Loading…

Vietnam Fra Nord Til Syd

Dette rundrejseforslag i Vietnam består af alle de klassiske højdepunkter - med et par små tvists. Turen her er ideel for jer, som skal til Vietnam første gang og har begrænset tid.

Er det første gang, rejsen går til Vietnam? Oplev Vietnam fra nord til syd, på 14 dage. Turen her er helt klassisk, men med gode mulighed for at opleve hvad Vietnam har at byde på - I kommer f.eks. på en cykeltur i Hanoi og et besøg hos en lokal familie i Mekong Deltaet. På den måde får I Vietnam lidt mere ind under huden - selv på en relativ kort rejse.

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Hanoi: Cyclo Tour Hanoi
2 Cykeltur og vanddukketeater i Hanoi
3 Hanoi - Ha Long Bay: 3 dages cruise
4 Ha Long Bay
5 Ha Long Bay - Ninh Binh
6 Ninh Binh
7 Hoi An
8 Hue
9 Hoi An
10 Ho Chi Minh City - Mekong Deltaet & cykeltur
11 Hoi An - Da Nang - fly til Ho Chi Minh City
12 Ho Chi Minh City
13 Ho Chi Minh City
14 Afgang fra Ho Chi Minh City

Dag 1 : Ankomst Hanoi: Cyclo Tour Hanoi

I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Om eftermiddagen tager I på tur rundt i Hanoi i en Cyclo i en times tid. Læn jer tilbage, smæk benene op og nyd udsigten til det liv I passerer forbi. I kører gennem Old Quarter hvor I kan få et indblik i det historiske Hanoi og senere til the Temple of Literature. Senere bliver I transporteret tilbage til jeres hotel.

Dag 2 : Cykeltur og vanddukketeater i Hanoi

Fra morgenstunden er der afgang fra hotellet (i bil) til Dong Ho-landsbyen, hvor man kan se lokale kunstnere male de klassiske Dong Ho-billeder. Herfra begynder cykelturen langs Duong floden til den imponerende But Thap pagode. Turen fortsætter til en lille landsby, hvor der er besøg hos en vietnamesisk familie. Frokosten spises i familiens hjem og det er en enestående mulighed for at komme tæt på det lokale samfund. Vietnameserne er meget gæstfrie! Efter frokosten går cykelturen videre i det grønne landskab forbi rismarker og små landsbyer, hvor bønderne lever et tradtionelt liv. I en af landsbyerne oplever man det tradtitionelle vanddukketeater, inden turen går tilbage til Hanoi sidst på dagen.

Dag 3 : Hanoi - Ha Long Bay: 3 dages cruise

En sejltur på Ha Long-bugten er et af de store højdepunkter på en Vietnam-rejse.

Ved Ha Long-Bay går I ombord på et krydstogtskib, hvor I har to overnatninger. Skibet stævner ud på bugten, hvor hundredevis af grå-grønne klipper rejser sig over havet. Skibet sejler afsted i adstadigt tempo, og der er næsten ikke noget mere afslappende end bare at sætte sig på dækket og nyde de skønne omgivelser. Hvis vejret er til det, lægger skibet til et sted, hvor man kan springe en tur i vandet og blive kølet af. Undervejs på turen besøger I nogle af de mange grotter samt Ha Long Bay kalkstensformationer. Vind og vejr afgør hvilken - og hvornår. På et cruise i Lan Ha Bay er det også normalt at besøge nogle af de lokale landsbyer, måske på cykel. Hvis man har lyst, kan man også sejle i kajak eller besøge de lokale fiskere.

Dag 4 : Ha Long Bay

I fortsætter jeres oplevelser på Ha Long Bay.

Dag 5 : Ha Long Bay - Ninh Binh

Sidste dag på Ha Long Bay.

Efter i atter er tilbage på land, går turen til Ninh Binh, hvor i tjekker ind på jeres hotel og holder resten af dagen fri.

Dag 6 : Ninh Binh

I dag går turen til Tam Coc-området, som både udforskes på cykel, gåben og i båd

Dag 7 : Hoi An

Dagen er til fri disposition til at gå på opdagelse - lej evt. en cykel, så I også kan nå ud i landområderne eller tag på workshop og lav jeres egen lanterne.

Dag 8 : Hue

Turen begynder med en sejltur på Parfumefloden. Der er besøg ved Thien Mu pagoden, som er et af Vietnams ældste religiøse bygningsværker. Pagoden er bygget i 1601 og består af ikke mindre end 7 etager. Derefter går turen til Cidatellet, som minder lidt om Den Forbudte By i Beijing - dog i lidt mindre skala. Men som i Beijing gemmer der sig en hel by sig bag de mange km mure - som er omkranset af endnu en mur. Herinde finder man det allerhelligste; nemlig Den Forbudte By. Her var det kun kejseren, der havde adgang. Store dele af Citadellet blev ødelagt under Vietnamkrigens Tet-offensiv, men man kan stadig godt få en fornemmelse af, hvilken luksus kejseren har omgivet sig med.

Senere bliver I kørt fra Hué til Hoi An.

Dag 9 : Hoi An

I dag vil i tage på gåtur for at udforske dette verdensarvssted. Højdepunkter inkluderer et gammelt handelshus, Phuc Kien Assembly Hall, den 400 år gamle Japanese Covered Bridge og den livlige markedsplads ved floden. Besøg en af Hoi Ans berømte lanterneværksteder og lær at lave en selv, inden du tager en fredelig bådtur på Thu Bon-floden til Thanh Ha pottery village. Efterfølgende får du tid til at udforske den gamle by på egen hånd.

Dag 10 : Ho Chi Minh City - Mekong Deltaet & cykeltur

I Mekong Deltaet skal I overnatte på et homestay. Her centrerer alt sig om vandet. Både, skibe og pramme er det foretrukne transportmiddel og bruges både til besøg på det lokale flydende marked, til et besøg på en lille familieejet rispapirsfabrik og et helt traditionelt Mekong Delta-hus, der som oftest er bygget på pæle for at tage højde for vandets kommen og gåen. Vietnameserne tager imod jer med åbne arme, og et homestay er en enestående mulighed for at opleve hverdagslivet i Mekong Deltaet.

Cykeltur i et delta - hvad er det nu for noget, tænker mange måske. Men et delta er netop defineret af et hav af floder - med land imellem. Denne cykeltur giver en enestående mulighed for netop at opleve det liv, som leves på de små øer af land, der er overalt i deltaet. Man cykler på grusveje langs de mange kanaler og floder og oplever livet i deltaet. Her er grønne køkkenhaver, frugtplantager og rispapirsfabrikker i en skøn forening. Dette er en helt anden side af Mekong Deltaet. Tempoet er roligt, så alle kan være med - og der er masser af stops undervejs - måske endda med mulighed for en lille lur i en hængekøje.

Dag 11 : Hoi An - Da Nang - fly til Ho Chi Minh City

I tager fra Hoi An til Da Nang hvorfra I flyver til Ho Chi Minh City. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 12 : Ho Chi Minh City

I starter dagen med at køre til de fantastiske Cu Chi tunneller lige udenfor Ho Chi Minh City. Under uafhængighedskrigen byggede Viet Cong labyrinten af snævre tunneller under USAs baser, og brugte dem til at gemme sig i under bombardementerne. Eftermiddagen står på en bytur i Ho Chi Minh, hvor i skal besøge præsidentens palads, Notre Dame katedralen, Saigon posthuset, chinatown, Thien Hau templet og Bin Tay markedet.

Dag 13 : Ho Chi Minh City

På denne udflugt lægger I Ho Chi Minh Citys travlhed bag jer, mens I rejser til det landlige område Mekong-deltaet. På vejen kommer I gennem et landskab med rismarker og store vandveje.

Undervejs sejler I i motorbåd for at opleve, hvordan de lokale lever af at forarbejde kokosnødder og lave trækul af kokosnødder langs flodbredden. I går i land og begynder at cykle ad øens veje til en gård, der dyrker Suong Sam - en plante, der er hjemmehørende i Sydøstasien, og som mest bruges i lokale forfriskninger. Pluk bladene, og lær, hvordan man laver Suong Sam, en dessertgelé. Nyd en typisk frokost i Mekong-deltaet, som serveres i en landsbybeboers hus. Udflugten inkluderer også en sampan-tur gennem en kanal omkranset af vandkokospalmer til Mekong-flodens hovedløb.

Når udflugten er slut går turen atter til Ho Chi Minh City.

Dag 14 : Afgang fra Ho Chi Minh City

I bliver hentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen


Priser og varighed

Priser fra: : 14.540,00 kr. pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* Al landtransport
* 13 overnatninger på 5* hoteller og et cruise
* 13x morgenmad
* Alle nævnte udflugter med engelsktalende guide

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum udgifter
* Rejseforsikring
* Indenrigsfly

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

10206 180723 KJ

Andre rejseforslag

Familieeventyr i Vietnam

Homestay, cykelture, sejlture, lækker mad, spændende aktiviteter og enestående naturoplevelser - alt…

Det bedste af Midt- og Sydvietnam

Oplev det centrale og sydlige Vietnam på første klasse. I bor på gode hoteller undervejs, og tager p…

Grønne Sydlige Vietnam

Tag med til det sydlige Vietnam og oplev den fantastiske natur til fods, på cykel, i kano og i båd.