Angkor Wat
Portkortbillede fra Angkor Wat, Siem Reap, Cambodia
Du er her:

Udvalgte rejseforslag ved Angkor Wat

Gå på opdagelse i Angkor Wat


Ti kilometer fra den lille by Siem Reap ligger Angkor, et 300 km² stort tempelområde, der rummer mere end 50 templer og 1.000 bygninger og statuer som blev opført over en periode på 600 år - fra år 800 og frem til midt i det 15. århundrede. Angkor Wat er derfor også en af verdens store kulturelle vidundere og verdens største religiøse struktur.

Blandt områdets bedst bevarede er de arkitektoniske perler Banteay Srei, Angkor Thom og Byon, der absolut skal opleves. De enestående ruiner står som et uomtvisteligt bevis på Khmer-rigets storhed, og kronen på værket er ubestridt Angkor Wat, verdens største tempelkompleks. Hovedtemplet blev opført i det 12. århundrede og breder sig over 1 km². Det menes, at det har taget op imod 25.000 mænd 40 år at opføre templet, der den dag i dag er særdeles godt bevaret. Nu er det måske, at I tænker: Kan man blive ved med at imponeres over de der kalksten? Og får man ikke nok af templer? Tro os, svarene er henholdsvis: ja - og nej!
Man kan både tage på udflugt til templerne på cykel, med tuk tuk og med bil. Afstandene til templerne varierer meget, og det er derfor oplagt at vælge transportform efter de templer, man ønsker at besøge.
Portkortbillede fra Angkor Wat, Siem Reap, Cambodia

Angkor Wats historie


Alle de originale religiøse motiver stammer fra hinduismen, og templet var dedikeret til guderne Shiva, Brahma og Vishnu. De fem centrale tårne i Angkor Wat symboliserer toppene af Mount Meru, som ifølge hinduistisk mytologi er gudernes bolig. Bjerget siges at være omgivet af et hav, og kompleksets enorme voldgrav antyder verdenshavene i udkanten af verden. En 617-fods (188-meter) bro giver adgang til stedet. Templet nås ved at passere gennem tre gallerier, hver adskilt af en brolagt gangbro. Templets vægge er dækket af basrelief-skulpturer af meget høj kvalitet, der repræsenterer hinduistiske guder og gamle khmer-scener samt scener fra Mahabharata og Ramayana.


I begyndelsen af det 15. århundrede blev Angkor forladt. Stadig bevarede Theravada-buddhistiske munke Angkor Wat, som forblev et vigtigt pilgrimsrejsested og fortsatte med at tiltrække europæiske besøgende. Angkor Wat blev "genopdaget" efter det franske koloniregime blev etableret i 1863.

Billeder fra Angkor Wat

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/