Loading…

Solrejsen gennem Sydamerika 2021

Oplev den ultimative Sydamerika-rejse i solformørkelsens spor – med astronomisk indhold flere steder på rejsen samt mange af de helt store højdepunkter i Sydamerika.
Tag på vores 2021-rejse, der følger solformørkelsens og astronomiens fodspor. Det betyder, at i stedet for at opleve den totale solformørkelse i Argentina i 2020, kommer I på en rejse, der introducerer jer for både nutidens og fortidens fokus på astronomi i det spændende sydamerikanske kontinent. Samtidig er der skruet op for både indholdet og oplevelserne i forhold til Solformørkelsesrejsen i 2020, således at I også kommer til at opleve mange af Sydamerikas helt store højdepunkter.

Denne rejse fører jer igennem fem lande, hvor I starter i Peru, kommer igennem Bolivia, Chile og Uruguay og slutter i Argentina. I får god tid ved det storslåede Machu Picchu, og I kommer ud på en af verdens mest fantastiske togture i luksustog – en 10 timers togtur fra Cuzco til Puno med Titicaca Deluxe Train. I får også verdens største saltsø (10.583 km2) Salar de Uyuni, at se, hvor horisonten nærmest forsvinder og lægger op til flotte billeder. Dér, midt på saltsøen, overnatter I på et hotel, der er bygget af saltblokke. Derefter går turen til det store observatorium, ALMA, der er det største jordbaserede astronomiprojekt, og som består af 66 præcisionsantenner. Derudover kommer I også ud at kigge stjerner fra et af verdens mørkeste steder sammen med en astronom, og I får den store gletsjer, Perito Moreno at se og flere andre spændende oplevelser.

Kort fortalt kan man kalde denne rejse for den ultimative Sydamerika-oplevelse.

Dag 1: Ankomst i Lima
Dag 2: Lima - Cuzco
Dag 3: Urubamba-dalen & planetarium i Cuzco
Dag 4: Machu Picchu med guide
Dag 5: Machu Picchu på egen hånd
Dag 6: Byrundtur i Cuzco
Dag 7: Cuzco - Puno med tog
Dag 8: Puno - La Paz & sejltur på Titicaca-søen
Dag 9: Byrundtur i La Paz & Månedalen
Dag 10: Uyuni Salt Flats
Dag 11: Togkirkegård & landsbyer
Dag 12: Laguner & varme kilder
Dag 13: Astronomi-tur
Dag 14: Alma-observatoriet
Dag 15: Ancud & Pingvin Koloni
Dag 16: Sejltur til Bariloche
Dag 17: Bariloches søer og bryggerier
Dag 18: Bariloche - El Calafate
Dag 19: Perito Moreno Gletsjeren
Dag 20: El Calafate - Buenos Aires & argentisk barbeque
Dag 21: Byrundtyr i Buenos Aires
Dag 22: Colonia del Sacramento & tango-show
Dag 23: Begynd hjemrejse
Dag 24: Ankomst i København
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst i Lima
2 Lima - Cuzco
3 Urubamba-dalen & planetarium i Cuzco
4 Machu Picchu med guide
5 Machu Picchu på egen hånd
6 Byrundtur i Cuzco
7 Titicaca-tog: Cuzco - Puno
8 Puno - La Paz & sejltur på Titicaca-søen
9 Byrundtur i La Paz & Månedalen
10 Uyuni Salt Flats
11 Togkirkegård & landsbyer
12 Laguner & varme kilder
13 Astronomi-tur
14 Alma-observatoriet
15 Ancud & Pingvin Koloni
16 Sejltur til Bariloche
17 Bariloches søer og bryggerier
18 Bariloche - El Calafate
19 Perito Moreno Gletsjeren
20 El Calafate - Buenos Aires & argentisk barbeque
21 Buenos Aires Byrundtur og tango-show
22 Colonia del Sacramento & Tango-show
23 Begynd hjemrejse
24 Ankomst i København

Dag 1 : Ankomst i Lima

Ved ankomst til Lima bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 2 : Lima - Cuzco

I dag bliver I hentet på hotellet i Lima og kørt til lufthavnen, hvor I skal med fly til Cuzco. Ved ankomst i Cuzco har I resten af dagen til rådighed, og I kan enten udforske byen, som er Amerikas arkæologiske hovedstad, eller I kan slappe af på det flotte hotel fra kolonitiden i hjertet af den gamle by.

Dag 3 : Urubamba-dalen & planetarium i Cuzco

I skal tidligt op denne dag for at få den fulde oplevelse af af Valle Sagrado, eller inkaernes Hellige Dal, som den hedder på dansk. Dagen begynder med en smuk tur ud af Cuzco og ind i den smukke dal, hvor I oplever Pisac, en lille landsby bygget af vicekongen Fransisco de Toledo. Her finder man bl.a. ruinerne af et Inka-citadel, der ligger ved indgangen til den frugtbare Urubama-dal, som for inkaerne var en vigtig til forsyningen af landbrugsprodukter. Terrasserne i denne dal er større i omfang og bedre bevaret, end dem man finder ved Machu Picchu. Om eftermiddagen besøger I det store fort ved Ollantaytambo, som arkæologer mener er et stort kompleks viet til landbrug og administration, og som er et socialt, religiøst og militærcenter. Man kan også besøge den lille by, der med geometrisk nøjagtighed er udlagt med lige gader, trapez-døre og inkaernes gamle drænkanaler. Efter besøget bliver I kørt tilbage til jeres hotel i Urubamba.

Hotellet har eget observatorium, og denne aften bliver dørene til nattehimlen åbnet og byder på en fantastisk smuk oplevelse.

Dag 4 : Machu Picchu med guide

I dag bliver I kørt til togstationen i Ollantaytambo, hvorfra en halvanden times togtur venter jer, før I når frem til Aguas Calientes beliggende ved foden af det fascinerende Machu Picchu. Her går det med bus op ad den snoede bjergvej, inden I får det første glimt af det fantastiske Machu Picchu, der i sin tid lå så perfekt skjult, at det tog utrolig mange år, før det blev genopdaget. Ved ankomsten ved ruinerne vil der være en guidet tur ved de fantastiske ruiner, der består af terrasser, trapper, paladser, templer, tårne og palisader. Ruinerne er desuden omgivet af høje bjergtoppe, hvoraf Huayna Picchu, et højtbeliggende tempel, dominerer udsigten fra ruinerne.

Dag 5 : Machu Picchu på egen hånd

Det er nu tid til at udforske Machu Picchu på egen hånd. I går fik I sammen med guiden det store overblik, men der er en række steder, man fint kan komme tilbage til for at nyde ruinerne eller udsigten. Stå tidligt op og tag bussen op til ruinerne. For de friske er det naturligvis også muligt at gå turen. Har man lyst til lidt mere fysisk udfoldelse, kan det anbefales at tage turen til Puerta del Sol, eller solens port, dér hvor den traditionelle inkasti ender. Derfra kan man nyde den smukke udsigt ned over Machu Picchu.

Besøget ved Machu Picchu er kombineret med adgang til bjerget, Huayna Picchu, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over Machu Picchu og det omkransende landskab.

Dagen slutter af med en togtur til først Ollantaytambo og dernæst videre til Cuzco, hvor I overnatter på hotel.

Dag 6 : Byrundtur i Cuzco

I dag tager I på halvdagsbyrundtur i Cuzco og besøger de vigtigste seværdigheder, bl.a. katedralen, der siges at være bygget oven på en gammel inkahelligdom. I besøger også det berømte tempel Koricancha og klosteret Santo Domingo, som består af sten fra det gamle tempel og er bygget på fundamenterne af Soltemplet. Turen inkluderer også besøg ved nogle af ruinerne tæt ved Cusco - Sacsayhuaman, Tambomachay, Kenko og Puca Pucara.

Dag 7 : Titicaca-tog: Cuzco - Puno

I dag går turen fra Cuzco til Puno med Titicaca-toget. Dette er en af de mest fantastiske togture i verden. Togturen er verdens anden højeste, og udsigten fra togets vinduer er en smuk blanding af fjerne snedækkede bjergtoppe, lamaer og et malerisk menageri af indianere, der er i færd med at sælge varer på togstationerne. Jernbanen når sit højeste punkt ved 4.321 meters højde, og hele turen tager cirka 10 timer. Toget er i dag en del af Orient Express-gruppen, og undervejs er der en stab af tjenere parat til at servicere den rejsende. Frokosten bliver serveret på hvide duge på ens bord ved vinduet, mens landskabet ruller forbi udenfor vinduerne. Sidst på eftermiddagen kører toget ind på stationen i Puno.

Ved ankomst i Puno overnatter I på et hotel, der har en panoramisk udsigt over Titicacasøen.

Dag 8 : Puno - La Paz & sejltur på Titicaca-søen

I dag bliver I hentet på hotellet i Puno tidligt om morgenen, hvorefter turen går med bus i 3 timer langs Titicacasøens bred til Copacabana i Bolivia. Byen ligger smukt ved bredden af Titicacasøen og rummer mange smukke huse i spansk kolonistil. Her vil der være en kort byrundtur omkring torvet, hvor I også besøger den berømte katedral, der blev opført til ære for Bolivias skytsengel Nosso Señora de la Copacabana, og som hvert år er samlingspunkt for pilgrimme.

Turen fortsætter herefter en halv time med til Solens Ø, hvor I oplever Pilkokaina-templets ruiner og Inkakilden, som siges at skulle give evig ungdom og lykke. Et andet højdepunkt er Ethno Complex - et kompleks der huser størstedelen af de arkæologiske og antropologiske fund på øen. Komplekset har også et lille reservat med lamaer og vicuñaer. Inden turen går videre, får I mulighed for at opleve en Kallawaya-ceremoni med heksekræfter, naturmedicin, kunst og magi, som er en del af den mystiske verden, der omgiver Kallawayas arvinger. Disse mestre af naturmedicin behandler kroppen og sjælen med over 200 forskellige urter og naturprodukter. Et af produkterne er coca-bladene, der betragtes som hellige, og som blandt andet bruges til at spå med. Meningen med den mystiske ceremoni er at rense de besøgendes sjæle. Dette foregår på et inkaalter på toppen af en bakke, der vender mod det hellige inkatempel, Chinkana.

Man kan også vælge at sejle en halv times tid med en kopi af den sivbåd, som Thor Heyerdal brugte på sin rejse over Stillehavet.

Efter dette spændende besøg på Solens Ø går turen videre til Chua og derfra med bus til La Paz.

Dag 9 : Byrundtur i La Paz & Månedalen

Dagen står på byrundtur i La Paz efterfulgt at et besøg ved Månedalen. På byrundturen oplever I et typisk indiansk marked, Heksedoktorernes Marked, hvorefter I aflægger San Francisco Kirke et besøg, hvilken blev bygget i 1744. Turen fortsætter til Plaza Murillo, hvor man både ser katedralen, regeringspaladset og nationalkongressen. I samme bydel får I også den smukke gade, Calle Juan, og et museum at se. Her kan man virkelig fornemme det gamle La Paz. Deruover besøger I et museum, der rummer fundene fra Tiawana-kukulturen. Efter museumsbesøget kører I gennem beboelseskvartererne Obrajes, Calacoto og La Florida. Turen slutter med et besøg i Månedalen, et eroderet landskab i La Paz' østlige udkant.

Til aften får I serveret en lækker 8-retters menu på restaurant Gusto ("smag" på Quechua). Restauranten åbnede i 2012 med Claus Meyer som bagmand og er flere gange er blevet kåret som Sydamerikas bedste restaurant. Gastronomien er fantastisk på Gusto, og filosofien er, at der kun bruges bolivianske fødevarer. Glæd jer til en spiseoplevelse af de helt store.

Dag 10 : Uyuni Salt Flats

I dag flyver I fra La Paz til Uyuni. Ved ankomst i lufthavnen bliver I mødt af en lokal guide, der viser jer rundt i landsbyen Colchani, og hvor I får mulighed for at se, hvordan salt bliver "skåret" ud med håndkraft. Herefter går turen til "Ojos de Sal", der betyder saltøjnene, og som er udløbet til de underjordiske floder, der strømmer under Uyuni Salt Flats. Vandet, der strømmer ind fra saltsøen, har en særlig sur koncentration og betragtes af de lokale som helbredende. Derudover får I saltfladens geometriske former og smukke landskab at se.

Herefter besøger I øen Incahuasi Island, der består et et lille isoleret økosystem bevokset med meterhøje kaktusser, hvoraf nogle af dem er helt op til 12 meter høje. Turen fortsætter til den nordlige side af saltfladen, hvor får mulighed for at se de arkæologiske rester af Coquesa-mumierne i en lille hule tæt på vulkanen Tunupa. Fra Tunupa kan man desuden se saltfladernes enorme størrelse.

Undervejs på dagens tur kan I nyde en frokost til det særlige syn af saltsletten og himlen, der mødes. Fra april til november er der tørsæson, og grundet den nærmest udviskede horisont er der mulighed for at lege med fotografering og perspektiv. Fra december til marts er hele saltfladens overflade dækket af vand og bliver til et kæmpe hvidt spejl, hvor himlen reflekteres perfekt på saltfladens overflade. Dette landskab er et paradis for fotograferingselskere på grund af de spejleffekter, man kan få. Når turen slutter, nyder I den smukke solnedgang over saltfladerne, og I vender mod hotellet, Luna Salada, der er bygget af saltblokke. Hotellet er et helt specielt sted, der virkelig er en oplevelse værd!

Dag 11 : Togkirkegård & landsbyer

Efter morgenmaden er der afgang til togkirkegården, hvor man man se en imponerende parade af damplokomotiver, som blev importeret til Bolivia i det tidlige 1900-tal, og som er et godt sted til magiske fotoøjeblikke. Herefter fortsætter turen til først landsbyen Sud Lípez, der er beliggende i den sydlige region af Salt Flat, og dernæst landsbyen San Cristobal, der er kendt for at være en minelandsby.

Derefter besøger I Rock Valley, en gruppe af store, røde klipper, der danner et interessant landskab. Efter I har nydt en solid frokost, fortsætter turen til hotellet i Ojo de Perdiz, hvor I checker ind, og bagefter fortsætter turen til udsigtspunktet ved Ollagüe-vulkanen, der er omgivet af et ørkenlandskab. Inden I vender tilbage til hotellet, besøger I de små laguner "Joyas Andinas", hvor I får præsenteret regionens fascinerende biodiversitet.

Dag 12 : Laguner & varme kilder

I dag er der tidlig afgang fra hotellet for at komme til Hito Cajon, grænsen mellem Bolivia og Chile. Undervejs gør I stop ved Stentræet, der er et lydløst vidnesbyrd om jordens erosion og årets gang, et fladt område uden vegetation i Siloli-ørkenen. Herefter besøger I Den Røde Lagune, Laguna Colorada, som er et fantastisk bevis på det meget forskelligt økosystem, der findes under den bolivianske himmel med både de flotte, røde farver, flamingoer og bjerge og vulkaner, der pryder baggrunden. Derefter fortsætter turen til gejseren "Sol de Mañana", hvis navn skyldes, at aktiviteten er størst om morgenen, hvor mudderpøle bobler og fylder luften med hvide røgsøjler og en svovlholdig lugt. I kommer også omkring de varme kilder i Polques samt den Grønne Laguna, Laguna Verde, der er særlig unik grundet de aktive mikroorganismer, der giver vandet den grønne farve, der skifter fra en smaragdgrøn til en dybgrøn farve i løbet af dagen. Til sidst er der frokost, inden turen fortsætter til grænsen mellem Bolivia og Chile, hvor jeres chilenske guide tager over og følger jer til jeres hotel i Chile.

Dag 13 : Astronomi-tur

Denne aften skal I opleve stjernehimlen fra et observatorium i Atacama. San Pedro de Atacama bliver meget mørk og stjernerig, når natten falder på, og det er derfor et oplagt sted at se himlen og dens stjerner. En astronom fortæller jer om månekratere, Saturns ringe, galakser og andre af universets vidundere. Udflugten slutter med et glas varmt kakao, hvorefter I vender tilbage til San Pedro.

Turen afgår fra hjørnet af Caracoles og Domingo Atienza. Turen er afhængig af vejrforholdene og kan derfor blive annulleret.

Vigtigt: Turen finder ikke sted i dagene med fuldmåne

Medbring varmt tøj da temperaturen om natten er meget lav.

Dag 14 : Alma-observatoriet

I dag skal I besøge ALMA, et højmoderne teleskop og det største jordbaserede astronomiprojekt.

ALMA bruges til at studere planetsystemer, stjerners byggesten og galakser samt selve livet. Observationerne giver både forskerne detaljerede billeder af stjerner og planeter under dannelse i gasskyer i nærheden af Solsystemet og finder også fjerne galakser i udkanten af det synlige Univers. Da afstanden er enorm, er der mange lysår ud til galakserne, og derfor ser man dem gennem teleskobet, som nogle af dem så ud for omkring 10 milliarder år siden, og derfor kan observationer af dem fortælle astronomerne om nogle af de dybeste spørgsmål vedrørende vores kosmiske oprindelse.

For at komme op til ALMA bliver I hentet kl. 8:45 ved ALMAs busstoppested i San Pedro de Atacama. Turen fra San Pedro de Atacama til ALMA Operations Support Facility (OSF), der ligger 2.900 meter over havoverfladen, tager cirka 40 minutter. Ved ankomst besøger I både dén lejr, som medarbejderne bor i, samt den tekniske bygning, hvor de arbejder. Den tekniske bygning indeholder blandt andet laboratorier og antennekontrolrum. Da ALMA er en arbejdsplads, skal man som besøgende overholde reglerne for god opførsel under besøget, hvilket indebærer tale i et moderat lydniveau, at man undgår at røre ved computerne eller andre arbejdsinstrumenter, og at man hele tiden følges med dén gruppe, man er afsted sammen med.

Vejret er ofte varmt og solrigt, så vi anbefaler at medbringe solcreme og solbriller. På grund af højden kan nogle mennesker opleve symptomer på højdesyge, hovedpine, svimmelhed, kvalme og hurtig hjerterytme og for at undgå disse, anbefaler vi, at man spiser en let morgenmad, undgår stimulanser såsom kaffe, te eller Coca-Cola, og at man drikker tilstrækkeligt med vand.

Efter besøget ved ALMA går turen med fly og bus mod jeres hotel i Puerto Montt.

Dag 15 : Ancud & Pingvin Koloni

I dag bliver I samlet op på hotellet i Puerto Montt for at besøge ø-gruppen Chiloé. I kommer blandt andet på en 30 minutters færgetur, hvor I kan være heldige at se søløver og delfiner. Efter ankomsten til Chiloé Big Island bliver I kørt til Ancud-bugten, hvor I gør stop i byen for at se det lokale marked, fisketorvet og det berømte spanske fort San Antonio og den sidste spanske bastion i Chile. Jeres guide fortæller spændende historier og myter om Chiloé og introducerer jer for hverdagslivet på den magiske ø. Turen fortsætter langs vestkysten, hvor det tager omkring en time at nå ud til de to små øer, hvor Humboldt- og Magellan-pingviner yngler om sommeren. Her kan I nyde en gåtur på den smukke, hvide sandstrand, hvor man ofte kan komme i kontakt med lokale fiskere, der samler krabber. Hvis I er heldige, får I også mulighed for at se søløver, pelikaner og flere andre vilde dyr og fugle. Om eftermiddagen vender I tilbage til hotellet.

Dag 16 : Sejltur til Bariloche

I dag går turen til Bariloche, og I skal derfor krydse grænsen mellem Chile og Argentina. I bliver hentet på jeres hotel og rejser herefter med færger og busser mod Bariloche. I er fremme i Bariloche efter en 7 timers transport.

Undervejs oplever I blandt andet Petrohue-flodens strøm- og vandfald, og ved Emerald-søen kan I nyde den smukke, dybgrønne farve og synet af Osorno-vulkanen samt Puntagudo- og Trovador-topperne. Ved ankomst med færge i byen Peulla passerer I den chilenske told og immigration, og herefter fortsætter turen med bus til Puerto Frias, hvor I kører igennem smukke landskaber med skov og marker. Ved ankomst i Puerto Frias passerer I den argentinske told og immigration, og herefter går turen med båd mod Puerto Alegre, hvor I får mulighed for at se Andeskondoren og de smukke landskaber, der omringer søerne. Det sidste af dagens tur går med en 20 minutters bustur til Puerto Blest og derefter med båd til Puerto Pañuelo, hvor der venter jer en kort bustur til det idylliske Bariloche, hvor husene ved søen og bjergsiderne leder ens tanker mod Tyrol.

Dag 17 : Bariloches søer og bryggerier

I dag besøger I Nahuel Huapi National Park, hvor glitrende søer, skove og snedækkede bjerge dominerer landskabet. Turen begynder på Bustillo Avenue, hvorfra I skal besøge Playa Bonita, Mount Campanario, halvøen San Pedro, halvøen Llao Llao, Saint Edwards Kapel og Port Pañuelo. I kører over Angostura-broen og kommer til et smukt udsigtpunkt - en naturlig balkon med udsigt over Moreno-søen og Llao Llao-halvøen.

Byen og området er desuden kendt for sine bryggerier. I skal derfor også besøge et af Bariloches mange bryggerier, og I får selvfølgelig mulighed for at smage på lækkerierne.

Dag 18 : Bariloche - El Calafate

I eftermiddag skal I med fly fra Bariloche til El Calafate. Turen tager to timer, og ved ankomst kan I slappe af på hotellet, der byder på en fantastisk udsigt over søen Lago Argentino. Kobl fra og slap af i smukke omgivelser med faciliteter såsom sauna, pool, kunstgalleri, en lækker restaurant og meget mere.

Dag 19 : Perito Moreno Gletsjeren

Ved morgenstunden bliver I hentet på hotellet og kørt ud til Perito Moreno Gletsjeren. Allerede på turen derud bliver man overvældet af de flotte farver og den smukke natur, og der bliver gjort stop et par gange, så man kan tage billeder, og så guiden kan fortælle om naturfænomenerne. Gletsjeren er en af de få tiltagende gletsjere i verden, og det er samtidig en af de nemmeste at komme tæt på. Fra toppen af Andesbjergenes evige snekappe flyder den 60 meter høje og 4 kilometer brede frosne flod af is mod Canal de los Témpanos (Isbjergskanalen) og Magellan-halvøen, hvorved den afskærer smeltevandet fra den nordlige arm, Brazo Rico, fra at komme af med dette til Lago Argentino. Over en periode på 4-5 år opbygges derfor kæmpe vandmasser bag gletsjeren, før den i en sønderlemmende larm bryder sammen i et inferno af smeltevand og isblokke. Denne livscyklus synes dog afbrudt siden 1987, hvor dette sidst skete.

Efter en fire timers gåtur på stisystemerne, hvor I får rig mulighed for at nyde synet og få forklaringer af guiderne, vender I tilbage til hotellet i El Calafate.

Dag 20 : El Calafate - Buenos Aires & argentisk barbeque

Formiddagen kan I bruge på egen hånd til enten af slappe af eller udforske området. Om eftermiddagen går turen med fly til Buenos Aires - tangoens, fodboldens, gauchoernes og asadoens hovedstad. Ved ankomst kan I slappe af på hotellet, der ligger centralt placeret i et af Buenos Aires upcoming områder.

Om aftenen oplever I en traditionel 'Asado', som er BBQ på den argentinske måde. De argentinske bøffer er verdenskendte, og det er der god grund til. I skal nyde et autentisk argentinsk måltid, hvor I også vil få et indblik i teknikkerne, der bruges, når det skal være allerbedst. Hertil serveres argentinsk vin af høj kvalitet.

Dag 21 : Buenos Aires Byrundtur og tango-show

Buenos Aires er en pragtfuld by. På denne byrundtur oplever I det bedste af den magiske argentinske hovedstad. I kommer til at køre ad verdens bredeste boulevard, 9 de Julio til Teatro Colon, som i teaterverdenen er berømt for sin enestående akustik. På byens centrale plads, Plaza de Mayo, har de vigtigste begivenheder i Argentinas historie fundet sted. På denne plads ligger også domkirken og La Casa Rosada (det lyserøde hus), hvor præsidenten har sit virke, og hvor balkonen er kendt som Evitas balkon, for det var her den berømte præsidentfrue hilste på den jublende befolkning. I kommer også omkring byens ældste del, San Telmo, som er kendt for sine mange tangobarer og antikviteter. I bydelen La Boca oplever I den argentinske lidenskab i højeste gear. Spanske og italienske immigranter byggede huse i flere etager af bølgeblik, der var rester af skibsmaling, og malede dem i strålende farver. Husene er stadig beboede, og tangomusikken strømmer ud af alle sprækker. Tæt herpå finder man fodboldklubben La Boca, Diego Maradonas gamle hjemmebane.

Hver søndag står Buenos Aires i tangoens tegn. Langs med Calle Defensa og mellem gademusikanter og San Telmo-bydelens skæve eksistenser liner boder med kunsthåndværk sig op. Nogle blokke længere nede af gaden ligger Plaza Dorrego, og her bliver kunsthåndværk til antikviteter. På pladsen mellem boder og caféstole bliver der danset tango. Nogen af tangodanserne er forklædt som Carlos Gardel-kloner - helt i ånden fra 30 til 50erne.

Det er ikke kun tangomusik, der bliver spillet i Buenos Aires smukke gade, for længere nede af gaden, hvor antikvitetsboderne er trukket ind i patioerne og butikkerne, står et orkester og byder op til dans med godt musik.

Giv dig god tid til at nyde det hele. Spis eksempelvis en frokost på en af caféerne og glæd dig til senere på aftenen, hvor boderne pakkes sammen, og der bliver mere plads til tangoen.

Dag 22 : Colonia del Sacramento & Tango-show

Fra morgenstunden bliver I kørt til Buenos Aires’ havn, hvorfra I sejler til Colonia del Sacramento I Uruguay. Den gamle bydel I Colonia er på UNESCOs Verdensarvliste, og her støder man på små plazaer, parker, kirker, hyggelige restauranter, brostensbelagte gader og historiske bygninger. I besøger havnen, centrum, Ferrando Beach og den smukke ’rambla’, der strækker sig langs kysten op til det berømte Real de San Carlos. I får god tid til at spadsere rundt i byen og nyde de smukke omgivelser, inden I sen eftermiddag/aften sejler tilbage til Buenos Aires.

I aften får I en uforglemmelig oplevelse med en af de mest berømte tango- og folklore shows, som Buenos Aires har at byde på. I krydser forretningskvarteret og når frem til det populære kunsteriske område, San Telmo. Ingen andre steder i Buenos Aires vækkes den gamle Porteño-ånd som San Telmo gør. Til det unikke tango-show, som I nu skal opleve, får I serveret et lækkert måltid mad med god vin i en fortryllende atmosfære. Imens nyder I de imponerende sangtekster, som indeholder den mest autentiske poesi, der er fortolket af nogle af de bedste nutidige sangere. Showet er opført af mange professionelle dansere, hvis repertoire inkluderer folkemusik fra Altiplano-regionen.

Dag 23 : Begynd hjemrejse

Det er nu tid til at sige farvel til Buenos Aires, og I bliver kørt til lufthavnen, hvor I går ombord på et fly, hvor I tilbringer natten.

Dag 24 : Ankomst i København

I dag ankommer I i København med tankerne fyldt med minder fra en fantastisk rejse, hvor du har oplevet mange af de helt store højdepunkter og must-see i de fem sydamerikanske lande.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 64.446,00 pr. person

Varighed: 24 dage / 23 nætter

Inkluderet

* Alle flystrækninger som nævnt i rejseplanen
* Transfers til og fra lufthavne
* Overnatninger i delt dobbeltværelse
* Udflugter som beskrevet
* Måltider som beskrevet

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Drikkepenge
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Enkeltværelsestillæg: kr. 10.800,00

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

17825 211220 TGP

Andre rejseforslag

Peru & Galapagos

Oplev Peru og Galapagos på én og samme rejse! Se det magiske Machu Picchu, tag på tur i den UNESCO-b…