Loading…

Jaipur

I Indiens mest flamboyante delstat finder man hovedstaden Jaipur. Byen byder på farverige og kaotiske gader med et hav af forskellige transportmidler; busser snor sig ind og ud mellem rolige kameler, cykel rickshaws og utålmodige motorcyklister. Blandet med dette kaos er Jaipurs historiske steder, hvor der ånder ro fra en anden tid.

Med det samme man ankommer til Jaipur forstår man hvorfor den er kendt som ’the pink city’. Den bemærkelsesværdige terrakotta pink farver største delen af bygningerne i den historiske bydel.

Jaipur er en fascinerende indisk by, som byder på de smukkeste eksempler Rajasthan arkitektur og historie. Dog er byen mærket af landets mere moderne problemer – forurening og fattigdom. Jaipur byder på kulturelle ekstremer og enten elsker man byen ellers afskyr man den, men den skal helt sikkert opleves på en tur til det nordlige Indien.

Jaipurs midte huser byens palads den tidligere royale familie; over den sprudlende bazar med liv og farver finder man Hawa Mahal, og lidt udenfor byen i det bakkede terræn, der omgiver Jaipur, ligger Amber Fort - byens fantastiske hovedattraktion.

City Palace
Jaipurs midtpunkt er byens palads; dette er delt mellem gårdhaver, haver og bygninger. Paladset er beliggende midt i den gamle by og dækker en syvendedel af bydelen. Ydervæggene er bygget af Jai Singh II, hvor hans efterkommere senere har bygget til og tilpasset bygningen med årene. Paladset er gennemført fantastisk – det er et sandt paradis for kunst- og historieentusiaster. Det er også tidligere residens for den tidligere Maharaja af Jaipur og er den perfekte mulighed for at få minder med hjem.

Amber Fort
Amber Fort er den største turist attraktion i Jaipur, og byder på enorme fæstninger med uventet skønhed og charme. Dette fantastiske stammer fort fra 1600-tallet og blev bygget på en lille bjergryg kun 11 km fra Jaipur. Den smukke bygning er lavet af lys gul og pink sandsten og hvid marmor er delt i fire hoved dele som hver har sin egen gårdhave.

Hawa Mahal
Hawa Mahal fungerer som en optisk illusion fra gade niveau, og er Jaipurs mest karakteristiske vartegn. Denne karakteristisk, pink-malet, bikage lignende bygning er fem etager høj, og blev bygget tilbage i 1799 af Maharaja Sawai Pratap Singh. Intentionen var, at de kongelige damer skulle kunne følge med i byens liv uden at blive opdaget. Toppen byder på udsigt over både Jantar Mantar, City Palace og Sireh Deori Bazaar.

Udvalgte udflugter i Jaipur

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Jaipur

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere