Loading…

Vietnam Fra Nord Til Syd

Dette rundrejseforslag i Vietnam består af alle de klassiske højdepunkter - med et par små tvists. Turen her er ideel for jer, som skal til Vietnam første gang og har begrænset tid.
Er det første gang, rejsen går til Vietnam, kunne dette være en god rejserute. Turen her er helt klassisk - lige bortset fra et par enkelte små tvists, som f.eks. en cykeltur i Hanoi og et homestay-ophold hos en lokal familie i Mekong Deltaet. På den måde får I Vietnam lidt mere ind under huden.

Dag 1: Ankomst til Hanoi og transport til hotellet
Dag 2: Heldagstur omkring Hanoi og vanddukketeater
Dag 3: Ha Long, sejltur på bugten med overnatning på traditionel junke
Dag 4: Morgen cruise og retur til Hanoi
Dag 5: Med fly fra Hanoi til Hue, sightseeing i Hue
Dag 6: Sightseeing i Hue og videre til Hoi An
Dag 7: Afslapning og oplevelser på egen hånd i Hoi An
Dag 8: Fra Hoi An til Da Nang og fly til Ho Chi Mihn City
Dag 9: Cykeltur i Mekong deltaet, overnatning på Homestay
Dag 10: Cykeltur og lokale landsbyer Mekong - retur til Ho Chi Minh City
Dag 11: Fridag i Ho Chi Minh
Dag 12: Afrejse fra Ho Chi Minh City

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Hanoi og transport til hotellet
2 Cykeltur og vanddukketeater i Hanoi
3 Fra Hanoi til Ha Long bugten
4 Fra Ha Long bugten retur til Hanoi
5 Med fly til Hué og rundtur i byen
6 Sejltur i Hué og videre til Hoi An
7 Hoi Ans smukke gader
8 Fra Hoi An til Danang og med fly til Ho Chi Minh City
9 Mekong Deltaet
10 Mekong Deltaet og Ho Chi Minh City
11 Fridag i Ho Chi Minh
12 Afrejse Ho Chi Minh City

Dag 1 : Ankomst til Hanoi og transport til hotellet

Ved ankomsten til Hanoi bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. I har to overnatninger på et centralt beliggende turistklasse hotel. Resten af dagen er til fri disposition, så I kan finde jer til rette i Hanoi.

Dag 2 : Cykeltur og vanddukketeater i Hanoi

Fra morgenstunden er der afgang fra hotellet (i bil) til Dong Ho-landsbyen, hvor man kan se lokale kunstnere male de klassiske Dong Ho-billeder. Herfra begynder cykelturen langs Duong floden til den imponerende But Thap pagode. Turen fortsætter til en lille landsby, hvor der er besøg hos en vietnamesisk famiilie. Frokosten spises i familiens hjem, og det er en enestående mulighed for at komme tæt på den lokale befolkning. Vietnameserne er meget gæstfrie! Efter frokosten går cykelturen videre i det grønne landskab forbi rismarker og små landsbyer, hvor bønderne lever et tradtionelt liv. I en af landsbyerne oplever man det tradtitionelle vanddukketeater, inden turen går tilbage til Hanoi sidste på dagen.

Dag 3 : Fra Hanoi til Ha Long bugten

Der er afgang fra hotellet fra morgenstunden. Turen går mod nord og Ha Long Bugten.

Ved Ha Long Bugten går man ombord på en traditionel vietnamesisk junke, som er jeres "hjem" for de næste to dage. Junken stævner ud på bugten, hvor hundredevis af grå-grønne klipper rejser sig fra havet. Skibet sejler afsted i adstadigt tempo, og der er næsten ikke noget mere afslappende end bare at sætte sig på dækket og nyde de skønne omgivelser. Hvis vejret tillader det, lægger junken til ved en lille ø eller kaster anker, så I kan springe en tur i vandet. Undervejs på turen besøges en af de mange grotter. Vind og vejr afgør hvilken og hvornår. Nyd solnedgangen fra dækket inden middagen serveres ombord.

Dag 4 : Fra Ha Long bugten retur til Hanoi

Næste morgen venter et lækkert morgenmåltid, som man kan nyde i ro og mag, mens skibet roligt sejler afsted mellem de mange klipper. Først på formiddagen lægger skibet igen til ved kajen, og I går fra borde - en stor oplevelse rigere. Når I er kommet i land, bliver I kørt retur til Hanoi, hvor I har endnu en overnatning.

Dag 5 : Med fly til Hué og rundtur i byen

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Hué.

Allerede idag venter den første udflugt i Hanoi. Turen begynder ved det kejserlige palads, Citadellet, der ligger på Parfume-flodens nordlige bred. Cidatellet i Hué minder lidt om Den Forbudte By i Beijing - dog i mindre skala. Men som i Beijing har der gemt sig en hel by bag de mange kilometer mure. I centrum og omkranset af endnu en mur finder man det allerhelligste; nemlig Den Forbudte By. Her var det kun kejseren, der havde adgang. Store dele af Citadellet blev ødelagt under Vietnamkrigens Tet-offensiv, men man kan stadig få en fornemmelse af, hvilken luksus kejseren har omgivet sig med. Der er også tid til et besøg på Long An Palace. Herefter går det mod det berømte marked Dong Ba i Hués gamle kvarter. Markedet er et "must" for enhver, som interesserer sig for vietnamesisk mad og kultur. Det er her, de lokale handler ind. Nyd duftende, se de flotte farver og prut om prisen på de friske frugter.

Dag 6 : Sejltur i Hué og videre til Hoi An

Fra morgenstunden venter endnu en halvdagstur i Hué. Turen begynder med en sejltur på Parfumefloden. Der er besøg ved Thien Mu pagoden, som er et af Vietnams ældste religiøse bygningsværker. Pagoden er bygget i 1601 og består af intet mindre end syv etager. Mange bygningsværker i Hué imponerer - det samme er tilfælder med Tu Ducs Mausoleum. Det siges, at det tog 3.000 mand tre år at bygge det imponerende Mausoleum. Men gravkomplekset var også nødt til at have en vis størrelse - Tu Duc havde nemlig i omegnen af 100 hustruer.

Herfra kører I langs kysten over det spektakulære Hai Van Pass mod Hoi An. Undervejs gøres stop i Danang og ved Cham Museet. I Hoi An indlogeres I på et dejligt turistklasse resort, hvor I har to overnatninger.

Dag 7 : Hoi Ans smukke gader

Dagen er fri til at gå på opdagelse i Hoi An - lej evt. en cykel, så I kan nå ud i landområderne eller en tur til stranden. Man kan også sagtens bruge en hel dag på at trave rundt i Hoi Ans smukke gader, der er dekoreret med blomster i alskens farver! I kan også besøge en af byens utallige skræddere.

Dag 8 : Fra Hoi An til Danang og med fly til Ho Chi Minh City

I bliver hentet på hotellet og kørt til Danang, hvorfra I flyver til Ho Chi Minh. Her bliver I igen mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. I har en enkelt overnatning i Ho Chi Minh City. Vi anbefaler, at I idag pakker en lille weekendtaske, som I kan have med i Mekong deltaet. Overskydende bagage kan opbevares på hotellet.

Dag 9 : Mekong Deltaet

I bliver hentet på hotellet fra morgenstunden og kørt til "Vietnams spisekammer"; Mekong Deltaet. Her bliver I indlogeret på et såkaldt "homestay". Et homestay handler ikke "bare" om at sove i et privat hjem - især ikke, når man befinder sig i Mekong Deltaet. Man overnatter i et privat hjem - og alt her centrerer sig om vandet. Både, skibe og pramme er det foretrukne transportmiddel og bruges både til besøg på det lokale flydende marked, til et besøg på en lille familieejet rispapirsfabrik og et helt traditionelt Mekong Delta-hus, der som oftest er bygget på pæle for at tage højde for vandets kommen og gåen.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at et homestay bestemt ikke er forbundet med luksus. Man bor privat - under de forhold, der nu engang gør sig gældende i Mekong Deltaet. Der er næsten aldrig aircondition herude, og ofte er vandet i bruseren koldt. Det er ikke engang sikkert, man får sit eget værelse. Til gengæld tager vietnameserne imod med åbne arme, og et homestay er en enestående mulighed for at opleve hverdagslivet i Mekong Deltaet.

Eftermiddagen bruges på en cykeltur i deltaet. Et delta er netop defineret af et hav af floder - med land imellem. Denne cykeltur giver en enestående mulighed for netop at opleve det liv, som leves på de små øer af land, der er overalt i deltaet. Man cykler på grusveje langs de mange kanaler og floder og passerer de smilende vietnamesere. Her er grønne køkkenhaver, frugtplantager og rispapirsfabrikker i en skøn forening. Dette er en helt anden side af Mekong Deltaet. Tempoet er roligt, så alle kan være med - og der er masser af stops undervejs - måske endda med mulighed for en lille lur i en hængekøje.

Dag 10 : Mekong Deltaet og Ho Chi Minh City

Der er tid til endnu en cykeltur fra morgenstuden forbi frugthaver, lokale markeder, skoler og små landsbyer. Der sejles til Vinh Long med et besøg på byens marked. Senere på dagen kører I retur til Ho Chi Minh City, hvor I har endnu en overnatning.

Dag 11 : Fridag i Ho Chi Minh

Dagen er til fri disposition i Ho Chi Minh.

Dag 12 : Afrejse Ho Chi Minh City

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor tiden er kommet til at rejse hjem - hvis da ikke turen fortsætter et andet sted?

Bestil rejsen.

Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 9.892,00 pr. person

Varighed: 11 dage / 10 nætter

Inkluderet

* Transport mellem lufthavne og hoteller
* Al landtransport
* 8 overnatninger på hotel inkl. morgenmad
* 1 overnatning på traditionel junke i Halong bugten med helpension
* 1 overnatning på lokalt homestay med helpension
* Alle nævnte udflugter med engelsktalende guide
* 1 frokost

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge
* Kamera afgifter

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10206 240120 VT

Andre rejseforslag

Familieeventyr i Vietnam

Homestay, cykelture, sejlture, lækker mad, spændende aktiviteter og enestående naturoplevelser - alt…

Det bedste af Midt- og Sydvietnam

Oplev det centrale og sydlige Vietnam på første klasse. I bor på gode hoteller undervejs, og tager p…

Grønne Sydlige Vietnam

Tag med til det sydlige Vietnam og oplev den fantastiske natur til fods, på cykel, i kano og i båd.