Bagan sletten er et absolut "must" på enhver rejse til Myanmar. Sletten grænser op til Ayeyarwady floden og strækker sig over et enormt område, hvor man kan opleve over 2000 templer, som ligger spredt ud over et fladt landskab, der nogle steder brydes af træer og krat. Templerne er ikke alle i lige god stand efter jordskælv og plyndringer, men man når alligevel ikke at besøge alle 2000 templer. Det er et smukt område, som kan udforskes i bus, i luftballon, på scooter eller på cykel.

Man må ikke snyde sig selv for solopgang og solnedgang over sletten og templerne. Her opstår en nærmst mytisk charme, når de okker-røde farvenuancer skifter med lyset. Templerne gemmer på kølige temperaturer, oprindelige vægmalerier og Buddhafigurer. De templer, der kan bestiges, giver et fantastisk udsyn til de omkringliggende templer, men det fulde overblik er svært at opnå - så stort er området.

For at kunne udforske Bagan bor man i enten Nyaung U, Old Bagan og New Bagan, som minder mest om landsbyer med et udvalg fint af resturanter, hoteller og butikker til besøgende.