små kilder, der danner bassiner og små vandfald. Der er ca. 400 smukke meter at gå til man når udgangen i den anden ende.
 
Rio on Pools
Et populært sted at svømme, slappe af og bare glide rundt under de små vandfald. Alternativt kan man sætte sig og nyde synet af klippeformationen skabt for uanede tider siden.
 
Chechem Caves
Dette er også kendt under navnet Chumpiate Cave og er en tør hule beliggende i mayabjergkæden i Cayodistriktet – det er en af landets fineste huler at besøge. Gæsterne går gennem et regnskovslandskab til indgangen af hulen, der blev benyttet at mayaer til at opbevare korn ligesom det var et ceremonielt center for dem. Man kan se flotte kunstværker, lertøj og genstande brugt til ceremonier.
 
Actun Tunichil Muknal
Dette lange navn betyder ”Stengravens Hule” og fik dette navn efter fundet af bevarede benrester fra mayaofre inde i hulen. Turen til denne hule er udfordrende og involverer først en times trek gennem regnskoven med krydsning af floder og klatring op ad bakker. Hulen er 5 km dyb og blev opdaget i 1989.