Kochi, eller Cochin ifølge de lokale, består af en række halvøer og øer, delt af søer og floder fra indre vandveje og Det Arabiske Hav. Kochi har en kosmopolitisk kultur, som er stærkt påvirket af dens historiske handelspartnere fra Portugal, Holland, Kina, Arabien og Japan. Hvert område har sin helt egen personlighed, som varierer fra den gamle koloniale handelspost i Fort Cuchin, til de kommercielle bytårne i Ernakulam, til sandstrande på Vypeen Island.

Det er et fantastisk sted at slappe af og opleve nogle af Indiens fineste homestay lokationer samt deres heritage indlogering. Byen er også hjemsted for regionens kunst.

Kochis klima er tropisk, og temperaturerne er typisk mellem 30°C - 35°C i løbet af dagen og omkring 24°C om natten. Det er et af de første steder, der bliver ramt af monsun sæsonen, i midten af maj måned, som varer helt indtil slutningen af september. Efter monsun sæsonen bliver vejret bedre, dog stadig med lidt regn og køligere vinde. I februar starter sommeren for alvor, og man kan forvente varme dage med høj luftfugtighed.