Loading…

Østlige Mauritius

Mauritius’ østlige kyst er knap så gearet til turismen, som den nordlige og vestlige del af øen. Der er resorts på den østlige kyst, men området føles fortsat forholdsvist uberørt af turismen. Det er til trods for at nogle af Mauritius’ smukkeste strande kan findes på denne side af øen. Knap så overraskende tiltrækker den eksklusive østlige del af øen også et publikum med dybe lommer.

Blandingen af lange sandstrande og farverige laguner er et stort trækplaster for området. Der er dog også autentiske landsbyer, skove, hvor cykling og vandring er oplagt, og grotter, der kan udforskes.

Strandene og øerne
På østkysten kommer man ikke udenom Ile aux Cerfs, der er en lille paradis-ø ud for Mauritius’ østlige kyst. Vandene omkring øen anses som et vandsportsparadis, og strandene betegnes som nogle af de bedste på Mauritius. Øen nås med båd fra Trou d’Eau Douce eller fra Blue Bay. På en bådtur til øen kan der for eksempel være et stop ved Grand River South East, snorkling i en lagune, barbeque og andre spændende aktiviteter. Alternativt er et besøg ved Ile d’Ambre også en fantastisk oplevelse.

Stranden ved Belle Mare er med god grund populær blandt de lokale. Der er derfor mulighed for at møde de lokale og opleve en bid af deres dag, når de i weekenden flokkes til Belle Mare. Der er desuden god mulighed for at blive afkølet med en is fra en af de farverige isbiler.

Bras d’Eau er en lille bugt i Poste Lafayette lagunen. Placeringen gør, at der er god mulighed for både at se solopgang og solnedgang herfra. Der er ofte vind i bugten, og det giver gode muligheder for kitesurfer i den velbeskyttede bugt. Tilbringer du nytårsaften på Mauritius, så er der et imponerende fyrværkerishow fra de luksuriøse resorts tæt ved Bras d’Eau.

Naturen
Grand River South East er bestemt et besøg værd. Den brede flodmunding løber igennem en stor kløgt og ender i et billedskønt vandfald. Et perfekt sted til en udflugt.

Hvis man skal på stranden ved Bras d’Eau, bør man samtidig besøge den nærtliggende skov. Der løber en glimrende mountainbike-sti igennem skoven, som også kan forceres til fods. Gennem skov og langs en gammel jernbane ender man ved lavagrotterne, hvor ruinerne af en gammel sukkermølle stadig ligger.

I området omkring Roches Noires er der mange grotter. Besøg for eksempel Madam Cavern eller Princess Margaret. Gå turen fra byen Roches Noires og udforsk grotter, hvor den mauritiske frugt flagermus blandt andet lever. Tæt ved byen er der desuden mange lavatunneller, der hænger sammen med havet. De har i dag udviklet sig til ferskvandsspring, hvor man kan svømme og snorkle.

Byer og kultur
Flacq er en hyggelig by i det østlige Mauritius. Denne livlige by holder om onsdagen og søndagen et af de største udendørsmarkeder i landet. Det populære marked ligger kun få meter fra den historiske domstolsbygning.

Ved Devil’s Point Battery, også kendt som Pointe du Diable, står en række kanonener helt ud til kysten. Herfra har de beskyttet adgangen til Mauritius og særligt Grand Port. Navnet stammer fra skibskaptajner, der i sin tid sejlede forbi Devil’s Point og oplevede at kompasnålen pludselig gik amok. Magnetfeltet i bjerget fik nemlig nålen til at svinge i øst og vest.

Udvalgte udflugter i Østlige Mauritius

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Østlige Mauritius

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere