Loading…

Agra

Taj Mahal har sat Agra på verdenskortet, men byen er mere end det smukke mausoleum. Byen består af både en ny og en gammel del, som er beliggende på begge sider af Jumna floden i et træbevokset slettelandskab. Der er ikke meget tilbage af den gamle by øst for floden; men på flodens vestbred finder man den nye by, som er bygget op omkring et fort. Fortet er omgivet af byens altid levende bazar, handelskvarter, markeder og moskéer.

Agra har stor historisk betydning. Byen blev anset som hovedstad fra 1526 til 1658 af det store indiske kejserkige Mughal. Denne historie er også grunden til, at byen i dag er et must-see for turister. Efterladenskaberne og de smykke bygninger i den markante Mughal-arkitektur fra denne tid har været med til at forme byen som den er i dag.

Kun 2 km fra hinanden finder man byens helt store mesterværker - Taj Mahal og Agra fort. Begge bygninger har udsigt over Jumna floden, og man kan ikke besøge Agra uden at opleve disse helt store turistattraktioner.

Taj Mahal
Taj Mahal er udnævnt til et af verdens syv nye vidundere - og det er der god grund til. Den imponerende grav, bygget i hvid marmor, bygger på en gribende kærlighedshistorie. Da stormogulen Shah Jahans elskede kone Mumtaz døde i barselssengen, svor han at bygge et minde for hende, ulig noget andet verden havde set. Efter et besøg ved Taj Mahal må man konkludere, at han lykkedes. Byggeriet er så specielt, at arkitekten fik hugget hånden af efter det blev bygget færdigt, så han ikke kunne bygge noget lignende igen.

Agra Fort
Et af de fineste forter og det mest betydningsfulde i Mughal-arkitekturen er Agra Fort. Ligesom Taj Mahal er fortet også optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og når man først har bevæget sig rundt på det fantastiske byggeri, er man ikke i tvivl om hvorfor. De forskellige bygninger i dette fortkompleks repræsenterer en assimilering af forskellige kulturer og giver en helt unik kulturel tilføjelse til oplevelsespasset.

Udvalgte udflugter i Agra

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Agra

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere