Loading…

Trinidad

Trinidad, som blev grundlagt i 1514, er Cubas tredjestørste by. Byen er et fredfyldt sted, hvor man føler sig langt væk fra det 21. århundrede. På grund af den store produktion af sukker blev byen i sin tid utroligt velhavende, hvilket arkitekturen i al sin pragt beviser. De smukke, gamle bygninger fra kolonitiden, de gamle pastelfarvede huse med røde tegltage og de toppede brostensgader giver Trinidad et udtryk, man ikke oplever andre steder. På gaden trækker en ung mand sine hest hjem efter en lang dag, de ældre kvinder broderer hvide duge og mændene fletter stråhatte, når de ellers kan frarive sig fra deres brætspil på torvet.

Der er meget lidt trafik, hvilket gør stemningen til den absolutte hovedattraktion. Gå igennem det smukke, historiske kvarter og se ”Museo Romántico” i en tidligere sukkerbarons palæ, det velbevarede gamle palæ fra 1741, der husede Brunet familien, Museet for arkæologi og naturvidenskab i den imponerende Padron Family Villa, Museet for kolonitidsarkitektur som viser Trinidads udvikling samt mange andre af de mindre bygninger, der gør denne by så charmerende. Hotellerne i Trinidad er ikke specielt interessante, så det er meget populært at bo privat. Her er maden også mere interessante, selvom der er åbnet en række gode restauranter i Trinidad de senere år.

Ca. 12 km syd for byen ligger Playa Ancon, en dejlig sandstrand med muligheder for dykning. På hotellerne derude kan man alternativt overnatte, når man besøger Trinidad. I omegnen ligger også Valle de los Ingenios, Sukkermøllernes Dal. I disse store sukkerrørsplantager gjorde spanierne det først af med de lokale indianere, hvorefter de hentede slaver fra Afrika og skabte en produktion, der gjorde Trinidad til en af de rigeste byer på Cuba. I nationalparken Topes de Collantes er der rig mulighed for vandreture med storslået udsigt over kaffeplantager, vandfald og meget andet.

Udvalgte hoteller i Trinidad

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere
Trustpilot