Loading…

Nicaraguas højdepunkter

Oplev de historiske, maleriske byer Granada og Leon, tågeregnskoven omkring Matagalpa og den spændende vulkanø Ometepe. Slut med et afslappende strandophold på den tropiske ø Corn Island.
Denne smukke rundrejse giver et rigtigt godt indblik i de mange forskelligartede områder, som landet har at byde på. Man kommer både omkring de historiske, maleriske byer Granada og Leon, tågeregnskoven omkring Matagalpa samt den spændende vulkanø Ometepe. Turen rundes af med et afslappende strandophold på den lille tropiske ø Corn Island i Det Caribiske Hav.

Dag 1: Ankomst Managua og direkte transport til jeres hotel i Leon
Dag 2: Heldagsudflugt i Leon og besøg ved San Jacintos varme kilder
Dag 3: Transport til Matagalpa
Dag 4: Kaffe udflugt omkring Matagalpa
Dag 5: Besøg ved et lokalt landbrug
Dag 6: Transport til Granada, byrundtur og bådtur til øerne omkring
Dag 7: Heldagstur til Masaya vulkanen og den hvide landsby
Dag 8: Heldagstur til Mombacho vulkanen
Dag 9: Transport med bil og båd til øen Ometepe
Dag 10: Ometepe udflugt på øen
Dag 11: Transport til Managua og fly og bil til Corn Island
Dag 12: Fridag til at nyde stranden
Dag 13: Fridag til at nyde stranden
Dag 14: Fly til Managua og transport til hotel
Dag 15: Transport til Managuas internationale lufthavn

Lyder det spændende? Så kontakt os endelig for en snak om de forskellige muligheder. Turen her kan sagtens opgraderes eller ændres.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Transport fra Managua til León
2 León
3 Transport fra León til Matagalpa
4 Kaffetur
5 Udflugt til lokalt landbrug
6 Transport til Granada og udflugter
7 Heldagstur til Masaya vulkan, marked og landsbyer
8 Heldagstur til Mombacho vulkanen
9 Transport til Ometepe
10 Ometepe - heldagstur på øen
11 Transport til Managua og fly til Corn Island
14 Fly fra Corn Island til Managua
15 Managua afrejse

Dag 1 : Transport fra Managua til León

I lufthavnen venter en chauffør, som sørger for transporten til Leon. Her overnattes der to nætter.

Dag 2 : León

Dagen byder på byrundtur i Leon og et besøg ved de varme kilder i San Jacinto. Den historiske by blev grundlagt af Francisco Hernandez de Codoba i år 1524, tæt ved Lake Xolotlan og den aktive vulkan Momotombo. Byen blev flyttet fra dens oprindelige beliggendhed i 1610 efter et stort vulkanudbrud, der totalt begravede den oprindelige by. Heraf tilnavnet "Mellemamerikas Pompei". Ruinerne af den oprindelige by blev først fundet i 1967 og erklæret verdensarv af UNESCO. Dagens udflugt starter i Leon Viejo/Det gamle Leon med en spændende rundtur, hvor man lærer om byens tidlige historie. På højen hvor det gamle fort ligger begravet, får man en fantastisk udsigt over søen og vulkanen. Turen går naturligvis også til nutidens Leon, hvor man blandt andet kan se den største katedral i Mellemamerika, Ruben Darios hus, "Ortiz Gurdian" kunst galleri og "El Convento" hotellet med den smukke kolonitids arkitektur.

Dag 3 : Transport fra León til Matagalpa

I dag går turen til Selva Negra ved Matagalpa. Heroppe er man omgivet af smuk regnskov, kaffeplantager og landbrug.

Omkring lodget hvor man overnatter 3 nætter er der ikke mindre end 14 godt afmærkede stier, som går ud i landskabet, hvor man kan møde ikke mindre end 130 forskellige fugle. Dette krydres med brøleaber, ozelot, puma og dovendyr. Når natten falder på vækkes nye sider af junglen til live.

Dag 4 : Kaffetur

På denne udflugt aflægges der besøg ved forkellige kaffe-plantager og -produktioner. Her får man en grundig gennemgang af hele processen med at udvikle den gyldne bønne. Man får også indblik i det store arbejde der gøres for at undå kemikalier og dyrke jorden på bæredygtig vis, ikke kun hvad angår kaffebønner, men også andre frugter og grøntsager. Det er en spændende og varieret udflugt, hvor man virkelig får set en produktion, der er relativ ukendt for mange mennesker.

Dag 5 : Udflugt til lokalt landbrug

I dag går turen med guide til et lokalt landbrug, hvor man får indblik i den lokale dyrkning af ferskner, jordbær, blomster og selvfølgelig kaffe. Man vil lære en hel del om bæredygtigt landbrug som det foregår herude.

Dag 6 : Transport til Granada og udflugter

Turen går nu til en anden historisk perle, hvor man skal bo i tre nætter. Der er først en byrundtur efterfulgt af bådtur på søen.

Den gamle by Granada er en kolonial juvel i Centralamerika. Eksemplerne på kolonial og neoklassisk arkitektur er overvældende. Der er mange historiske steder og derudover ligger byen lige ved søen Lago Cocibolca/Lago Nicaragua.

Vores gåtur gennem Granadas historiske centrum med engelsktalende guide vil byde på et besøg i katedralen, La Casa de los tres mundos, San Fransisco klosteret, kirkerne La Merced og Xalteva samt andre vigtige bygninger. Et spændende blik indblik i fortiden for alle dem der elsker kolonial arkitektur

Isletas De Granada

På denne udflugt kører vi først fra byen til havnen ved søen, hvorfra vi sejler tværs over søen Cocibolca - "Nicaraguas sore sø"- til en verden med over 300 små øer skabt af vulkansk eruption fra Mombacho vulkanen. Indenfor en time besøger vi med båden "Abe-øen" og kommer til at se forskellige havfugle på vores vej. Der er mulighed for at lave et stop på øen Corre Viento, hvor man kan nyde mad og drikke eller man kan svømme i søen

Dag 7 : Heldagstur til Masaya vulkan, marked og landsbyer

Vi kører fra Granada tidligt om morgenen og besøger Nationalparken Volcan Masaya, der er kendt for sin rolige skønhed. Santiago krateret er et af de mest aktive i Centralamerika med dets konstante udledning af gasser der kommer op som høje søjler mod himlen. Floraen og faunaen i den tørre tropiske skov ligger på en baggrund af lava marker. Vi besøger museet ved indgangen til parken og lærer mere om vulkaner.

Senere går turen til Masaya by, kendt som Nicaraguas folklore-vugge. Her vil vi besøge det smukke marked for kunsthåndværk og en stor variation af typisk håndværk som hængekøjer, lædervarer, trævarer og meget andet. Her kan man også benytte lejligheden til en frokost. I løbet af eftermiddagen besøger vi Los Pueblos Blancos, Catarina og San Juan de Oriente

Dag 8 : Heldagstur til Mombacho vulkanen

På denne heldags udflugt tager vi afsted fra Granada tidligt om morgenen for at køre til Volcan Mombacho Natural reserve. Regnskoven indeholder en fantastisk diversitet af flora og fauna med arter unikke for egnen heroppe i 1344 meter over havet. Den sidste tur op til krateret foregår i firehjulstrækkere, og langs vejen kan man observere mere end 80 slags orkideer. Ved toppen når vi et af naturens højdepunkter, en fantastisk panoramaudsigt over Lago Nicaragua og øerne

Dag 9 : Transport til Ometepe

Denne morgen køres der først til San Jorge, hvorfra turen går i båd til den smukke vulkanø Ometepe, hvor der overnattes to nætter.

Dag 10 : Ometepe - heldagstur på øen

Heldagsudflugt på Ometepe Island, hvor økosystemer såsom floder, vådland, vandfald og strande gør stedet helt specielt.

Dag 11 : Transport til Managua og fly til Corn Island

I dag er der transport tilbage til Moyogalpa havn og herfra færgen til fastlandet og havnebyen San Jorge. Herfra køres til Managua lufthavn, hvorfra man skal på en kort flyvetur i små fly ud til den tropiske perle Corn Island i Det Caribiske Hav. Her overnættes tre nætter på et strandhotel. Dagene er frie til bare at dase som man har lyst.

Dag 14 : Fly fra Corn Island til Managua

Turen går retur med fly til Managua, hvor man overnatter en enkelt nat.

Dag 15 : Managua afrejse

Afhentning på hotellet og transport til lufthavnen, hvor hjemrejsen nu påbegyndes.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 21.051,00 pr. person

Varighed: 15 dage / 14 nætter

Inkluderet

* Privat transport til og fra Managua lufthavn
* Privat transport mellem byerne, dog delt transport på Ometepe og Corn Island
* Alle ovennævnte udflugter med forskellige engelsktalende guider, private eller i grupper
* 14 nætter på 3* hoteller m/morgenmad
* 4 x frokost på heldagsture
* Indenrigsfly Managua-Corn Island-Managua
* Bidrag til Rejsegarantifonden

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10940 260121 CAT

Andre rejseforslag

Guatemalas Højdepunkter

Denne grupperejse byder på Guatemalas højdepunkter samt et kort smut til Honduras. Oplev blandt ande…

Mayaernes Verden - Guatemala Og Mexico

Fantastisk, arkæologisk grupperundrejse gennem Guatemala og Mexico. Afgang to lørdage om måneden.

Panama & Costa Rica Via Den Caribiske Side

Kom med på en ny rundrejse gennem naturskønne Costa Rica og kulturrige Panama. Denne gang delvist kø…