Loading…

Jan Harmsgat Country House

Jan Harmsgat Guest Farm ligger mellem byerne Swellendam på N2 og Ashton på R62, kun to times kørsel fra Cape Town, på en historisk bondegård i det naturskønne Klein Karoo winelands region. Byerne Robertson, Montagu, og McGregor er i nærheden og Cape Agulhas (den sydlige spids af Afrika) er ca. en times kørsel derfra.

Det unikke guest house er præget af dets elegance, komfort og ikke mindst gårdens forbindelse til den daværende slavehandel. Stedet består af fire store en-suite værelser med en tilhørende lounge. De to loftsværelser og gæst lounges har en fortryllende udsigt over bjergene. Gæsterne kan slappe af ved poolen med en bog fra det omfattende bibliotek eller udforske gården og de omkringliggende vinruter, museer og den smukke kulturarv i Swellendam området. Jan Harmsgat er kendt for sit gode køkken. Her er især morgenmaden og middagene en overdådig affære, som man ikke må gå glip af.

Grønne tiltag
Ejerne af Jan Harmsgat Country House har gjort et bemærkelsesværdigt indtryk på Swellendam hvor de har oprettet et prisvindende lokalprojekt, og forandret det gamle fængsel til en hyggelig café. Kvinder fra dårligt stillede lokalsamfund er blevet trænet og givet en aktiepost i caféen hvortil alle medarbejdere er fra lokalsamfundet. De fleste af dem er blevet uddannet i alt fra turisme og service til basale skrive- og talefærdigheder i engelsk. Alt personale på hotellet er velinformeret omkring bæredygtige standarder og der anvendes kompost til køkkenhaven samt organisk gødning, hvor det er muligt. Der anvendes derudover ingen kemiske rengøringsmidler til toilet og bad.