Loading…

Samana og omegn

Samaná er strand destinationen, som ligger lidt mere afsides end de andre store rivaler, men til gengæld kommer man tættere på masser af udflugtsmuligheder til varierede naturlandskaber, såsom vandfald, bjerge og mindre landsbyer. Der er også mange muligheder indenfor vandsport – med den ekstra bonus at man kan komme på hvalsafari i perioden januar-marts.
En af de anbefalelsesværdige ture man kan arrangere fra Samaná går til den ualmindeligt smukke strand Playa Rincón. Man skal godt nok køre et stykke ad ret dårlige veje, men det er det hele værd, når man lidt senere ligger med udsigt til vand og sand i de eventyrligste farver og blot en svajende palme til at forstyrre udsynet. Man kan også vælge en lidt sjovere udflugt, hvor man køres i bus det første stykke, hvorefter man får sin egen Quad Bike (ATV) med tilhørende instruktion og guide, og så kører man selv resten af vejen. Før man ankommer til stranden kommer man igennem andre smukke landskaber på Samaná-halvøen, og gør stop ved en lokal familie for at nyde en god kop lokal kaffe med hjemmelavet chokolade til. Nogle af egnens lækre specialiteter.
En anden flot attraktion for den mere aktive turist er "Cascada El Limón", et 45 meter højt, imponerende vandfald. For at komme derud skal man først køre omkring 25 minutter fra byen Limón, hvorefter turen går til hest i 25 minutter og de sidste ti minutter til fods.
Der findes også et alternativt vandfald, som man kan besøge - det kaldes "Cascada Lulu". Turen derud går som regel også forbi et bjergområde, hvor man udhugger marmor. Efter et stop der kan man besøge en cigarfabrik og få en rundtur og gennemgang af den spændende proces fra plante til cigar.
Sidst, men ikke mindst, skal nævnes udflugten til Haitises nationalpark, hvor man sejler over Samaná bugten først, for på den anden side at begive sig til fods til de spændende grotter, hvor indianerne boede for over 1.000 år siden. Man vil ofte kunne se masser af havfugle og andre dyr på vejen. Efter besøget i nationalparken sejler man over til den lille ø Cayo levantado, hvor man kan nyde frokost, sol, strand og palmer før turen går tilbage til Samaná.

Las Galeras
Små 30 km nord for Samaná – hvor vejen ender på mange måder – finder man den lille fiskerlandsby Las Galeras. Her tager man ud, hvis man ikke har lyst til store resorts, men omvendt ikke er bange for en smule isolation. Her nyder man bare stilheden ved havet.

Las Terrenas
Her finder man endnu en af de tidligere fiskerlandsbyer, som er blevet til en populær stranddestination for den mere uafhængige rejsende med lyst til både afslapning og lokal charme.
Mange europæere har slået sig ned i området med de skønne strande og den hyggelige stemning.

Udvalgte hoteller i Samana og omegn

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere