Loading…

Belizes øer - Los Cayos

Udvalgte rejseforslag i Belizes øer - Los Cayos

{{package.Title}}

{{package.Teaser.trim() | limitTo: 100}}...

Varighed: {{ctrl.Duration(package, 'dage', 'nætter ', '/') }}

Priser fra: {{package.Price}}

Udvalgte udflugter i Belizes øer - Los Cayos

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Belizes øer - Los Cayos

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere

Caye Caulker

Vejskilte med ordene "go slow" på hovedgaden bekræfter bare hvad de besøgende allerede ved. Livet her kører i et andet tempo. Caye Caulker er bestemt afslappet. Pelikaner og palmetræer er ofte mere ta…
Læs mere
blue hole

San Pedro Ambergris Caye

Den mest populære og den største af Belizes øer er Ambergris. Den ligger lige for enden af Yucatánhalvøen i Mexico og 58 km nord for Belize City. Øen er ca. 40 km lang og de fleste af de omkring 4500…
Læs mere
san pedro

Turneffe Islands

Af de 3 atoller er denne nærmest fastlandet med omkring 15 km afstand til Belize City. Ulig de ydre atoller er denne dækket af tyk, grøn mangrove og en hul lagune, der huser en strøm af marineliv. Fra…
Læs mere
turneffee
Grundene til at Belize tiltrækker dykkere fra hele verden er klare: Belize Barrier Reef langs kysten er et af de største i verden, der er 3 utrolige atoller, 70 typer hårde koraller, omkring 500 slags fisk og sidst men ikke mindst det berømte Blue Hole ved Lighthouse Reef atollen.

Når man taler om de mange små øer dannet omkring det lange rev, ja så er Caye Caulker og Ambergris Caye de absolutte vindere af popularitetslisten. Caulker anses mest for at være for rygsæksrejsende og andre, der kan lide det simpelt, hvor Ambergris med flere muligheder, restauranter og hoteller i alle prisklasser tiltrækker de lidt mere krævende turister. Mest af alt er det vandsport det handler om begge steder – især dykning og snorkling.

The Blue hole
Mange dykkere kommer til landet udelukkende for at dykke i dette 123 meter dybe og 305 meter brede, blå hul fyldt med hajer og mange andre smukke fisk og koraller. Hullet er en åbning til hvad der engang var et tørt hulesystem. Det blev gjort verdensberømt af Jaques Costeau, og turen ind igennem de nu oversvømmede hulesystemer er ikke for uerfarne dykkere. Det indebærer 34 meters dykning ned langs en klippevæg for at nå indgangen, hvilket er 3 meter mere end grænsen for fritidsdykkere. Turen er dog det hele værd - Man bliver bestemt ikke skuffet over de fantastiske oplevelser på vandsiden af Belize!

Atolls & Outer Cayes
Atollerne og de små øer længere ud er kun tilgængelige med båd - med undtagelse af Lighthouse Reef Atollen, der har en lille landingsbane til fly. For mange har afstanden til fastlandet været en forklædt velsignelse, idet færre kommer herud og naturen dermed er mere uspoleret. Dette har bidraget til mere beskyttede koralrev med det smukkeste liv lige under havoverfladen. Delfiner, rokker og søkøer er nemme at få øje på.

Half Moon Caye
Sydøst for Lighthouse Reef atollen flyder den 45 hektar store Half Moon Caye. Med turkisblåt vand, et rigt marineliv og uberørte koraller er det et ideelt sted at dykke og snorkle. Her finder man også landets første nationalpark, The Half Moon Caye Monument, hvor tusindvis af rødfodede suler og fregatfugle kan observeres.

Turneffe Islands Atolls
Af de 3 atoller er denne nærmest fastlandet med omkring 15 km afstand til Belize City. Ulig de ydre atoller er denne dækket af tyk, grøn mangrove og en hul lagune, der huser en strøm af marineliv. Fra sydspidsen af atollen (Kaldet Albuen) kan man opleve verdensklassedykning blandt enorme grupper af tropiske fisk. Fiskeriet er også helt i top.

Man-O-War Caye
På denne ø er der tre typer mangrove midt i koralrevet. Dette fugleparadis kan nås på en dagstur fra Dangriga.

South Water Caye
Blot en halv time i båd fra Dangriga. 15 hektarer koralrev ligger indbydende langs øen og er et glimrende drop-off dykkersted. Silverside og Black Beauty er to glimrende dykkersteder som ikke er så besøgte.

St. George’s Caye
Et populært dykkersted blot 20 minutter i båd fra Belize City. Smukke strande og krystalblåt vand giver den perfekte baggrundsstemning.

Tobacco Caye
Hertil er der daglig bådforbindelse fra Dangriga og stedet indbyder til masser af smuk dykning, snorkling og fiskeri. Bjerge af farverige koraller og masser af liv under vandet.