Loading…

Cilaos

Cirque de Cilaos ligger som en lille grøn gryde midt på La Reunion. Her er der sammenkogt en ret af spirende tropisk natur, små kreolske huse og et væld af stier, der kalder på den indre vandringsmand.

Langs den lille hovedgade ligger restauranter og souvenirboder side om side, og her kan man gå ombord i tropiske marmelade og den lokale søde viden, som bliver produceret i dalen. Byen omgiver en lille sø og er omgivet af bjerge.

Vejen til Cilaos er et kapitel for sig. Der er ikke mange kilometer, men hvilke kilometer. Vejen snor sig op langs en lille kløft, der er omgivet af en række karakteristiske bjergknolde. For at nå toppen skal bilen vrides gennem over 400 sving. Flere steder er kurverne lukkede og stejle, når man sniger sig op af klippesiderne. Andre steder drejer vejen 300 graders og fører en over en lille bro, der krydser vejen, man netop kørte på. Små ensporede tunneller skærer sig gennem bjerget, og til slut øjner man Cilaos i det fjerne.

Som en dansk gennemsnitsbilist, der synes, at det går vildt for sig ned af bakken i Lemvig eller Munkebjerg, kan det i første omgange virke som lidt af en omgang. Man skal dog ikke lade sig stresse. Bruger man spejlene og lader de lokale, som kender hver en kurve, komme forbi, kommer man roligt i mål. Vejen er uden sidestykke en af de smukkeste veje, man kan tænke sig.

Cilaos er den mest centrale af de tre Cirques og udgør La Reunions center for aktiv ferie. "Canyoning" er den mest populære sport her, når man klædt i våddragter kravler op og ned af vandfald. Er man mere til en tør sport, er der bjergbestigning på alle niveauer, blandet med trekking og hiking, der tager den besøgende gennem vinmarker med udgangspunkt i Cilaos. Husk at indlægge et besøg ved La Roche Marveilleuse, hvor man kan nyde skoven og landsbyen under sig. Endelige er der de termiske bade, der forkæler kroppen med dejligt varmt vand.

Udvalgte udflugter i Cilaos

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Cilaos

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere