Loading…

Luksus safari på Mpala Safari Lodge

Eksklusiv safari i Greater Krüger Nationalpark, Sydafrika - her får I hele pakken med luksuslodge, safarioplevelser osv. !
Her får I hele pakken med ophold på luksuslodge, helpension og stort udflugtsprogram med bla. safariture i åben jeep og til fods, besøg i landsbyskole, traditionel "bush braii", samt overnatning i selve Krüger Nationalpark.

Dag 1: Mandag
Ankomst Johannesburg tidlig morgen. Efter immigration og told fortsætter I til indenrigsterminalen, hvorfra der flyves til Phalaborwa i Limpopo-provinsen. Ved ankomst bliver I mødt af en guide og kørt til Mpala Safari Lodge, hvor I skal bo den næste uge. Efter frokosten er der tid til afslapning ved poolen, og inden aftensmaden optræder Sotho-stammen med deres traditionelle danse og sange.

Mpala Safari Lodge ligger i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Greater Krüger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater, der er gået sammen om en fælles naturbevarings plan. Tilsammen er de med et areal på størrelse med Jylland blandt verdens største og mest berømte naturreservater.

Mpala Safari Lodge forener på elegant vis luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. De danske ejere har selv stået for opførelsen, med store krav til kvalitet og hygiejne, målrettet specielt til kvalitetsbevidste gæster fra Skandinavien. Mpala Safari Lodge ligger smukt ved floden Olifants River, midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis sådan som Afrika har set ud i tusinder af år. Her og på de mange udflugter kan du opleve det prægtige dyre- og fugleliv og den farvestrålende kulturrigdom, som området byder på.

På Mpala bor man i store og komfortable dobbeltværelser. Alle værelser har privat bad og toilet, loftsvifte, aircondition, telefon, panoramavinduer og udgang til stor veranda med smuk udsigt til floden. Et stort myggenet danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære.

Der er tre ens gæstehuse hver med 2 dobbeltværelser og veranda med udsigt til floden. Indretningen er luksuriøs og stilfuld. Gæstehusene, der er forskelligt placeret i Mpalas store park, giver dig mulighed for at vælge den komfort du ønsker. Det ene hus ligger tæt ved hovedhus og swimming pool og er perfekt, hvis du foretrækker at have det hele lige ved hånden. De to andre huse ligger lidt mere diskret små 100 meter derfra. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, netop fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 på samme tid.

Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgenmåltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her man kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller man kan læne sig tilbage i Zebra-stuen med en god bog fra biblioteket. I souvenirshoppen kan man finde afrikansk kunsthåndværk og smykker, Mpalas kollektion af safaribeklædning som khaki skjorter, fleecetrøjer, hatte og kasketter, samt daglige fornødenheder som f.eks. solcreme, myggebalsam, personlig hygiejne, film og batterier m.m.
Main House udstråler den eksklusivitet og atmosfære, der karakteriserer hele Mpala Safari Lodge. Der er højt til loftet og midt i rummet stråler en stor lysekrone majestætisk ved siden af træstammen, der med et elegant rustikt præg understøtter taget.

Dag 2: Tirsdag
Denne morgen er der Bush Walk, hvor man vandrer til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. Det er en let, men, men også spændende tur, hvor guiden fortæller om de mange ting, man møder undervejs. Man hører om dyrenes levevis, og hvordan mennesker kan overleve i bushen, når man kender de rigtige fødekilder og hvordan man finder vand. Man lærer hvilke planter der er nyttige som medicin, og hvilke man skal passe på, fordi de er giftige. Det er fantastisk at opleve, hvordan den trænede guide opdager små spor i terrænet, som vi andre ikke ser, før han udpeger dem for os. Det kan være en knækket gren, spor i sandet eller dyrenes efterladenskaber, der fortæller både hvilket dyr og hvornår, det har været her.

Efter afslapning og frokost på Mpala Lodge, begynder en safarioplevelser ud over det sædvanlige. Tidlig eftermiddag, når den brændende middagssol er aftaget, går turen til det nærliggende og meget smukke Hope-reservat. Klipper, store Mopane træer, åbne græssletter og sandede flodsenge - alt sammen er med til at give dette område sin kønne karakter.
I Hope er der ikke er en fast bestand af de farlige vildtarter løve, elefant og bøffel. Det giver mulighed for, at man kan køre game drive på noget så usædvanligt som 4-hjulet motorcykel 4W.
Hver person over 16 år (12 - 16 årige på eget ansvar) får sin egen 4W, der er uden gear og meget let at køre. Der køres langsomt og forsigtigt i en lang række ad snoede stier gennem bushen, hvor der undervejs er chance for at møde giraffer, der nysgerrigt bliver stående og betragter os. Hvis vi er heldig kan vi også møde flokke af zebra, kudu, impala, gnu, water buck, nyala, vortesvin og andre betagende dyr. Hvis man ikke bryder sig om at køre på 4W, kan der arrangeres almindelig game drive eller en bush walk i stedet for. Undervejs stopper man op, så man kan nyde en forfriskning, betragte det smukke landskab og det rige fugleliv i området. Når det bliver aften, er der dækket op til middag i bushen under et 1.600 år gammelt baobab-træ. Der er dug og levende lys på bordet i rigtig "Karen Blixen" stil. Kokken tilbereder maden i store jerngryder over åben ild på gammeldags safari måde. Mpala byder naturligvis på champagne, for som Karen Blixen sagde: ”safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse”.

Dag 3: Onsdag
Efter morgenmaden går turen til landsby-skolen Diphuti. Skolen, der har 800 elever, havde hårdt brug for klasseværelser, og ejerne af Mpala Lodge besluttede derfor at lade en del af overskuddet fra driften gå til denne sag. Der var kun 8 klasseværelser til alle disse børn! Som en slags tak for lån af det prægtige Sydafrika synes det kun naturligt, at give disse fattige børn en lille men tiltrængt hjælp, der kan betyde en bedre start på livet. Og hvilken bedre start kan tænkes, end det en god uddannelse kan give. Sammen med myndighederne, der ikke selv havde råd til at betale udgifterne, blev der lagt en plan for byggeriet af klasseværelser. Det har nu resulteret i næsten en fordobling af arealet og derudover er man i fuld gang med at bygge ordentlige faciliteter til lærerne. Børnene og lærerne på Diphuti Landsbyskole er så glade for Mpala's initiativ, at de nu byder alle gæster fra Mpala særligt velkommen med sang og dans. For de ved, at det er Mpalas gæster, der er den egentlige årsag til, at dette kunne lade sig gøre. I forlængelse af besøget i landsbyskolen har vi en ekstra overraskelse i form af en oplevelse. NB: Diphuti Landsbyskole besøges ikke på skolens feriedage og på de nationale helligdage.

Om aftenen er der Night Drive. Når solen går ned bliver det med ét mørkt og mange dyr bliver aktive. For at kunne se dem, kører vi på Game Drive, når det er blevet mørkt. Det kaldes Night Drive. De nataktive dyr ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys og det er på denne tid af døgnet, der er mulighed for at se de dyr, der sover når det er lyst. Tag godt med varmt tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ganske kølige.

Dag 4: Torsdag
Denne morgen skal der pakkes en lille taske med det nødvendige "safariudstyr", for turen går i dag til Kruger Nationalpark, hvor der også overnattes. I Kruger Nationalpark kan man se alle de fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser. Dyrene er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran.

Kruger Nationalpark er på størrelse med hele Jylland og har et enestående dyre- og fugleliv, der gør naturreservatet berømt hele verden over. Mopane-bushen tiltrækker elefanter, bøfler, impala, kudu og mange andre antilopearter. Savannen er især for gnu, zebra, gepard og løver. Bushwillow- skoven foretrækkes især af giraffer, løver, mange antilopearter, hvid næsehorn og hyæner. De store vandområder omkring floderne er tilholdssted for masser af flodheste og krokodiller. Ud over alle disse og mange flere dyr findes der 500 forskellige fuglearter i Kruger Nationalpark. Blandt dem man ofte møder, er de smukke isfugle, de sjove næsehornsfugle og de store marabu- storke, ørne og gribbe samt mange flere. Undervejs holder vi pauser og tager for os af retterne fra de bugnende picnickurve, som kokken har pakket til os hjemmefra. Da der overnattes i en af parkens lodges, er der en meget bedre mulighed for oplevelser i aften- og morgentimerne, end på de normale éndagsture. Bl.a. er rovdyrene løve og leopard primært aktive i disse timer og er derfor sjældne at se i dagstimerne. Det er også en fordel, at hele turen gennemføres i et meget roligere tempo, fordi man ikke behøver at køre så langt, for at nå det hele på én dag. Og så er der naturligvis bedre mulighed for at finde alle Big Five, som de fleste helst vil se - løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn. Big 5 er et udtryk fra gamle dage, hvor storvildtsjægerne betragtede disse dyr som de farligste blandt alle at jage. Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens man betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker om dagens mange nye oplevelser.

Dag 5: Fredag
Om morgenen er der endnu tid til at opleve dyrene og bushen, der langsomt vågner.
Kruger Nationalpark forlades midt dagen, i god til til at nå hjem til Mpala Safari Lodge og evt. en svalende dukkert i swimmingpoolen.

Dag 6: Lørdag
Dagen er til fri disposition, og der er mulgihed for at booke forskellige udflugter, bl.a. River Cruise, Ballon-safari, Panoramaruten, golf, ridning eller river rafting.

Dag 7: Søndag
Morgen og formiddag er til fri disposition. Først på eftermiddagen er der safari i åben bil, og når solen begynder at gå ned serveres der "sundowner drinks" i bushen.

Dag 8: Mandag
Efter morgenmaden er det tid til at pakke kufferten. I bliver kørt til lufthavnen i Phalaborwa, hvorfra der flyves til Johannesburg. Da der er god tid til afgangen mod Europa, kan der eventuelt arrangeres en tur til Soweto - Sydafrikas største township.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Hoedspruit
2 Balule Nature Reserve
3 Balule Nature Reserve
4 Kruger National Park
5 Kruger National Park
6 Balule Nature Reserve
7 Balule Nature Reserve
8 Hoedspruit

Dag 1 : Hoedspruit

Mpala Safari Lodge ligger i det nordøstlige Sydafrika i naturreservatet Greater Krüger Park, der omfatter både det nationalt ejede naturreservat og de tilgrænsende private naturreservater, der er gået sammen om en fælles naturbevarings plan. Tilsammen er de med et areal på størrelse med Jylland blandt verdens største og mest berømte naturreservater.

Mpala Safari Lodge forener på elegant vis luksuriøse omgivelser med det vilde Afrika. De danske ejere har selv stået for opførelsen, med store krav til kvalitet og hygiejne, målrettet specielt til kvalitetsbevidste gæster fra Skandinavien. Mpala Safari Lodge ligger smukt ved floden Olifants River, midt i Sydafrikas uberørte natur, der fremstår præcis sådan som Afrika har set ud i tusinder af år. Her og på de mange udflugter kan du opleve det prægtige dyre- og fugleliv og den farvestrålende kulturrigdom, som området byder på.

På Mpala bor man i store og komfortable dobbeltværelser. Alle værelser har privat bad og toilet, loftsvifte, aircondition, telefon, panoramavinduer og udgang til stor veranda med smuk udsigt til floden. Et stort myggenet danner en romantisk himmelseng og giver rummet en hyggelig atmosfære. Der er tre ens gæstehuse hver med 2 dobbeltværelser og veranda med udsigt til floden. Indretningen er luksuriøs og stilfuld. Gæstehusene, der er forskelligt placeret i Mpalas store park, giver dig mulighed for at vælge den komfort du ønsker. Det ene hus ligger tæt ved hovedhus og swimmingpool og er perfekt, hvis du foretrækker at have det hele lige ved hånden. De to andre huse ligger lidt mere diskret små 100 meter derfra. Uanset hvor du bor, vil du ikke føle dig forstyrret af stor aktivitet, netop fordi antallet af gæster på Mpala Safari Lodge er eksklusivt begrænset til 12 på samme tid.

Main House er rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgenmåltider på terrassen med udsigt over floden. Det er også her man kan slappe af med en drink i loungen, mens ilden knitrer i pejsen, eller man kan læne sig tilbage i Zebrastuen med en god bog fra biblioteket. I souvenirshoppen kan man finde afrikansk kunsthåndværk og smykker, Mpalas kollektion af safaribeklædning som khaki skjorter, fleecetrøjer, hatte og kasketter, samt daglige fornødenheder som f.eks. solcreme, myggebalsam, personlig hygiejne, film og batterier m.m. Main House udstråler den eksklusivitet og atmosfære, der karakteriserer hele Mpala Safari Lodge. Der er højt til loftet og midt i rummet stråler en stor lysekrone majestætisk ved siden af træstammen, der med et elegant rustikt præg understøtter taget. Main House danner rammen om hyggelige middage og fredfyldte morgenmåltider på terrassen med udsigt over floden.

Ankomst Hoedspruit

Ved ankomst i lufthavnen i Hoedspruit bliver I mødt af en guide og kørt til Mpala Safari Lodge, hvor I skal bo den næste uge. Efter middagstid kan I falde til i de nye omgivelser og måske slappe af ved poolen, og kort før der bliver serveret aftensmad, optræder Sotho-stammen med deres traditionelle danse og sange.

Dag 2 : Balule Nature Reserve

Bush Walk og Game Drive

Denne morgen er der Bush Walk, hvor man vandrer til fods i naturen, ledsaget af Mpalas erfarne og bevæbnede guide. (For børn mellem 6 og 12 år arrangeres der en game drive i stedet for en bush walk). På en Bush Walk fortæller guiden om de mange ting, man møder undervejs på turen. Man hører blandt andet om dyrenes levevis, og om hvordan mennesker kan overleve i bushen, hvis man kender de rigtige fødekilder, og hvordan man finder vand. Man lærer også, hvilke planter der er nyttige som medicin, og hvilke man skal passe på, fordi de er giftige. Det er fantastisk at opleve, hvordan den trænede guide opdager små spor i terrænet, som vi andre ikke ser, før han udpeger dem for os. Det kan være en knækket gren, spor i sandet eller dyrenes efterladenskaber, der fortæller både hvilket dyr der har været der og hvornår.

Efter morgenmaden på Mpala Lodge, begynder en safarioplevelse ud over det sædvanlige. I løbet af formiddagen går turen ud i bushen, hvor der venter noget så usædvanligt som 4-hjulet motorcykel 4W.

Hver person over 16 år (12-16 årige på forældrenes eget ansvar) får sin egen 4W, der er uden gear og meget let at køre. Der køres langsomt og forsigtigt i en række ad snoede stier gennem bushen. Forrest kører guiden og tjekker at der er fri passage, men hold alligevel udkig, for der er spændende oplevelser og dyr at se. Hvis vi er heldige kan vi møde giraffer, der nysgerringt bliver stående og betragter os. Men der er også alle bushens andre dyr og ikke så sjældent ser vi flokke af zebra, kudu, impala, gnu, water buck, nyala, vortesvin og ikke at forglemme flokke af bøfler, elefanter og mange flere. Hvis man ikke bryder sig om at køre på 4W, kan der arrangeres almindelig game drive, som jo også byder på de samme muligheder, blot i mere adstadigt tempo. Undervejs stopper man op, så man kan nyde en forfriskning, betragte det smukke landskab og det rige fugleliv i området.

Efter frokost og afslapning på Mpala går det igen afsted senere på eftermiddagen ud i bushen på game drive. Her kommer man til Mpalas smukke camp midt i bushen, hvor kokkene fra lodgen er i gang med at forberede aftenens menu. Der er dækket op til middagen med dug og lys på bordene i rigtig ”Karen Blixen” stil og der serveres en forfriskende sydafrikans champagne, for som Karen Blixen sagde: ”safari uden champagne er ikke safari, blot en oplevelse”. Kokken tilberede maden på åbent bål, men man står omkring og taler om dagens mange oplevelser. Mens aftenens mørke falder på og millioner af stjerner tændes på himlen, sidder man der midt i bushen og hygger med aftensmaden.

På vej hjem til Mpala Lodge er der night drive, hvor man med kraftige spotlys forsøger at finde de nataktive dyr og ikke så sjældent møder man løver eller leopard, som nu er på jagt efter sin aftensmad.

Dag 3 : Balule Nature Reserve

Tidlig morgen, før solen bliver for kraftig, vandrer man til fods gennem bushen på bush walk. Rangerne har måske udset sig et nyt område, hvor de ved der er andre spændende oplevelser at finde. Ofte inkluderer det derfor en game drive derhen.

Efter den friske morgenvandring er der morgenmad på Mpala Lodge.

Dagen byder herefter på afslapning, svalende dukkert i poolen, betragtning af dyrene der kommer og drikker langs floden, spændende fuge og den smukke park omkring lodgen, hvor du trygt selv kan gå rundt. Kun afbrudt af lækker frokost, som serveres på den store terrasse med udsigt til floden.

Om eftermiddagen er der game drive og når den slutter, er der dækket op til middagen udendørs under store træer i bomaen.

Dag 4 : Kruger National Park

Denne morgen skal der pakkes en lille taske med det nødvendige safariudstyr, for turen går i dag til Kruger Nationalpark, hvor der også overnattes. I Kruger Nationalpark kan man se alle de fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser. Dyrene er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller endda måske en gruppe løver passere vejen lige foran.

Kruger Nationalpark er på størrelse med hele Jylland og har et enestående dyre- og fugleliv, der gør naturreservatet berømt hele verden over. Mopane-bushen tiltrækker elefanter, bøfler, impala, kudu og mange andre antilopearter. Savannen er især for gnu, zebra, gepard og løver. Bushwillow- skoven foretrækkes især af giraffer, løver, mange antilopearter, hvide næsehorn og hyæner. De store vandområder omkring floderne er tilholdssted for masser af flodheste og krokodiller. Ud over alle disse og mange flere dyr findes der også 500 forskellige fuglearter i Kruger Nationalpark. Blandt dem man ofte møder er det de smukke isfugle, de sjove næsehornsfugle og de store marabu-storke, ørne og gribbe samt mange flere. Undervejs holder I pauser, hvor I kan tage for jer af retterne fra de bugnende picnickurve, som kokken har pakket til jer hjemmefra. Da der overnattes i en af parkens lodges, er der meget bedre mulighed for oplevelser i aften- og morgentimerne end på de normale éndagsture. Blandet andet er rovdyrene, løver og leoparder primært aktive i disse timer og er derfor sjældne at se i dagstimerne. Det er også en fordel, at hele turen gennemføres i et meget roligere tempo, fordi man ikke behøver at køre så langt for at nå det hele på én dag. Og så er der naturligvis bedre mulighed for at finde alle Big Five, som de fleste helst vil se - løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn. Big 5 er et udtryk fra gamle dage, hvor storvildtsjægerne betragtede disse dyr som de farligste blandt alle at jage.

Om aftenen tilberedes maden på grillen, mens man betragter stjernehimlen, lytter til de mange lyde fra bushen, nyder en forfriskning og snakker om dagens mange nye oplevelser.

Dag 5 : Kruger National Park

Om morgenen er der endnu tid til at opleve dyrene og bushen, der langsomt vågner.

I forlader Kruger Nationalpark midt dagen og når hjem til Mpala Safari Lodge i god nok tid til at tage en svalende dukkert i swimmingpoolen.

Dag 6 : Balule Nature Reserve

Dagen er til fri disposition, og der er mulighed for at booke forskellige udflugter, som for eksempel River Cruise, Ballon-safari, Panoramaruten, golf, ridning eller riverrafting.

Dag 7 : Balule Nature Reserve

I dag er både morgenen og formiddagen til fri disposition. Først på eftermiddagen er der safari i åben bil, og når solen begynder at gå ned, bliver der i bushen serveret den sydafrikanske mousserende vin "sundowner "og den traditionelle "bush braii", der er en romantisk middag.

Dag 8 : Hoedspruit

Efter morgenmaden er der tid til at pakke kufferten. Herefter bliver I kørt til lufthavnen i Hoedspruit, hvorfra der flyves til Johannesburg.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 11.995,00 pr. person

Varighed: 8 dage / 7 nætter

Inkluderet

* Lufthavnstransfers til Mpala Lodge t/r
* 6 nætters ophold på Mpala Lodge med helpension + 1 nat på camp i Kruger Nationalpark
* Drikkevand på flaske, kaffe og te
* Dansk rejselederassistent på stedet
* Sotho-stammedans
* Bush Walks (safari til fods)
* Game drives i åben safaribil
* Aftensafari med spotlight
* Safari på 4-hjulet motorcykel (eller i åben jeep)
* Traditional "bush braii"-middag under åben himmel
* 2 dages safari i Kruger Nationalpark med overnatning, inkl. parkskat
* Game Drive med "sundowner drink"

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse
Mpala Lodge har ofte børnerabat - dog skal børn være over 6 år.

SPAR!
Spar 50% på den 2.uge, når I booker to sammenhængende uger!
14 nætter med fuldt program for DKK 17.470,00 pr. person i delt dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse kr. 2.750,-.
Bemærk: Tilbuddet gælder ikke i oktober, november og jul/nytår.

Børnerabat!
I juni, juli og august får børn mellem 6 og 17 år 50% rabat for uge nr. 1 og 2. Rabatten ydes også ved to uger, hvor der i forvejen er rabat på 2. uge! Det betyder, at et barn i to uger i juli måned kan bo på Mpala for kr. 7.985,-.
En familie på to voksne og to børn kan altså tage på sommerferie i Syafrika i to uger for kun kr. 11.980,- pr. person ALT INKL:!

Ikke Inkluderet

* Flybillet Danmark - Sydafrika t/r
* Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
* Rejseforsikring - kontakt os venligst for tilbud på Gouda Rejseforsikring
* Ekstra udflugter (bestilles og betales på Mpala Lodge)
* Drikkevarer, drikkepenge samt andre personlige udgifter

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

3165 311010 Mp

Andre rejseforslag

Safari og oplevelser i Greater Krüger

Sydafrika har sjældent været så billigt som nu! Luksus er nu til at betale sig fra – og de billigere…

Gondwana Tented Eco Camp

Lær hvordan der bliver passet på natur og dyr i Sydafrika og kom tættere på dyrelivet samtidig med,…

Rundrejse til Sydafrikas store nationalparker

Denne rejse til de største af Sydafrikas nationalparker er for jer, som ikke har lyst til at køre se…