Loading…

Sapa

Sapa er en utrolig naturskøn landsby, der ligger højt på Hoang Lien Son bjerget tæt på grænsen til Kina. Området byder på bugtede risterrasser, frodig vegetation og den højeste bjergtinde i Vietnam, Fansipan, som rejser sig over landsbyen hvirvlet ind i et slør af tåge. Sapa var oprindelig hjemsted for den etniske minoritet Black H'Mong.

Byen blev opdaget i 1920'erne af franskmændene, der blev tiltrukket af det kølige og tempererede klima, og de byggede byen om til en hyggelig såkaldt "hill station". Efter franskmændenes ankomst, og i takt med den stigende turisme, er mange af stammefolkene søgt ud af byen og har slået sig ned i omkringliggende bjerglandsbyer.

Sapas centrale marked er dog stadig samlingssted for Vietnams farvestrålende etniske minoriteter fra de omkringliggende landsbyer, der stædigt har modstået integrationen i det vietnamesiske samfund og det moderne liv. Her samles de for at sælge håndværk, smykker, orkideer, svampe og honning, men også for at udvikle deres forhold til andre stammer, spille spil og måske finde sig en kæreste.
Bjergene omkring Sapa byder på Vietnams bedste trekkingture, og det er synd at besøge Sapa uden at tage ud at vandre.

Udvalgte hoteller i Sapa

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere