Loading…

Nordlige - Orange walk Area

Udvalgte rejseforslag i Nordlige - Orange walk Area

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Nordlige - Orange walk Area

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Nordlige - Orange walk Area

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Corozal

Denne behagelige by er første stop før og efter Mexico. Beliggende på kystlinjen ved en rolig bugt, smykker byen sig med titlen "Mellemamerikas reneste by". Dens rødder går langt tilbage i historien,…
Læs mere
corozal

Lamanai

Lamanai er et af de få Mayaområder, hvis originale navn man kender - det oversættes med "Undervandskrokodille", hvilket forklarer de mange afbildninger af krokodiller her. Det at Lamanai lå afsides bi…
Læs mere
lamanai

Orange Walk

Dette er hjertet af Belizes landbrugsområde. Der er dog ikke appelsiner, som navnet kunne antyde, men derimod sukkerrør, der dyrkes på egnen. Befolkningen er præget af mennoniter, men også hinduer og…
Læs mere
orange walk
I denne nordlige del af landet er man mest kendt for landbruget - især markerne med sukkerrør. Drager man længere ind i landet finder man junglen mod vest og mod øst mangrovesumpe langs kystlinjen. Orange Walk og Corozal er hovedbyerne mod nord (Corozal ligger dog i Corozal District). Der er flere interessante biosfærereservater i området, hvoraf det største er Rio Bravo med omkring 1000 km2 tropisk regnskov, floder og arkæologiske mayaruiner.

Lamanai
Dette er et af de få mayaområder, hvis originale navn man kender – det oversættes med ”Undervandskrokodille”, hvilket forklarer de mange afbildninger af krokodiller her. Det at Lamanai lå så afsides bidrog formentlig til at det var konstant beboet, hvilket også holdt længere end i de fleste andre mayabyer – i hvert fald mener man de var her indtil år 1650 E. Kr. Der er en speciel kvalitet over Lamanai, som det ligger i New River Lagoon og omgivet af jungle i miles omkreds. Hundreder af strukturer er blevet identificeret og de mest imponerende er uden tvivl The Masked Temple, The High Temple, Boldbanen og Tempel N10-9. Vil man gerne opleve en spektakulær udsigt over junglen bør man klatre op på dette 38 meter høje tempel.

Man kommer til Lamanai med båd, hvilket også giver en god oplevelse af dyrelivet i junglen. Man kan overnatte på Lamanai Lodge i lagunen.

Altun Ha
Dette er den mest berømte mayaruin i det nordlige Belize, blot 55 km fra Belize City. Det ser ud til at have været en rig og vigtig handelsby fra omkring år 600 F. Kr. frem til det mystiske kollaps omkring år 900 E. Kr. Man mener her boede mellem 3000 og 10.000 mayaer, hvilket ikke er mange til trods for at stedet regnes for at have været et vigtigt og velhavende handelscenter. Altun Ha er især kendt for at man her fandt den største jadeudskæring, der nogensinde er fundet. Det solide jadehoved kaldet Kinich Anau (Solguden) vejer 4,5 kilo.
Det nemmeste er at tage på en arrangeret udflugt fra Belize City – Altun Ha ligger i smukke omgivelser og er bestemt et besøg værd.

Chan Chich
Dette er et 13.000 hektarer stort privat naturreservat, hjemsted for det berømte Chan Chich Lodge. Beliggende i hjertet af mayaernes jungle er det en unik destination for naturelskere og seriøse økoturister.

Chan Chich ligger indenfor det største sammenhængende regnskovsområde nord for Amazonbassinet. Man har gjort utrolig meget for bevarelsen af naturen og beskyttelsen af dyrelivet, hvilket også gør at det stortrives. Stedet er således en vigtig brik i fremmelsen af biodiversiteten i naturen og man kommer hertil med små fly på ca. 30 minutter fra de fleste steder i landet.

Crooked Tree Wildlife Sanctuary
Halvvejs mellem Belize City og Orange Walk kan man få sig en rigtig stor naturoplevelse i denne nationalpark. Det er især de mange fuglearter der trækker folk til, og maj er den bedste måned at opleve dem. Det anbefales at tage en overnatning deroppe, så man kan stå tidligt op og opleve det mest aktive dyreliv ved daggry.