Loading…

Kruger National Park

Selve Kruger Nationalpark er en offentlig park, hvor det er tilladt at køre i egen bil - om dagen! - på det godt 2300 km store vejnet, hvoraf godt 850 km er asfalteret. Generelt er den sydlige del af parken den mest besøgte, mens man nordpå vil se et mere uspoleret landskab – og en del mindre turister. Rundt om i parken ligger 17 ”rest camps”, der tilbyder overnatning i små hytter med varierende faciliteter. Parkskat, måltider og eventuelle game drives i åben jeep samt game walks er ikke inkluderet i opholdet.

South African National Park (SANP), der står for ledelse og vedligeholdelse af Sydafrikas nationalparker, har gennem de seneste år leaset områder i Kruger Nationalpark til private. Disse områder kaldes ”private concessions”, og der findes i dag omkring 12 af disse private safarilodges med et tilhørende privat stykke land i selve nationalparken. Det er ikke tilladt for ”den almindelige turist” at køre i disse områder, men bor man på lodgen, er safari i åben jeep inkluderet – både i det private område og i den offentlige del af Kruger. Sådanne safarilodges fandtes indtil for få år siden kun i de private vildtreservater, der omgiver nationalparken.
Der findes flere af disse private vildtreservater - bedst kendt er Sabi Sand, Timbavati og Manyeleti; førstnævnte er kendt for helt fantastiske dyreoplevelser, og leoparder især. Private vildtreservater er ikke så overrendte og turistede som selve Kruger Nationalpark - der tillader max 4000 besøgende om dagen - og tilbyder en langt mere eksklusiv og intim atmosfære, en fremragende service og frem for alt en uovertruffen dyreoplevelse.

De fleste lodges i disse reservater tager omkring 20 gæster ad gangen og er langt mere luksuriøse end de offentlige rest camps, men stadig ”i pagt” med naturen omkring dem. Game drive foregår med ranger i åben jeep og det er tilladt at køre ”off road” – væk fra vejen og direkte ind i bushen. Det gøres dog med måde, så naturen skånes mest muligt, men det giver mulighed for at komme HELT tæt på dyrene. Man kan desuden også komme på game walk, og ellers går dagen med at slappe af og mæske sig i kulinariske fristelser. Både game drives, game walk og helpension er inkluderet i opholdet.

Udvalgte udflugter i Kruger National Park

{{activity.CountryTitle}}

{{activity.Title}}

{{activity.Teaser}}

Udvalgte hoteller i Kruger National Park

{{hotel.CountryTitle}}

{{hotel.Title}}

{{hotel.Teaser}}

Læs mere