Loading…

Porto, pousadas og portvin

På denne kør-selv rejse besøger I nogle af det nordlige Portugals mest charmerende byer og egne.

I starter I Porto, kører langs kysten mod nord, besøger Parque Nacional Peneda-Gerês, udforsker Guimarâes og bor blandt vinrankerne i Duoro Dalen.

På turen bor I på charmerende hoteller, som vi har udvalgt på baggrund af deres charme, historie og stil.

Dag 1: Ankomst til Porto
Dag 2: Sightseeing på egen hånd i Porto
Dag 3: Porto - Vila Nova de Cerveira
Dag 4: Vila Nova de Cerveira
Dag 5: Vila Nova de Cerveira - Parque Nacional Peneda-Gerês
Dag 6: Parque Nacional Peneda-Gerês
Dag 7: Parque Nacional Peneda-Gerês - Guimarães
Dag 8: Guimarães
Dag 9: Guimarães - Duoro-dalen
Dag 10: Duoro-dalen
Dag 11: Afsked med Portugal
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Porto
2 Porto
3 Porto - Vila Novo de Cerveira

Dag 1 : Porto

Når I lander i lufthavnen i Porto samler I jeres lejebil op og kører ind til jeres hotel i Porto. Resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i byen.

Dag 2 : Porto

Porto, Nordportugals hovedstad, er bygget på Douro-flodens skråninger og er en energisk og livlig handelsby; måske bedst kendt for søfartseventyrernes gyldne epoke og i høj grad for sin vinhandel, specielt portvin. Byen har en nordeuropæisk stil med massive, mørke granitbygninger, utallige kirker og smalle gader.

Porto byder på rige kunstskatte fra barokken. Her kan man slentre langs flodbredden i det livlige kvarter, Cais da Ribeira, med butikker og restauranter bygget ind i den tidligere bymur; gå de 225 trin op i Portugals ældste kirketårn Torre do Clérigos; tage på indkøb i handelsgaderne Rua Santa Catarina og shoppe lokale produkter som sko og keramik, eller i Rua das Flores, hvor man finder mange guld- og sølvsmedebutikker. sig en dukkert i Atlanterhavet – byen praler af at have nogle

af de bedste strande i Nordportugal. Derudover finder man

i Viana do Castelo flere smukke eksempler på renæssancearkitektur, og kommer I her i august, kan I være heldige at få del i byens festa med optog, folkedans og fyrværkeri.

Dag 3 : Porto - Vila Novo de Cerveira

I dag går turen videre til den lille by, Vila Nova de Cerveira, som blev grundlagt af Kong Dinis i 1321. Kør ud af Porto og fortsæt nordpå mod Viana do Castelo. Undervejs kommer I bl.a. forbi den hyggelige fiskerby Vila do Conde, som ligger smukt placeret ved Ave-flodens udmunding. Gør et stop her og nyd stemningen i byen, som især er kendt for det gamle kloster, Mosteiro de Santa Clara og for sine kunstfærdige kniplinger.

Fortsæt til Viana do Castelo, hvor der er rig lejlighed til at få sig en dukkert i Atlanterhavet – byen praler af at have nogle af de bedste strande i Nordportugal. Derudover finder man i Viana do Castelo flere smukke eksempler på renæssancearkitektur, og kommer I her i august, kan I være heldige at få del i byens fiesta med optog, folkedans og fyrværkeri.

Dag 4 : Vila Novo de Cerveira

I har hele dagen fri til at gå på opdagelse i Vila Nova de Cerveira, der ligger langs Minho floden. I kan også køre en tur i det omkringliggende område.

Dag 5 : Vila Novo de Cerveira - Parque Nacional Peneda-Gerês

I forlader nu Vila Nova De Cerveira og kører sydpå mod Braga. Her anbefaler vi, at I holder dagens første stop. Braga er Portugals 3. største by og siges at være det ældste bysamfund på den Iberiske halvø. Derudover har byen altid været et samlingspunkt for katolikker på deres pilgrimsrejse. Ikke mindre end 37 kirker findes i og omkring byen og den mest kendte er Bom Jesus-kirken. Vælger I at tage de mange trapper op til kirken, kan I undervejs se den ene opstilling efter den anden

med livagtige episoder fra Jesus’ vej til Golgata. Fremme ved kirken venter en storslået udsigt ud over hele Braga by. Braga anses for at være en katolsk højborg og kaldes derfor også for ”Portugals Rom”. Braga er i dag en flot blanding af historie og moderne arkitektur, som er nøje kontrolleret af bystyret, hvorfor man heller ikke ser høje skyskrabere noget sted i byen. I ender dagen i Parque Nacional Peneda-Gerês, hvor I overnatter de næste to nætter.

Dag 6 : Parque Nacional Peneda-Gerês

Parque Nacional Peneda-Gerês gemmer på fantastisk natur, spændende kultur og gode vandremuligheder. Alter efter hvad I er til, kan i for eksempelbesøge helligdommene ved Senhora da Peneda og São Bento do Pora Alberta. I Soajo og Lindose står de store granit espiguerios, der ligner enorme kister på fødder, men er blevet brugt til at opbevare afgrøder. Parken gemmer også på flere smukke vandfald - blandt andet et ved Portelo do Homem og et ved Vilarinho das Furnas.

Dag 7 : Parque Nacional Peneda-Gerês - Guimarães

I dag kører I fra Parque Nacional Peneda-Gerês til den charmerende by Guimarães.

Dag 8 : Guimarães

I dag er der god tid til at udforske Guimarães. Det var her, Portugal blev født – ja, i hvert fald har byen titlen som landets vugge. Ligesom de øvrige byer i provinsen er her en enestående samling af flotte, historiske bygninger, kirker og herregårde, og Guimarães’ bykerne er på UNESCO’s liste over bevaringsværdige kultur- og historieskatte. Byens vartegn er den store fæstning, hvor landets første konge, Alfonso Henriques blev født og døbt i 1110. Han fordrev siden sin mors hær i 1128, hvorved han kun 18 år gammel lagde grunden til det selvstændige Portucale. Fine, gamle huse i pastelfarver med blomsterfyldte balkoner omkranser små pladser, hvor cafébordene står ude det meste af året. Smalle brostensbelagte gyder som Rua de Santa Maria flankeres af huse fra middelalderen, hvor små fikse modebutikker kan være nabo til en gammeldags barber. Et andet sted i byen finder man den smukke, lille kirke, Nossa Senhora de Oliveira og et kloster med søjlegange, hvor børn leger i skyggen på den fine plads Largo de Oliveira. I udkanten af den antikke bydel ses fæstningen Castelo de Sao Miguel på Colina Sagrada, den hellige høj, hvorfra byen

beskyttedes mod både maurer og normanner for mere end 1000 år siden.

Dag 9 : Guimarães - Duoro-dalen

Så er det blevet tid til at forlade Guimarães og sætte kursen sydpå mod Douro-floden. Undervejs kan et stop i byen Amarante varmt anbefales. Byen, der er delt i to af Tâmegafloden, er kendt især for sine specielle gamle huse med træbalkoner og klosteret São Goncalo fra 1500-tallet. Fortsæt til det fantastiske vinområde i dalen ved Dourofloden. Rio Douro, som floden hedder på portugisisk, betyder guldfloden og det er med rette. Floden har nemlig skabt rigdom til området, ikke mindst ved hjælp af portvinen. Dourofloden slynger sig med sine mange sluser forbi klipper og

grønne bjerge og overalt er dalen rammet ind af vinmarker, hvor den kendte portvinsdrue dyrkes. Her ville det være oplagt at besøge et af portvinsgodserne. I skal selvfølgelig også bo mellem Duoro-dalens mange vinmarker.

Dag 10 : Duoro-dalen

I har en hel dag til at tage på opdagelse i Duoro-dalen. Det er næsten umuligt at komme udenom de utallige charmerende gårde. Her er selvfølgelig gode muligheder for at komme ind og smage på de kraftige vine, og det er slet ikke nogen dårlig måde at udnytte dagen.

Dag 11 : Duoro-dalen - Porto

Fra Duoro-dalen kører I tilbage mod Portos lufthavn, hvorfor turen igen går mod Danmark.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 8.573,00 pr. person

Varighed: 11 dage / 10 nætter

Inkluderet

* Flybilleter tur/retur København - Porto
* 10 overnatninger på charmerende hoteller: 2 nætter i Porto, 2 nætter i Vila Novo de Cerveira, 2 nætter i Parque Nacional Peneda-Gerês, 2 nætter i Guimarâes og 2 nætter i Duoro-dalen.
* 11 dages billeje


Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* CIty tax
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

17783 020920 BK

Andre rejseforslag

Lissabon & Cascais

På denne rejse skal I opleve to af vores yndlingsområder i Portugal: Lissabon og Cascais!

Vandretur På Algarvekysten

Fantastisk vandretur på 8 dage langs den smukke Algarve-kyst med 7 dages afslappende badeferie! …